Upper East -

Han har allt...

Ni ska nu få se en kille som har allt. Han har bilen, frisyrer, kläderna, movesen, ljuseffekterna, tjejen och rösten.
Ja, håll i er nu och klicka här.

Och det ÄR inte ens ett skämt!


Kroppens klocka

Läste en väldigt intressant artikel idag. Tror att jag hittade den på Aftonbladet.se men kan nu tyvärr inte hitta den igen. Den handlade i alla fall om kroppens egna klocka. Till exempel stod det om när kroppen var som mest fertil, smärttålig, koncentrerad etc.

Som mest smärttålig är kroppen på eftermiddagen. Så ska ni till tandläkaren är det vid tre-tiden som gäller. Det är också då som kroppen är mest fertil. Men ska ni operera er är det på förmiddagen som är det bästa alternativet. Då är tydligen precissionsförmågan är som störst. Det var väldigt intressant och jag är ledsen att jag inte kunde visa den.

Det har man ju också märkt själv, att även om man sover i tio timmar men mellan fem på morgonen och tre på eftermiddagen så är man inte lika pigg som när man sover mellan tio och åtta. Kroppen är gjord för att sova på natten, därför får man som mest energi under dessa timmar.

Nu vet ju inte jag exakt hur mycket det här stämmer, men det är i alla fall ganska intressant att se hur olika kroppen reagerar under olika tider på dygnet!

Nu ska jag ut och ta en promenad med Mikaela =)

Ta mig hem...

Sitter på Etiken och är mindre sugen än NÅGONSIN... Kan ju inte påstå att jag är särskilt fokuserad just nu. Har mest snappat upp enstaka ord och meningar. Vi pratar tydligen om civil olydnad och civilkurage. Enligt honom skulle vi inte lyssna så mycket på honom utan jobba självständigt. Fast nu har vi lyssnat på honom (förutom enstaka kommentarer) i 20 minuter. Hur går det ihop?

Tyvärr är det 40 minuter kvar, och mina batterier tar utan tvekan slut innan dess. Jag ger dem fem minuter, högst! Illa...
Men nu händer det grejer! Vi ska äntligen diskutera lite :)

Spakväll =)

Jag har bestämt att jag och Jossan ska ha spakväll någon gång inom kort! Très mysigt med ansiktsmasker, nagellack och MASSOR med tidningar ♥

Bittert...

Det är riktigt bittert att ha suttit och råskrivit på ett skolarbete och ändå lyckas glömma det hemma när det väl ska lämnas in. Jag hade verkligen mycket böcker och läxor etc. med mig hem när vi hade studiedagar och jag ANVÄNDE det också. Har ju skrivit klart alla frågor samt min novell. Men, tror ni inte att jag i all hast lyckas lämna kvar kemipapper, mattebok, allt svenskarbete och mycket annat. Ville ju hinna till bussen! Det är bittert.

Nu kan jag i alla fall sitta och chilla på lektionen när alla andra måste anstränga sig. Funderar på vad jag ska göra idag. Tänkte ju gå lite på stan och försöka inhandla koftor etc. men jag måste samtidigt hem och plugga biologi samt skicka allt arbete till svenskläraren! Hon sa ju att det var OK.

Däremot är jag rätt säker på att jag just fick IG i kemi. Lyckades göra bort mig totalt på kemilektionen så det blir till att jag får riktigt bra på provet om några veckor samt läxförhöret vi ska ha på onsdagen nästa vecka! Längtar inte dit om jag säger så! Men tre lätta frågor ska jag väl klara av! Annars är det riktigt illa.
Och bittert.

Biologilärare

Varför? Varför? Varför måste ALLA biologilärare (utom möjligtvis Jonas) vara så OTROLIGT virriga? Och dessutom värdelösa på datorer. Nu har vår biologilärare lyckats lura i oss att vi ska ha prov på torsdag. Vi har inte ens någon biologilektion då! Nej, tisdagmenade hon. JAMEN DÅSÅ???

Usch, jag trodde att vi skulle bra lärare i år men båda lärarna som är nyanställda S U G E R!!! Virriga och jobbiga. Har stora förväntningar inför fysikläraren!

Nu måste jag anteckna!


Novell

Det omöjliga har hänt. Min novell har lyckats bli ännu lite smörigare än den var innan. Den är nu färdigskriven, och jag kommer SÅ vara sjuk den dag den ska läsas upp. Aldrig att jag läser den högt, jag kommer dö! Man skulle kunna smeta Courney Loves röda läppstift i hela mitt ansikte och det skulle inte synas någon skillnad. Det är hemskt! Jag har liknat den vid nougat: Smörig och sockersöt! Nej, den får duga. Lärare är så lättköpta så det går nog bra. Och den skulle vara inspirerad av romantiken och där var det mycket naturbilder och kärlek! Det är bara jag som inte är van.

Känner mig ganska ambitiös som sitter på en lördagkväll och skriver klart en novell, men det är lika bra att göra det nu! Och jag behöver ändå lägga mig ganska tidigt för imorgon måste jag upp vid sju! Först ska jag hjälpa till att skylta till Hälsomässan i knivsta (kom dit allihop!), sen ska vi sjunga i das kyrka (kom dit allihop!) och sedan ska jag hjälpa till på själva Hälsomässan. Ska bli très kul, men inte så kul att gå upp klockan sju!

