Upper East -

Hildegard av Bingen

Idag fick vi en ny uppgift på historian. Vi skulle lära oss om en viss historisk person och sedan "vara" den personen under en dag i maj. Det tyckte jag verkade kul, alla ettor skulle göra det, mikaela kommer vara Drottning Kristina! När vi delade ut lapparna var det dock väldigt orättvist, Maria fick Cleopatra och Astrid fick Saddam Hussein medan jag fick Lois Pasteur. Vem är det då? Ni kanske undrar om det verkligen är så simpelt? Japp! Han är den som kom på pastöriseringen. Kul.. KUL!

Jag vägrade helt enkelt och Calle gav mig en annan person, nämligen Hildegard av Bingen. Ingen vet vem det är? Jo hon var nunna, abbedissa, konstnär, författare m.m. och har blivit nominerad till helgon 3 gånger. Hon är också ett s.k. "muntligt helgon" och har typ tre festdagar =) Hon vore skitcool om alla bara visste vem hon var. Någon har faktiskt sagt att om hon vore man så skulle hon betraktas som en av världens mest intelligenta och smartaste samt typ allmänt bästa personen någonsin. Fast den personen sa det med lite finare ord =P Kan infoga det citatet senare, orkar inte nu!

Problem med Hildegard --> Man ska klä ut sig till personen i fråga och jag vet inte om jag har någon nunnedräkt!Hildegard:                                                    Jag:

image3Ikväll har jag haft sjukt tråkigt för alla har varit borta/sjuka. Imorgon ska jag tvinga någon att vara med mig. Åtminstone på dagen. Jag känner mig motsträvig som tackade nej att åka och köpa skor med mamma. Men vi skulle ändå bara bråka. Jag tål henne inte. Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. Bye


Skräck och jag vet inte vad!

Jag har märkt att jag har en stor, stor svaghet! Jag är urdålig på kullerbyttor. Idag stod jag i säkert en timme innan jag kunde göra en endaste kullerbytta. Nu, för bara några minuter sen släppte det! Jag fick till riktigt bra kullerbyttor med mammas hjälp. Vi fick börja från början så att säga.

Nu ska jag snart öva lite till, trots att jag nyss har duschat. För en timme sen grät jag floder, nu glittrar ögonen! Jag har skrivit klart mitt PM och jag är jättenöjd med mig själv. Jag har gjort massor med bra saker idag:
1. Gjort en okej redovisning av en föreläsning som jag inte var på
2. Pluggat fysik efter skolan
3. Övervunnit min rädsla för kullerbyttor

Idag var det också jättemycket sol och vår. Jag är superglad just nu, trots att mina ögon är helt rödsvullna och att jag ska göra kullerbyttor på idrotten imorgon, INFÖR PUBLIK! Jag har värsta knepet, ingen kommer märka något.

Dagens outfit: Vit tunika, mönstrat midjebälte, jeans och stövlar --> inget hejdlöst kreativt
Dagens triumf: Mina kullerbyttor
Dagens godaste: Skolan vegitariska alternativ


Morgondagens nyttigaste: Gå promenad och göra kullerbyttor innan skolan
Morgondagens problem: Ha uppvisning på dansen i skolan, inför klassen
Morgondagens roligaste: Sjunga
Morgondagens tråkigaste: Plugga engelska

Tisdag

Idag är det tisdag. Jag har inte varit i skolan men jag har pluggat konstant så det räknas inte. Jag kan massor om fysik och det franska språket! Att jag dessutom ritat lite bilder på paint och läst Harry Potter på engelska (som av någon anledning låg framme) hör inte hit!

Hm, jag ska snart ha massor med prov, jag känner mig dock förberedd. Jag pluggar typ 3 timmar varje dag och känner mig duktig. Jag har dock inte tränat på flera evigheter och ser därför ut som en tjock och blek pluggis. Jag har ett hemligt vapen inom svenskan som jag inte tänker avslöja för någon!

Jag orkar inte blogga om något roligt, jag vill mest berätta att jag är duktig fast jag egentligen inte är duktig och att jag längtar asmkt till sommaren för då ska jag till Barcelona och Taizé. Jag längtar också till om ca 17 dagar då jag får min löööööön! Välförtjänt.

Första april

Har ni blivit lurade eller lurats idag? Jag har försökt med framgång. Lurade A att hon hade kräm i pannan (oj vad roligt?) och jag lurade mamma att jag skulle ta hål i naveln (halvt kopierat från M) och sen lurade jag pappa att medborgarskolan skulle lägga ner alla sina gitarrkurser med start nästa vecka. Jag lurade även halva min klas att det skulle bli pizza till lunch fast det egentligen var blodpudding. Allting höll tills jag började skratta...
Jag tyckte faktiskt att mattanterna själva skulle använda sig av det lilla luret, jag ska tipsa dem nästa år =D

Själv blev jag lurad av M, det var faktiskt jättekul.Vill kanske inte gå in på det p g a vissa pinsamma detaljer men det viktigaste var att jag blev helt rädd och väldigt lurad. Men kul var det. =)

Sen sjöng vi gospel, det var väl kul fastän kören kanske inte är världens bästa om man säger så. Dessutom ska credo-skitungarna få sjunga massa solon! Körläraren daltar så jääävla mkt med dem!

Jag har varit duktig och pluggat fysik samt besökt mitt jobb så att jag skulle få min lön :) Tur att Barbran (Barbro) ar där! Jag har alltså åkt till mitt jobb fast jag inte skulle jobba, känns riktigt bra faktiskt!!!

Nu kanske det är dags för lite sömn eftersom klockan är elva (hu och häpna). Imorgon ska jag liksom idag vara väldigt ansvarsfull och använda Silvercykeln som har bakåttramp och sämst handbromsar istället för min vanliga cykel. Ni kanske inte tycker att det låter så ansvarsfull men det är det! Anledning: Min cykel har punktering!Dagens outfit: Kort kofta/klänning, strumbyxor, stövlar.
Idag älskar jag: Att det är vår och jättemycket sol!
Idag hatar jag: Amy Diamond och statistik
Imorgon ska jag: Dansa på idrotten och sjunga på kvällen :)