Upper East -

Vädret är inte okej

Nej, det är verkligen inte okej. Det är väldigt regnigt, väldigt kallt och väldigt motbjudande. Det hindrar inte min familj för promenader! Duschade en snabbdusch innan, håret hann precis torka innan vi gick ut, men det är lika blött igen trots att jag hade mössa på mig! Det går verkligen från septembers och oktobers mysiga höst med fina löv och solsken till novembers äckelväder med regn, lera och kyla! Trots att jag bott i Sverige i nästan 18 år är jag lika oförberedd på denna omställning varje höst. Snart är det vinter, tur att december bjuder på så mycket mys. Lucia, advent, jul, nyår. Pepparkakor och lussebullar ska bakas. Jag och Mikaela fyller år! Själv hade jag planerat att ha en fest men ångrar mig nu och ska dra ut med kusinen från Norrland som lovat att hälsa på! Kanske har en liten middag för de närmaste vännerna =)

Nej, nu måste jag plugga för det har jag inte gjort idag. Plugga, sen dra upp massa madrasser och bädda tills spökkvällen vi ska ha senare ikväll! Übernice! Puss <3


Mamma Mia sing-a-long

Det var nog en av de roligaste bioföreställningarna jag har varit på. Kändes lite ovant att bara börja sjunga med i början, men man kom dock in i det snabbt. Det kändes som om Voice var de mest flitiga sångarna, speciellt eftersom vi kryddade stämningen med lite coola Abba-moves =) Sen gick vi till Johannes och drack thé, mys mys mys i stora lass. Då sjöng vi med i lite stämningsfulla ballader och planerade våra framtida resor och framträdanden. Någon mer än jag som bara ÄLSKAR C-M? Carl-Mikael, Calle-Micke, Charles-Michel. Kärt barn har många namn! Me like.

Nu ska jag plugga så jag har det gjort!

Me not like

Ska jag förklara läget;
1. Stålgrå himmel och regn
2. Kallt och rått
3. Massa plugg
4. Har lovat att gå promenad med familjen
5. Allmänt osugen på allting

Fast nu ska vi inte vara såna! Det blir kul ikväll i alla fall när Maria, Mickan och Sayeh kommer! Då blir det skräckfilm, spökhistorier och övernattning. Joss börjar dock klockan fem på morgonen dagen efter så vi får vara lite tysta. Oooh, vi måste ha massa tända ljus också! För nu är det ju Halloween. Jag och Mickan snackade om grön dricka men jag tror att den är slopad nu. Men jag ska lätt ha vampyrtänder.

Planen idag blir nog:
1) Plugg
2) Promenad
3) Stockholm med mamma och pappa?
4) Middag med familj
5) Filmkväll/Spökkväll =D

Gud vad skönt för oss alla att jag inte ska jobba imorgon =)


Väntar

Nu har jag verkligen ingenting vettigt att göra fram till klockan 16.50 eller någon sånt. Ska ju då på bio med kören men nu har jag ju gjort mig i ordning och har ingenting att göra. Skulle kunna plugga, men då skulle jag bara glömma bort tiden. Skulle kunna städa, men det har jag typ redan gjort. Ja, vad finns att göra? Har kollat allas bloggar, alla sidor jag har, ingen rolig på msn, druckit kaffe... Känns kanske inte så bra att ta ännu en kopp kaffe liksom.

Känner mig i alla fall glad över att jag ägnat en och en halv timme åt att plugga idag. Har ju annars varit väldigt lat på den fronten. Illa, jag som verkligen skulle viga lovet åt kemins spännande värd. Ehe...


Okej, jag ska nog gå och ta ett glas vatten. Det är typ det enda vi har i vårat kök just nu. Vi har köttbullar, sportknäcke, paprika, kaffe och vatten. Tror att jag såg ett ensamt ägg, några tomater och lite keso också. Min lunch bestod av köttbullar och paprika. Vi hade nämligen ingen pasta. Eller, bara spagetti men det orkade jag inte göra. Nej, vatten ska jag ha så och så... Hej då du x)


Coolt!