Funderar på att gå med i MUF, någon som är på?


Fyfan

Håller på att skriva min novell. Det blir så OTROLIGT töntigt. Och det blir bara värre för varje mening jag skriver! Det ska vara en kärleksnovell med romantiska stildrag och det här är fan värre än värst. Jag tänkte citera först men nej, det blir alledeles för pinsamt! Dock misstänker jag att det är sånt här min lärare vill ha, och ja. Då ska hon väl få det. De romantiska stildrag jag fått in är i alla fall kärlek på högsta nivå, naturdyrkan, stjärnhimmel (jag säger ju att det är hemskt), barn och drömmar. Mer säger jag inte.

Ja, så nu sitter jag och skriver på min novell samtidigt som jag lyssnar på Ozone, Basshunter och Adam Tensta. Varför det blir just den udda blandningen har jag absolut ingen aning om. Det bara blev så, tack för youtube! Finns det någon låt som inte finns där? Verkar inte så i alla fall.

Nej, nu måste jag fortsätta trycka in klyshor i min novell! Det kan väl i alla fall inte bli mycket värre...


Höst

Fyfan vad det börjar bli höst! Det är riktigt illa faktiskt. Det har blivit så himla mörkt nu! Deprimerande! Och jag har inte direkt gjort något för att pigga upp mig själv heller. Jag har mest suttit och pluggat hela dagen. Varvat med Days of our Lives. Att de aldrig kommer av den där jävla ön! Det här börjar bli riktigt frustrerande!

Tror att det här höstmörkret får mig att börja hata min mamma också. Tålde henne inte förra hösten och tål henne inte nu. Vi blir bara arga på varandra, vi har riktiga problem! Men, jag kan leva med det. Jag ska inte låta henne dra ner min psykisiska energi och hindra mig från att hamna i flow!

Nu ska jag sova. Det blev plötsligt jättesent!

 Glad höst!


Jag har varit HELT ute och cyklat!

HELT ute och cyklat när det gäller Trollkarlen som drack upp sig själv!

Det är såklart
"det hände i misshugg som ni nog förstår
och det har han ångrat i sjuhundra år
"

Inte "det hände vår trollkarl! Fy på mig!


Usch

Usch, usch, usch. Har så mycket i skolan just nu! Men har ju två studiedagar och det lättar ju upp sinnet lite! Om inte mycket! Tyvärr har jag känningar av halsont. Inte bra alls! Men som sagt, då är det ju bra med lediga dagar!

Ska göra läxor på dagen i alla fall! Renskriva svar till frågor om Romantiken samt skriva en kärleksnovell. Undrar hur det kommer gå. Dessutom har vi ju biologiprov snart. Tror tyvärr att jag glömt boken i skolan, men what the fuck. Har lite anteckningar, ett repetitionshäfte samt Wikipedia hemma så det är lugnt! Kan göra lite matte också! Min dag kommer utan tvekan vara fullproppad med läxor!

Nu ska jag göra en kopp thé och dricka det och läsa på min nya bok. Har läst ut Flow nu, en intressant bok som dock blir lite svårläst. Mycket text och små bokstäver och helt utan bilder - då kan det bli tungt! Nu är det Att köpa lyckan - berättelsen om en shopaholic som jag börjat på! Intressant =)

Nej, nu ska jag gå! Vi hörs imorgon!

P.S Pratade f.ö. med fishboy idag så min teori om att rumänien sugits in i ett svart hål är nu struken! D.S

Go Norge!

Läste idag att Norge har ett en miljard norska kronor till UNICEF's projekt för utbildning till flickor. Det gillar vi! Ibland är man lite skoltrött men jag tycker att alla har rätt att gå i skolan. Jag skulle bli galen om jag inte fick gå till skolan! Jämfört med att gå hemma eller jobba är skolan riktigt nice. I alla fall när det gäller mitt jobb. Men jag ska försöka byta jobb.

I alla fall: Bra gjort Norge!


Kan inte sova...

När jag kom hem efter skolan slocknade jag som en brasa när det ösregnar! Vet inte varför, men nu kan jag inte sova. Kommer nog vara rätt trött imorgon. Orkar inte blogga om något intressant, ska läsa min bok istället!Dagens funderingar
: Har Rumänien sugits in i ett svart hål? Får man lyssna på iPod om man har cancer? Varför ska allting vara så himla krångligt?
Har någon något svar???

En sista fundering: När glömde man bort Mors lilla Olle?

Dagens intressepil:
Jag har inte gjort min engelskaläxa!!! ILLA!

Nu ska jag läsa Flow! Har snart läst ut den!!!

WUHU!!!

Kom själv på sista versen!

Men solen sken högt över risfält och älv
och Trollkarln blev törstig och drack upp sig själv
Det hände vår trollkarl och som ni förstår
att det har han ångrat i 200 år!

Alternativt 700 år: Är det något fel så säg till =)

Barnvisa (L)

I Indialand vid Himalayas rand
Där händer det konstiga saker ibland.
Där bodde en trollkarl, han trollade så
att 8 blev 19 och 19 blev 2.