Känns sjukt coolt att jag faktiskt gjort allt jag skrivit på min lista. Eller, jag har ju inte kollat på bion än men det kommer ju =)

Dagen;

Idag gick jag upp tjugo över sex för att lotsa Emelie och Jonna till tåget. Varför så tidigt? Emelie skulle träna små barn, tur det för vi hade ändå ingen frukost. När jag kom hem gick jag och la mig igen, vaknade klockan nio av att Mikaela ringde. Hon berättade om att C hade blivit inlåst i ett bussgarage, grattis!
Då gick jag upp, åt frukost, satte mig en stund vid datorn och här är jag nu.

Min plan för idag:
1) Sitte liiiite till vid datorn
2) Plugga
3) Städa
4) Gå promenad med Mikaela
5) Åka in och gå på Mamma Mia sing-a-long med kören
6) Fika och eftersnack med kören hos Johannes
 
Måste verkligen plugga idag. Matte och kemi! C'est très kul, eller inte. Jag hatar kemi, HATAR! Ge mig en ny kemilärare, ge mig Alborz, han gav mig MVG i kemi! Fast det var i och för sig i åttan. Sen kom SSA (Sture stinker apa) och sabbade allt!

Nej, nu är det dags, Ska ta kemin först och lite matte sen eftersom kemin är tråkigast! Och svårast framför allt. Det jag funderar över är 1) Hur kom forskarna på alla regler om jämviktskonstanter 2) Varför ville de komma på reglerna?

Inatt jag drömde något som...

Jag drömde en helt sjuk dröm i natt. Den var så sjuk att jag inte ens vill säga den högt. Det var pinsamt. Var bara tvungen att få ur mig denna intressepil!


Kollegor emellan

29-okt-2008 15,09
Hej Sarah. Vi har stängt på lördag så du behöver inte komma och jobba då. Kram Nicklas Knivsta Byggmarknad.

29-okt-2008 15,52
Okej då vet jag :)

29-okt-2008 15,57
Japp så nu kan du festa på fredag ;)

29-okt-2008 15,58
Det ska jag göra. Så att jag inte ens kan stå! Nej, nu överdrev jag igen...

29-okt-2008 15,59
Haha, vilken tur att man kan ha kul när man ligger ner oxå

29-okt-2008 16,01
Ja, det blir ju vad man gör det till

29-okt-2008 16,01
Hehe ja precis

Är det många som har sån här sms-kontakt med sina medarbetare???


...

Sitter och gör absolut ingenting trots att jag har hur mkt som helst att göra. Pratade med Radu idag, très trevligt. Han hittade jordens sötaste puppy face. Annars har den här dagen varit väldigt ovärd. Det är hur stökigt som helst och jag har inte pluggat någonting under lovet. Illa... Ska man orka göra något vettigt eller borde man sova? Det är ju ändå rätt sent. What ever... Hejdå

 Radus Puppy Face

stress

Fyfan vad jag har mycket att göra! Och inte gör jag något av det heller. Jag ska skriva en biologirapport (som nästan är klar, ska bara sätta in lite krångliga ord), en biologiredovisning om bakterier i magen (men som är klar... typ), en kemilabbrapport (som är låååångt ifrån klar), jag har matteprov, engelskaprov och kemiprov. Ska dessutom läsa ut en bok på engelska (har dock gott om tid på mig) samt skriva ett PM om arbetsergonomi. Jippie!

Jag känner paniken nalkas, skönt att nästan vara klar med biologin i alla fall och jag känner att jag faktiskt har koll på både f(x) och jämviktskonstanter. Dock är det lite jobbigt att läsa the Jungle Book som helt skippat ord som "you" och ersatt med thou och ye och massa andra konstiga ord. Och jag kan ju inte säga att boken och filmen har sådär jättemycket gemensamt.

Nej, nu ska jag göra något vettigt. Plugga lite kemi kanske, det behövs ju om jag säger så.

Ridning

Red igår då på Lidingö Ridskola. Fick ett jättefint litet sto som hette Khia. Hon var verkligen supersöt, men varje gång jag, mamma och jossan rider får jag den minsta hästen! Undrar varför. Jag fick utan tvekan den sötaste hästen i alla fall även om Jossans häst inte var långt ifrån. Mammas häst var en kopia av Cizen på Lagga. Inte ful men kanske ingen riktig skönhet.

Först red vi en timme över bommar och jag måste ju säga att min hoppteknik inte är vad den var. Det var faktiskt riktigt svårt att hitta rätt sits! Och hästen var kanske inte stallets lugnaste heller. Efter lunch var det dags för ännu ett pass, då med riktig banhoppning. Det gick bättre, hoppning är lättare än bara bommar, och sen satte ridläraren upp en liten bana som vi alla hoppade. Innan vi började kom hon fram till mig och sa "Ja, Khia kan vara lite osäker och tvärnita då och då". Jag kände bara hur lovande den här rundan skulle bli...

Vi hoppade en bana som inte var komplicerad med räcke, kryss, studs m.m.  Det var inga större problem tills hon höjde hindrerna. Då fick Khia panik och tvärnitade på räcket så att jag for rakt in i hindret. Konstigt nog gjorde jag inte illa mig någonstans! Jag blev bara lite förvånad, har aldrig ramlat av på hoppning förut. Tur att jag är så bra på att ramla av! Sen skulle vi försöka hoppa banan igen, skam den som ger sig, och då vägrade hon på ett annat hinder som egentligen borde vara helt omöjligt att vägra på eftersom det var en serie med ett galoppsteg emellan. Så jag fick typ klamra mig fast kring hästens hals utan tyglar och stigbyglar och försöka komma ner i sadeln igen. Ridläraren hade ju inte varnat mig i onöda, men jag var ändå stolt över att inte ramla av.

Bättre gick det när ridläraren sänkte hindrena lite, min hoppteknik började infinna sig och hästen lugnade ner sig. Till slut gick det riktigt bra och jag är nöjd över vårt lilla äventyr. Jag kan ju bara tala om att min kropp inte var vad den var i förrgår för just nu har jag ont i magen, ryggen, rumpan och ljumskarna. Fick ju sitta i lätt sits i en timme och sen sitta och bromsa i en timme till. Det tar på musklerna och om jag börjar rida igen ska jag aldrig sluta för den här smärtan vill jag inte vara med om igen! Jag tror inte riktigt att folk förstår hur ont det gör! Men som sagt, trots en färd rakt in i hindret så har jag inte ens ett blåmärke. Kanske ska ringa in till typ "the worlds most amazing videos" eller "Now see this". Fast min färd ner i ett 70 cm högt hinder kanske inte riktigt kvalar in bland alla fallskärmshoppare och motorcykelförare...

Nej, nu ska jag försöka klättra upp för trappan och duscha utan att dö av träningsvärken! Skönt att det är lov, annars skulle jag nog ha skolkat från skolan på grund av denna smärta! Men roligt var det och jag vill rida igen. AJ! Jag hostade!


vad är liv?

Det finns flera definitioner. Hittade en mindre vanlig förklaring:
Liv, en sjukdom som överförs vid sexuellt umgänge, slutar alltid med döden.


Quiz

Hade lite tid över. Istället för att skriva kemi, biologi, svenska, matte eller någonting annat skolarbete valde jag att göra ett quiz om mig.
Gör det nu!
http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=0810230913073594&a=1&

Usch

På riktigt, mitt liv är inte okej just nu. Jag kommer aldrig lära mig kemin och logaritmer är helt jävla förvirrande. Även om man räknar ut på rätt sätt blir det fel svar, hur hänger det ihop??? Och nu ska vi hålla på med jättetråkig svenska, typ dialekter. Det gjorde jag i nian och det var inte intressant då och är inte intressant nu! Skit.

Det är så himla mycket med skolan, men jag har i alla fall gjort massor av saker jag hade tänkt att göra. Snart ska jag gå till mitt rum, städa lite och sen räkna lite matte och låtsas att jag förstår någonting. Men först ska jag duscha!