Han trollade så att ett berg kunde bli
En fettisdagsbulle med vispgrädde i
och vattnet som rann i en å ett tu tre
förvandlades till både kaffe och thé

Han trolleritrollade också så att
ett nötskal stack ut som en ståtlig fregatt
Så stjärnorna regnade ner som guldsand
och månen föll som en citron i hans hand.

Men Kejsarn av Kina han sa: "Jag slår vad
att ingen förvandlar sig till lemonad."
"Haha!" ropte trollkarln "Se då på min kraft"
och simsalabim blev han till ett glas saft.

HÄR! Tar visan inte slut, men dock mitt minne!
Minns så långt som:
Men solen sken högt över risfält och älv
Och trollkarlen blev törstig och drack upp sig själv
................................................. som ni nog förstår
Och det har han ångrat i 200 år!¨

MEN, vad ska det stå där jag nu bara minns punkter? Jag får panik! Hjälp mig! Kan ni det sista så måste ni skriva så att jag kan få ro!

Inälv et Lingarö etc

Sitter och drömmer mig tillbaka. Det var ju helt underbart! Jag gjorde precis det jag tänkt! Jag krattade (dock klippt gräs och inte löv), jag gick långa promenader (vädret var helt UNDERBART!) jag pluggade lite och pratade mycket med kusinen.

  Sjön ligger 3 meter från stugan så jag och Jonna gick ner till vår pir!


Men som sagt, det var inte bara mys och slappning som gällde utan vi fick jobba också! Gräset var sjukt högt så en fick klippa gräsmattan ca 4 gånger medan vi andra krattade som galningar! Det var verkligen GALET mycket gräs! Gräsmattan är förvisso rätt stor men man börjar undra när femte skottkärran med gräs är bortkört och det är minst lika mycket kvar, tar det någonsin slut???

Slit, slit och åter slit var det som väntade när vi kom till Inälv!!!

 Men vacker är det i alla fall


Hemma igen!

Jaha, nu är man tillbaka till verkligenheten. Det har varit otroligt skönt att gå runt med mjukiskläder och helt utan smink en hel helg! Har inte hänt mig på jag vet inte hur länge! Har inte krattat några löv men väl krattat ordentligt med gräs! Bilder kommer.

En sak vet jag i alla fall: Jag ska sååå till Umeå snart! Har inte varit där sen i julas! Har inte träffat några av kusinerna sen förra julen!!! Det är sjukt, så ska det absolut inte vara! Så håll i hatten Umeå...

Nu ska jag gå och duscha! Skriver nog mer snart, vi har fått en ny dator så jag måste ju prova den lite också. Eller ny och ny, det är mormors gamla. Men jämfört med den jag hade innan är denna väldigt, väldigt ny!
 
Vi hörs


På topp

Sitter och lyssnar på förra lördagens mest spelade låt, alla kategorier! Det är On and on med Agnes och spelades ungefär en gång i minuten. Byter nu till Crazy Loop som är en blandning mellan Darin och Danny fast liiite coolare. Det är min och Marias nya favoritlåt. Ja, favoritlåt var väl och ta i, den låt vi helst lyssnar på och skrattar åt när vi har lunch i skolan. Bara se den... http://www.youtube.com/watch?v=8qTFqnDpuvE

Förövrigt har våran video snart 100 visningar!!! Det är ett stort ögonblick! 96 visningar i detta nu. Coolt, jag trodde att det skulle vara högst fem som skulle se den.

Nu har jag i alla fall packat iordning det mesta och städat. Kommer ha med mig två böcker (Flow och en fransk deckare), två skolböcker (svenska och biologi) samt diverse häften och papper. Ingen rast och ingen ro, men mest ska jag ju kratta löv och gå promenader och göra sådant man gör på landet om hösten. Egentligen tror jag hela grejen går ut på att vi ska städa huset etc. så jag kommer nog ha att göra. Men lite fritid ska man väl ändå ha =)

Nej, nu ska vi tydligen äta och sen ska vi nog åka! Är som sagt übertaggad!

Vi hörs på söndag!

Pepp!

Idag var jag på stan med Maria, Michaela och Sayeh efter skolan. Charlotte joinade oss en stund, men inte särskilt länge. Vi kollade på jackor och fikade på Storken. Där satt vi och förde många intressanta samtal med varierande samtalsämnen. Inga övriga kommentarer! Jag köpte thé som luktade jättegott. Det var rosa hjärtan i! Supermysigt nu på hösten. Köpte även SOLO att ha på resan upp. Det känns som om jag köper så mkt på sista tiden, men ändå har jag inte gjort av med särskilt mycket pengar! Märkligt.


Ooo, är fett taggad inför helgen! Måste packa nu. Packa och städa! Det ser ut som skit i mitt rum =) Ska bli skönt att få vara lite off en helg! Ska lämna allt smink hemma och fokusera på att kratta löv och gå promenader. Typ... Nej, vi hörs sedan. Kommer nog hinna skriva en stund innan vi åker ikväll!

Love Sarah


Etik och EMD

Har kort rast under Etiken. Idag handlar det om pliktetik. Très intressant! Någon sitter just och pumpar EMD. Känns ju bra? Det är sån musik jag skulle gömt bakom alla andra skivor i skivhyllan!!!

Nu måste jag diskutera!

Dagen

Hade ju ingen skola idag. Eller, mina principer säger att jag helt enkelt inte åker in till skolan när vi bara har en lektion och det är jogging med Jonas i skogen. ALDRIG! NÄVER BÄVER! Så det så...

Iställer har jag sovit. Och typ sovit. Hela dagen. Gjorde i och för sig mysfrukost etc och det var ju alltid trevligt men jag tillbringade hela förmiddagen samt större delen av eftermiddagen åt att läsa min nya bok och kolla på Days of our lives. Vilket är så jävla värdelöst egentligen. Hur många avsnitt finns det egentligen? Och hur overkligt får det egentligen bli i en TV-serie? Någon måtta måste ändå råda!

Sedan kom Mikaela och hon räknade lite matte. Jag läste min bok och hjälpte henne när det behövdes. Drömmer mig tillbaka till B-matten. Allting var så okomplicerat! Åtminstone än så länge, men snart kommer konjugatregeln MOUHAHA!! Om man nu får lära sig sånt på JO? Ingen aning faktiskt, ska snoka i hennes bok och se om de slipper konjugatregeln och kvadreringsregeln. Men det tror jag väl ändå inte. Det MÅSTE väl ingå!

Ja, nu måste jag verkligen sova! Ska upp tidigt imorgon och ha etik och livsfrågor igen! Sen har vi matte och sen slutar jag för dagen. Då ska jag hem och packa för jag ska nämligen åka till sommarstugan i helgen och träffa Jonna etc. Har ju inte varit där på hela sommaren, och har inte träffat kusinerna sen jul! Usch, vi träffas alldeles för sällan, men nästa sommar ska vi resa tillsammans, eller hur!! Själva resmålet spelar ingen roll,. vi kan ha kul överallt!!!


Lite gammal bild, men ändå. Det är Jonna, Minna, Tove och Sarah (jag)
Mika, Emil och Pelle fick inte vara med. Inte heller Jocke och Jossan! Maybe next time =D


Nej, nu måste jag sova! Pusshej

Nya böcker!

Idag har jag varit nörd. Eller typ nörd. Jag har själv gått efter skolan till Akademibokhandeln och köpt 4 böcker varav 4 var facklitteratur. Det är en bok som heter Flow som handlar om fllyt i tillvaron, en som heter 100 höjdare, en som heter det gjort - svart bälte i vardagseffektivitet samt att köpa lyckan - en berättelse om köpberoende.

Jag vet att det inte låter särskilt kul med facklitteratur men ärligt talat, det är det bästa jag vet just nu! Tycker numera att alla romaner är tråkiga och sega och alla deckare är uttjatade! Har läst 2 böcker på typ 2 veckor, båda facklitteratur. Jag har samtidigt läst Tyskungen, fast den har tagit typ 3 månader att läsa! Vad känns mest intressant?

Just nu har jag börjat med Flow av Mihaly Csikszentmihaly och den är faktiskt väldigt bra! Han har verkligen en poäng med allt han skriver, även om det ibland tenderar att bli lite väl mycket text på en gång! 

För att göra lite reklam kan jag skriva baksidetexten:
Flow är den känsla vi har när allting fungerar som det ska, när allting stämmer, när vi står för utmaningar som vi vet att vi klarar av. Efteråt, när vi ser tillbaka, säger vi: "Då var jag lycklig!"
Mihaly Csikszentmihalyi har ägnat en stor del av sitt liv åt att undersöka de positiva sidorna av livet, de friska, konstruktiva reaktionerna på svårigheter och vad som gör människor lyckliga. Han har gett ordet Flow, flyt eller flöde på svenska, en speciell innebörd och beskriver här hur vi själva kan lära oss det som ett litet antal människor tycks vara begåvade med från fördseln: förmågan att skapa sin egen lycka oberoende av de yttre omständigheterna. 


In the secret garden of swEden...

Definitivt den bästa bok jag läst på länge! Klockren i alla avseenden! Britten Colin Moon skriver på ett lättsamt och roligt sätt om sina iaktagelser om Sverige. Jag fick läsa om allt från vår förkärlek till möten till öppenheten om våra toalettbesök blandat med lite vardagssvenska. Otroligt underhållande och det går knappt att slita sig från boken! Perfekt att ha i väskan och läsa om bussen är försenad etc.

Slår upp en slumpmässig sida och får upp kapitlet om mat. Eller till och med det som kallas "Rude Food".
"A semla
is rather like an almond paste cream burger. It's sometimes called a fastlagsbulle. In my early days in the garden of SwEden I mixed up two names and called it a samlagsbulle. Strictly translated becae a intercourse bun..."
"There are cookies which are long and narrow and are called Finger Marie. I kid you not. And Marie is not complaining."
"There is a spice
called Kockens anis, cat food called Pussi and chocolat bars called Plopp. Feel free to explain to your Swedish friends why these are really quite amusing to the Anglo-Saxon ears"

Vardagssvenska:
Det är sjukt bra
- Deh err shookt brar - (lit. it's sickly good) It's fantastic
Men hördudu -
men herdohdoh - (lit. but do you hear you?) Come to think of it...
Det är skitgott - 
Deh eh sheetgott -  (lit. It's as good as shit) It*s superb

Nej, detta är verkligen en bok jag rekommenderar!


Duktiga Sarah!