Djurliv...

Just nu sitter B-gruppen av NV07A och lyssnar på en föreläsning om djur. Föreläsaren var väldigt sen och väldigt förvirrad. Just nu pratar han om fantasidjur och jag kan ju inte säga att jag riktigt hänger med i hans resonemang och sjöjungfruar och gripar. Carl von Linné (illustrerad som en väldigt tjock gubbe med tre meter lång pipa) säger att egenskaper inte är slumpmässiga och att allt hänger ihop. Det låter lite mer förståligt än denna opresenterade föreläsares förklaring.

Han försöker läsa upp några citat på engelska men det låter nästan som en parodi på svengelska. Nu är det homologi, homologi beror på gemensamt ursprung. Han pratar och pratar och har ungefär 300 bilder som han bläddrar fram och tillbaka mellan. Det känns som om jag borde anteckna lite.

Kan ju bara tala om att mina anteckningar inte är att lita på just nu. Har ritat av en bild som jag inte ens förstod i hans power point. Detta kan inte sluta bra!!! Och detta ska tydligen hålla på ungefär en timme till! Varför måste han prata så himla fort? Och varför blandar han in växter, sånt som vi redan har hållt på med och hoppats på att få lägga bakom oss!

Just nu visar han bilder på hundvalpar, grodor som har sex, en människa, en haj som ser aggresiv ut samt en känguru som äter gräs. De är alla ryggradsdjur men jag fattar inte varför de måste visa bilder på grodor som parar sig? Människans ansiktsuttryck var också lite suspekt.

Nu vill han att vi ska göra en tabell med djur och egenskaper. Ta mig härifrån!!!

inte på topp

Igår fyllde Carro år! Jag och Mikaela gick ihop och köpte en très lyckad present - en drinkpump! Och kvällen gick och jag somnade sent och skulle vakna tidigt och sjunga i kyrkan. Jag kan ju bara säga att jag inte var på topp! Men det gick bra ändå, men sen har vi ju vår älskade CM =) Vi sjöng i Alsike kyrka och fick sen gå till klostret och träffa syster Karin. Très, très, très nice! Hon hade varit i Kenya och har vi tur kanske vår kör får åka på utbytesresa till Kenya! Fatta coolt det skulle vara!!!

Det här känns som ett otroligt dåligt skrivet inlägg men jag är nyvaken (somnade när jag blev tvingad att se filmen Varg med min familj) och allmänt seg.

Nu kom jag på att jag har matteläxa som jag måste göra! Jippie... Kan man bli mer otaggad?


Barn är inte kloka...

Maria berättade idag om att hon hade varit ute och gått med några barn när hon praoade på dagis. Plötligt stötte de på en punkare med nitar på jackan.
Barn 1: Varför har du så många taggar på dig?
Barn 2: Är det för att ingen ska kunna klättra upp på dig?

Varför skulle någon överhuvud taget vilja klättra upp på en punkare??? Jaja, slutligen kom vi fram till att barn inte är kloka.


Camp Sweden Taizé 2008

Har varit lite dålig på att blogga men jag har haft en del att göra. Till exempel har jag behövt skriva två labbrapporter, en uppsats och en debattartikel men framför allt har jag suttit i timmar och knåpat på min film! Jag har nämligen gjort en film av våra Taizé-bilder från i år och sedan lagt till lite bakgrundsmusik.

Enligt mig som varit med om allt detta är den här filmen en av de roligaste jag sett. Jag har verkligen fått med ALLA roliga bilder med riktigt bra musik. Jag har till exempel tagit en samling av våra matbilder (på maten och när vi äter) och lagt till låten "Eat It". För er som inte har hört den så handlar den om att man ska äta det man får. Typ. Sen har jag lite trasdockor, lite Mambo 5 och lite mamma mia. Camp Sweden förstår varför.

Kan ju bara tala om att på grund av dessa bilder kommer filmen inte visas för några andra än oss. Känns inte direkt som om någon av oss ser helt normal ut på alla bilder. Det är därför det är så kul, vi betedde ju oss inte särskilt normalt heller.