Idag har jag varit sjukt duktig! Har verkligen ANSTRÄNGT mig i skolan! Har verkligen valt att prioritera också. Gjorde ju kemin idag så jag valde att börja med svenskan på kemi-sa. På kemilektionen gick vi bara igenom svaren så jag fortsatte med svenskan och gjorde klart den! Vår biologilärare hade inte gett oss någon uppgift till biologi-sa så då passade jag på att göra lite matte. På matten ansträngde jag mig verkligen och även på svenskan. Var lite trött på Etiken men gjorde mitt allra bästa!

Åkte direkt till körskolan - ganska tråkigt men inte så farligt som jag trodde att det skulle vara! När jag efter fyra timmar kom hem började jag genast på den romantiska novellen jag ska skriva till vecka 41. Lång tid dit men min novell ska vara riktigt bra! Glömde dock biologin hemma vilket är dåligt då jag har prov om en vecka! Men imorgon ska jag plugga biologi. Det är inte så svårt!

Längtar till på fredag då jag ska åka till stugan med Jonna, min kusin numero uno! Ja, alla andra är också numero uno =) Jag ska också träna imorgon har jag bestämt! Duktigt eller hur? Vad jag känner mig vuxen!

Men gud vad klockan är mycket! Nu måste jag sova så att jag inte blir übertrött imorgon! Vi hörs!

Plugga

Ikväll har jag verkligen PLUGGAT. Kemi till och med. Jag gillar verkligen inte kemi. Grejen är att vår lärare alltid envisas med att förstöra! Först ber hon oss läsa i boken och när man gjort det och känner att man börjar få ett hum om vad allting handlar om så har hon en genomgång på tavlan som inte alls är på samma sätt som i boken. De kommer fram till samma svar men det blir ju så krångligt. Hur är det egentligen vi ska göra???

Vår lärare är ju ingen höjdare. Seriöst, jag tror att jag skulle tycka att kemi var mycket roligare om vi hade en annan lärare. Kommer lätt somna på lektionen imorgon om jag inte grundar med 8 koppar kaffe. Eller, jag får väl helt enkelt anstränga mig. Måste koncentrera mig på kemilektionerna så jag åtminstone har en sportslig chans att förstå någonting. Dock tror jag att det börjat gå in i mitt huvud hur jag ska göra =) Känns riktigt bra faktiskt!

Imorgon ska jag gå kurs i övningskörning och sen är det bara ut på vägarna och tuta och köra! Se upp säger jag bara för här kommer jag! Ska bli kul, har ju väntat i nästan två år på detta! Jag är taggad till tusen!

Igår var vi hos Carro och det var jättekul! Fick jävligt många helt underbara bilder. Obetalbart x) Ska sortera lite nu, hörs sedan!

Längd...

Jag är ungefär medelängd. 170 cm. Ändå känner jag mig alltid utanför. Saken är den att jag bara umgås med väldigt korta eller väldigt långa personer. I skolan till exempel, där är både Maria och Michaela långa och jag kan känna mig jättekort. Det syns inte minst på vår video där jag är ungefär ett huvud kortare än de andra. Eller åtminstone en decimeter! Å andra sidan så umgås jag mycket med Mikaela och Carro som båda är en decimeter kortare än jag. Med dem känner jag mig så lång. Typ som en jätte i pysslinglandet.

Jag är medel på det mesta, därför kan jag få alla känslor. Jag kan både känna mig både kort och lång. Både ful och snygg. Både bra och dålig. Både underlägsen och överlägsen. Men det kanske är bra att kunna vara både och. Är lagom bäst? Är jag lagom? Eller är det tvärt om, att jag är medel men ändå aldrig lagom. Klurigt det här.

Nu måste jag duscha! Vi hörs...


Om mitt jobb

Jag är lycklig nog att ha ett jobb. Det är många jag känner som inte har jobb, dem tycker jag synd om. Jag får runt 1.5 extra i månaden på grund av att jag jobbar fyra timmar/lördag. Det gör stor skillnad i min studentkassa.

Däremot kan jag säga att jag verkligen inte gillar mitt jobb alla gånger. Idag till exempel, jag hade suttit upp ganska sent (vilket var mitt fel och dumt av mig) och klockan halv åtta var det dags att gå upp. God morgon dödstrött! I början av dagen kom det ungefär fem kunder på en och en halv timme - och jag överdriver verkligen inte! Kändes så ovärt att bara sitta där och försöka kväva alla gäspningar.

Senare på dagen kom det fler och fler kunder! Vissa perioder var det verkligen tjockt med kunder och, tyvärr, var de flesta bara jobbiga kunder. Jag kan berätta om en jobbig kund. Han kom in idag och frågade om vi hade hyllplan. Jag svarade att vi hade det och då började han svamla om Marbodalskåp och mått etc. Jag berättade att den är 18 mm tjock och skulle precis börja berätta om djupet (40, 50 och 60 cm) när han avbröt mig och sa: Det är ointressant, jag vill veta om de passar till ett Marbodalskåp". Jag försökte förklara för honom att vi inte hade färdiga längder utan att vi var tvungna att kapa av de till rätt längd, men det var lätt gjort. Men det tog kanske 10 minuter för mig OCH Lena att få honom att förstå att han måste MÄTA skåpet. Och ja, det kunde bli fel, men han fick helt enkelt se till att han inte mätte fel!!! Jag klarar inte av människor som inte klarar av att ta in information. Hur svårt kan det vara att förstå att vi inte har utmätta längder till hans jävla Marbodalskåp! Men han är kund, det är bara att försöka räkna till tio och gilla läget!

En positiv grej var dock att vi faktiskt kunde stänga klockan ett. Det kom inga kunder 2 minuter i ett och stannade i typ en halvtimme! Portarna stängdes och dagsrapporten skrevs ut en minut över ett. LYCKA! Första gången sen jag började här! Vad trött jag blev plötslig... Hörs senare!

Kort notis från jobbet:

Nerskrivet på en lapp kl. 10.30
Jag orkar inte det här! Jag är så otroligt trött på mitt jobb! Vill helst åka hem och sova! Jag har haft typ 5 kunder på en och en halv timme. Tiden går så långsamt. Oj, nu kom det visst en kund...

Nerskrivet på en annan lapp kl 10.45
Nu verkar alla kunder komma på en gång! Nu måste jag skynda mig!


Dagens tips!

Dagens tips: http://www.youtube.com/watch?v=RJIXRtzuRC0


Fredagstrött

Idag var jag sjukt trött när jag kom hem. Slutade vid halv tolv men stannade i skolan och åt lunch! Jag, Sayeh och Charlotte drog ner en stund på stan. Jag köpte ännu en ram till mina Taizékort, dock i en annan form. Ska lägga upp en bild någon gång.

På kvällen var jag hos C och det var mycket trevligt! Vi pratade om allt möjligt, men det mesta kretsade kring Carros lilla sammankomst imorgon. Vad vi skulle ha på oss, när jag skulle komma dit, vad vi skulle äta etc. Vid 22.00 gick vi på en liten promenad men det var så kallt att vi gick hem ganska snabbt! Jag orkade inte stanna så länge, jag ska ju faktiskt börja jobba snart! Eller, jobbet börjar om 9 timmar, men jag måste gå upp om 7.5 timmar. Fast det klarar jag mig nog på!

Orkar inte berätta mer ingående så jag kör några "dagens" istället.

Dagens...
...outfit: Jeans, vitt linne, grå tjocktröja med dragkedja, sidenmönster och paljetter (låter kanske lite konstigt men jag gillar den)
...triumf: Vi lyckades lägga upp vår egen film på youtube!
...intressepil: Jag behöver tvätta håret
...kommentar: "Det kommer säkert hända något så jag super skallen i småbitar. Ni kommer hitta mig avslagen i sängen som en 3 dagar gammal Coca Cola" /CarroPallar inte göra mer dagens heller... Vi hörs imorgon!


Etik och livsfrågor samt Larsas baby

Jag vet att jag skrivit det förut, men etik och livsfrågor är verkligen ett speciellt ämne! Det handlar bara som sådant som är intressant att diskutera. För inte tycker jag att det är kul att diskutera Phytagoras teorier eller hur hastigheten förhåller sig till sträcka och acceleration (sträckan = (acceleration x tid i kvadrat) / 2) Det här handlar om saker som verkligen är intressanta.


Idag pratade vi lite om lycka. Vår lärare berättade om ett experiment som utfördes på en råtta. En strömkälla kopplades till lyckocentret i hjärnan och varje gång råttan tryckte på en knapp så fick den en elektrisk impuls i hjärnan så att den kände ren lycka. Vad gjorde musen? Jo, den fortsatte trycka på knappen, om och om igen tills forskarna avbröt experimentet.


Frågeställningen var: Vad skulle ni göra?

De flesta sa att de inte skulle kunna ligga resten av sitt liv och bara trycka på en knapp. Deras argument var att människan inte kan vara lycklig om den inte får uppnå njutningen genom att göra något. Men i den här frågan måste man tänka ett steg längre! Jag tycker inte att det är ett bra experiment, och jag tror att alla här inte tycker att det känns särskilt lockande att bara ligga stilla resten av sitt liv, men när man väl ligger där med knappen tror jag att man tänker annorlunda. För den njutningen man får är bortom det mänskliga medvetandet. Jag tror att det är själva njutningen, lyckan, vi vill åt. Vi blir lyckliga av att klara av saker, men om vi lika gärna kan få exakt samma njutning eller ännu större genom att trycka på en knapp så kommer vi omedveten hamna i en trans där vi inte längre bryr oss om hur vi når njutningen. Sedan kan man ju aldrig jämföra en människas beteende med en råttas, men jag tycker att det är en väldigt intressant tanke.


För övrigt har vår mattelärare äntligen kommit tillbaka till skolan! Trevligt att träffa honom. Först så blev det presentutdelning. Alltså, vi hade samlat ihop pengar och köpt presenter till honom/hans bäbis, inte tvärt om. Det han fick var i alla fall: Ett gosedjur, en nappflaska, blöjor, en babymössa och såklart ett kort med hela klassens underskrifter! Lars har lovat att barnet ska heta NV07A i tredjenamn. Det verkar bli Bosse Hasse NV07A Blomgren som gäller. Fattar inte varför man vill kalla sitt barn för Bosse, men det är hans val! Skönt att få tillbaka mattelektionerna i alla fall, även om det skulle varit skönt att sluta 10 idag också!


Nu måste jag tvätta bort mitt smink! Vi hörs!