Klockan är mycket, jag borde schpringen schnabben-haben till min säng x)

V6 green tea jasmine

Smakade nyss tuggummit V6 Dental Care Green Tea Jasmine. Det smakar exakt lika skumt som det låter. What's up med folk och grönt té? Grönt té finns överallt! Det finns vatten med smak av grönt té, det finns i nästan alla hudkrämer och schampon som existerar. Det ska drickas fem gånger om dagen med näsan vänd mot Kina och sedan ska man tydligen komplettera med tuggummi med grönt té.
Min fråga är;
Är verkligen grönt té så
himla speciellt?

Men bra!

Det är ju helt fantastiskt att jag kladdade ihop den där rapporten på 10 minuter, släpar mig upp ur sängen och tar mig till skolan till klockan halv tio och upptäcker då att vår biologilärare inte är här. Vi behövde alltså inte lämna in rapporten, jippie! Nu är det kemi och kemi suger. Annelies röst gör att mina öron automatiskt går i baklås. Tydligen kommer vi börja med någonting LÄTT! Jojo, det brukar låta så.

Och petigare lärare får man väl leta efter. Hon anmärkte på att vi hade skrivit bägare tvås tid istället för bägare två tid. Vilket är mest korrekt? Tur att hon inte blev svensklärare. Nu ska vi gå igenom laborationen och jag borde lyssna noga så jag inte gör bort mig som förra gången! Grattis till mig.


Bakterieodling

Kom alldeles nyss på att jag skulle skriva en rapport till ett biologiexperiment om bakterier till imorgon. Jag hade inte ens börjat så jag svamlade på och skrev ihop en riktig skitrapport på tio minuter.  Jag är ju inte direkt nöjd, men hoppas att Elisabeth inte är så kräsen. Och att hon inte bedömer min svenska för det är inte direkt någon mvg-uppsats om jag säger så. Nej, den är dålig men den existerar så det får duga. Och jag är så pass trött att jag inte orkar göra något satsigt. Nu ska jag sova.

Mitt rum

Just nu är mitt rum helt perfekt! Jag har rensat ur, städat upp, köpt ny inredning och har det nu exakt som jag vill ha det.
Idag köpte jag en klocka från Myrra, den är hur fin som helst. Köpte också två fina ramar och ett ljus. Råkade förstöra ett igår, men det här är ännu finare. Så just nu är det enda jag vill ha ett bord och på det ska jag ställa en spegel och min ljusstake som jag fick av Hans när jag döptes. Hans är förövrigt min konfirmationspräst.

Nej, ljusen brinner i mitt rum så nu ska jag gå dit. Ska läsa och verkligen utnyttja rummet =P

Nu är det förövrigt verkligen höst och jag och Mikaela var och tog höstiga bilder i engelska parken i fredags. Me like. Så himla fina färger.

Jag i engelska parken =)

Existentialismen

Sitter hemma och skriver på mitt PM om existentilismen. Har gått upp tidigt för att göra detta vilket får mig att känna mig extra duktig. Eftersom vi bara ska skriva på denna rapport så har vi fått tillåtelse att jobba hemma, vilket känns väldigt bra! Har verkligen kommit en bit på väg nu, har nästan två sidor fakta i punktform och har börjar skriva på själva slutprodukten som just nu är en halv sida. Själva uppsatsen ska vara på mellan 1-2 A4 så det är ju utan tvekan en bit på väg! Klar ska den vara på fredag nästa vecka och det kommer jag utan tvekan hinna till, om det inte händer något väldigt oförutsett. Men just nu känns min tillvaro i harmoni. Ja, jag tänkte sitta fram till tio, det är ju då lektionen ska sluta, så nu ska jag gå och duscha och göra mig klar för att åka in till nästa lektion. På eftermiddagen ska jag träffa Mikaela och vi ska ta kort i engelska parken och sedan gå på afroyoga. Det ska bli väldigt intressant om inte annat.