Dagens video

Detta är dagens video. Se och skratta. Jag är riktigt nöjd med mitt, Marias och Mikaelas framträdande. Det är inspelat i det hemliga rummet i skolan. Tänker inte tala om var det ligger. Som sagt; se och skratta!
För att hitta klippet på Youtube råder jag er att söka på Intressemickan

Shopaholic and fikaholic?

Det här har varit en ganska bra dag! Vi hade ju svenska och för en gångs skull så gjorde vi verkligen något på lektionen! Inte för att det var särskilt intressant, men det var åtminstone bättre än att bråka om handuppräckning.

Efter skolan gick jag och Maria och Michaela ner på stan en stund. Det var mycket trevligt, först fyllde vi på energikällorna med en fika på Waynes. Har nu fikat 3 av fyra dagar och känner mig lite beroende =) Speciellt nu när jag hittat min nya kärlek: Caffe Mocha på Waynes. Alla som gillar choklad och kaffe bara måste smaka! Själva kaffet är så gott som det bara kan bli på caféer och sen brukar jag toppa med grädde och marsmallows! Halleluja i min mage!

 Värt varenda peng

Japp. Känner mig som en fikaholic, speciellt eftersom jag misstänker att det blir fika imorgon också! Ska shoppa lite med Mikaela. Ja, den andra Mikaela då. Det är viktigt att hålla isär Mikaela med Michaela/Mickan/Intressemickan. Det är alltså INTE samma person :)

Som sagt, börjar bli lite shopaholic också! Igår köpte jag i och för sig bara ett nyckelband men jag känner att jag har införskaffat ganska mycket nya saker på sista tiden. Spontanköpte till exempel både en kjol och en väska i lördags! Inga dyra grejer, men ändå. Idag köpte jag två vita linnen i olika modeller. Vita linnen kan man alltid köpa på H&M. Just när det gäller linnen så är det slit och släng som gäller för mig! Köpte också ett halsband från H&M och en ram från Gallerix. Känner att det är dags att börja rama in mina vykort från Taizé nu. Det blev hur som helst väldigt fint!


        
Vita linnen är alltid användbara                                Svart halsband med ros från H&M
Första bilden inramad!


Extra tid

Idag var jag extra tidig i skolan. Är inte så förtjust i att vara i skolan långt i förväg, inte heller att vara kvar efter skoltid. Eller, det går an om man är två (eller fler). Men jag gillar inte att sitta själv.

Om en kvart har vi svenska med vår hemska lärare.  Anar att det kommer bli bråk igen, det verkar ju vara hennes ambition! Jag är sjukt trött på tjatet om regler etc.

Oj! Jag har kollat fewl på schemat! Vi börjar ju om 2 minuter, inte 12. 10.35 istället för 10.45! Hatar att de ändrar schemat hela tiden!!!


Nyköp

Igår var jag på stan med Mikaela och skulle kolla in en present till Carro som snart fyller 18. Vi hittade exakt vad vi ville men tänker köpa det senare. Vet ju inte om Carro får för sig att läsa bloggen så jag kan såklart inte skriva vad vi tänker köpa.

Vi var också inne på Gospelshopen, där finns så mycket fina saker. Jag verkligen älskar änglatavlorna. Men något sådant köpte vi inte! Jag fick syn på ett übersött smycke (tro, hopp och kärlek) som jag vill ha, men jag köpte inte det heller. Istället så köpte jag ett nyckelband! Nyckelband kanske inte är så high fashion men väldigt bra när man har stor väska. På mitt står det W.W.J.D. För er som inte vet vad det står för så är det What Would Jesus do? Jag tycker att det är rätt coolt även om det mest är på skoj.


Så ask youself. What would Jesus do?

Kreativitet och tålamod är tydligen mina andranamn

Idag har jag haft fullt upp med min blogg. Inte att skriva som ni kanske märkt, utan att designa. Är väldigt nöjd mer resultatet om jag ska vara helt ärlig! Just nu är den nog näst in till precis som jag vill ha den. Tycker att det är lite roligt med musik också! Hela proceduren har dock tagit mig runt 4 timmar. Nej, det kanske var att ta i, men 2-3 i alla fall. Och när jag precis blivit klar och nöjd kommer min söta storasyster och vill ha hjälp! Och självklart får hon det. Har precis börjat med hennes men är inte riktigt klar än. Kan spana in början på http://josten.blogg.se. Mitt tips till alla som också ska designa är tålamod och kreativitet. Det är i alla fall det jag försökt använda mig av!

Orkar inte berätta så mycket om dagen utan kör en kort sammanfattning istället:

Dagens...

...outfit: Jeans, vitt linne, brun kofta, svarta loafers, taizékors.
...godaste: Café Mocca med grädde och marsmallows på waynes
...roligaste: Helt klart kören!
...Ont i magen: oron för att jorden skulle gå under
..Triumf: Min blogg!
...Ursäkta vad sa du?: Radus kusins största hobby är att ta hand om sina fiskar. Och han var seriös.
...Pain: Kemin! Jag skiter totalt i vad jämlikskofficienten är för N2O4 + H2 --> <-- N2O4H2
...Intressepil: Om du nånsin behöver säga "vem tror du att du är" till en rumän så heter det: cine te crezi

ehe...