Nej, nu är det dags att duscha - måste verkligen tvätta håret!
Vi hörs


Illa

Jag ser fortfarande bullar när jag blundar. De var ju helt otroligt goda men det blev nästan för mkt!

Funny Funny

Spenderade denna helg i Märsta hos Emelie tillsammans med hela Camp Sweden. Det var extremt trevligt! Vi gjorde mat (fläskfilé med ungsbakade rotfrukter), bakade bullar (det var ju kanelbullens dag!) och kollade på Taizébilder på storbild :) Jag var flera gånger nära till tårar när vi tittade på bilderna och lyssnade till taizésånger på samma gång. Minnen kära vänner, minnen. Jag vill så tillbaka ♥

Men det ska bli väldigt trevligt att åka till Bryssel i alla fall! Jag är redan supertaggad och det är flera månader kvar! Men ju längre man laddar desto roligare blir det, eller hur? Vi kommer i alla fall ha sjukt kul i Bryssel. Men vi har ju alltid sjukt kul tillsammans!

Fick ju ett antal roliga citat därifrån:
- Jag kan inte ens ta mig själv seriöst just nu /Sarah
- Men seriöst, tycker ni att Petter förtjänar att heta Petter. Petter är en schysst kille som är snäll mot sina nära och kära. Den här får på sin höjd heta Petter As-fucking-kalas. /Carro
- Orgasm när man äter de där! /Jonna när bullarna bakas

Den här kvällen var jag, Mikaela och Joel hos Carro. Joel gick hem lite tidigare än mig och Mikaela. När vi sen gick hem började vi sjunga på dagens låt: He's got the whole world in his hands.
Mikaela: He's got you and me
Sarah: Baby
Carro: In his pants
Singing Bee nästa!

Andra förslag på texter: He's got me and my sister, in his pants och He's got mine and my sisters, underpants.
(Nu tänker alla: Jaha, det var ju jättekul?)
Orginaltext: He's got you and me sister, in his hands.
Inte baby, inte pants.
Kul Sarah, kul...

Kom på att jag glömde min kalender hos Emelie men jag får försöka leva ändå! Nu är jag sjukt trött och måste sova!


Trevlig fredag after all!

Idag var jag supertaggad på att plugga hela fredagskvällen men det blev lite ändrade planer. Jag pluggade faktiskt både matte och lite engelska tillsammans med Mikaela under eftermiddagen men på kvällen åkte jag till Carro! Vi kollade på Idol och pratade massor. Tyvärr missade vi ändå utröstningen så jag vet inte vem som åkte ut. Bryr mig i och för sig inte så mycket för jag har kollat på ungefär ett halvt avsnitt av Idol. Förutom två repriser någon söndag, men det var inget intressant!

Vi avslutade sedan kvällen med varm choklad med skummat mjölk (mums!) och sedan var jag tvungen att åka hem. Har lite att städa inför imorgon. Klockan är tolv och jag ska upp om sju och en halv timme för att jobba. Kul? Inte direkt. Kommer nog inte sova innan halv ett om jag känner mig själv! Det ligger ganska mycket kläder överallt =P

Bäst att jag börjar, vi hörs imorgon!

Kontaktannons

Det där med att ta skolan seriöst känns inte så aktuellt i min värld! Har studiedag, ska egentligen läsa från halv nio till halv fyra men har inte öppnat boken än. Har istället börjat skriva lite på mitt engelskaarbete. Vi ska göra en tidning, jag skriver en nyhetsartikel från Rosendal, en moderapport från världen och en bunt kontaktannonser. Japp, jag var helt enkelt tvungen! Det är så roligt att det finns inte. Jag har så att säga hämtat min inspiration utifrån, har t.ex. skrivit om fishy boy (wants to meet any girl. Main interests is feeding my fishes and watch them swim). Vem sa att skolan inte var rolig? Andra exempel är Vital man, 51 som söker unga asiatiska tjejer med långt hår samt ung konstnärlig man som söker mogna kvinnor för samtal om livet och döden. Otroligt roande att skriva.