Har jag gått för långt nu? Känns som om jag gått över gränsen för hur mycket man egentligen får driva med en rumän...

Etanol and the intresse-mickan

Etanol and the Intresse-mickan är ett nytt band startat av mig, Maria och Michaela. Vi valde namnet Etanol and the Intressemickan av 3 skäl:
1. Vi är naturare, nått kemiskt ska det väl vara
2. Etanol = alkohol
3. Intressemickan var helt enkelt givet. Michaela är ju helt enkelt Intressemickan!

Vi hade lite andra förslag; Radus girls and the intressemickan, Tollbert, Östberg och Mickbert, Tollbert, Östbert och Intressemickan samt VDMR (vi driver med rumäner). Men det sista var aldrig direkt aktuellt...

Vi planerar nu vår nya hit, vill inte avslöja för mycket men kan i alla fall säga att vi inte kommer sjunga men spela in en egen video då vi mimar (vilket är minst lika bra). Den kommer läggas ut på youtube för allmän beskådning senare. Inspelningsplatsen kommer bli på femte våningen i hemliga rummet på Rosendalsgymnasiet. Det är då totalförbjudet att komma dit!

Så det som fattas nu är bara en egen fan site med stort fotogalleri, en egen kändisblogg och en manager! Nu ska jag planera =D


Nice!

Idag har jag haft på mig min nya knallrosa kjol! Jag har alltid varit lite feg för starka färger eller speciella plagg över huvud taget men jag kände mig faktiskt fin! Fick i alla fall komplimanger för den även om jag var lite osäker på grund av inte helt välvårade ben =P

Kjolen, lite dålig bild men ändå =D


Annars har dagen varit bra. Jag och Maria har skaffat var sin Hi5 bara för att driva med rumänerna. Känns mycket bra. För de som inte vet är Hi5 en sämre kopia av facebook! Sista lektionen utgick så jag kunde åka hem två timmar innan planerat! Det var très trevligt. Jag och Mikaela gick och tränade vid sex och även om ingen av oss var särskilt taggade så  var det kul och allt är bättre än inget!

Resten av veckan ser bra ut, imorgon slutar jag tidigt, på onsdag är det kör, på torsdag ska jag träna med Mikaela, på fredag ska jag träna med Jossan och på lördag återförenas Camp Sweden med lite andra Taizémänniskor + några till hos Carro! Jag längtar verkligen, det ska bli kul!

Idag har jag hittat massor med gamla bilder på mig själv! Ni kan se dem på bilddagboken http://sarahnara.bilddagboken.se och man känner sig inte alltid jättestolt över dem! Men det var roligt i alla fall!

Nu måste jag checka min nya hi5! Hoppas att ingen tar den på allvar =)

Tre saker som inte är OK

Top3-lista på vad som inte är okej:
1. Dragostea din Tei på kinesiska
2. Gå upp klockan sex på en lördag
3. Bo under en bro


Ny vecka!

Ny vecka, ny dag! Måndagen är här igen och det är dags att åter börja skolan. Sitter och väntar på att biologilektionen ska börja för jag kom till skolan lite tidigare än jag behövt. Skönt att vi har egna datorer för annars skulle det varit helt olidligt! Man kanske borde göra någon läxa, men jag tror inte att jag har någon jag måste göra. Man kan såklart alltid räkna matte, men nej. Inte nu.

Idag ser min planering ut såhär:
1. Skolan börjar 9.35
2. Lunch med Mikaela kl 11.35
3. Fika och matte med Maria
4. Etik och livsfrågor med Mikaela
5. Träna med Mikaela

Jag slutar 16.40 idag! Hur ska jag klara mig? Har i o f s en lång håltimme mellan svenskan som slutar 13.40 och Etiken som börjar 15.40. Den är som gjord för att dricka kaffe och få ny energi! Förra veckan satt jag och åt små dumlekolor för att hålla mig vaken! Men kaffe är väl bättre. Jag älskar kaffe!!!

Idag har jag på mig min nya rosa kjol! Det är en pennkjol som är totalt knallrosa och jättefin! Snyggt med vitt linne och grå kofta. Är dock väldigt missnöjd med mina skor, ska köpa ett par nya svarta ballerinas så fort som möjligt! De jag har nu är verkligen hemska!

Varför kan inte Michan eller Maria dyka upp? Börjar få lite tråkigt. Men jag börjar om drygt 10 minuter så det är inte så långt kvar! Nu måste jag hämta min böcker! Vi hörs!


Das helg

Den här helgen har gått i Camp Swedens anda och jag har tyvärr inte tagit så många kort jag velat! Men ni ska i alla fall få se några stycken och få läsa kort om vad som hände!

I fredags kom Emelie till Knivsta!!! Det var ju fantastiskt trevligt! Hon och Mikaela kom på kvällen hem till mig och vi pratade gamla minnen och nya planer! Senare på kvällen kom Carro och vi kollade på film och åt lantchips! Mikaela somnade (men det är vi ju alla vana vid) medan Carro tog lite kort på mig och Emelie!

           
KOMPISBIIIILD!!!       
                                                                   

Mikaela somnade som vanligt <3

På lördagen var jag tvungen att gå upp supertidigt för jag började jobba klockan sju!!! Mardrömsläge och Pain AB men det är sånt som man får ta om man ska inventera! Blev i alla fall klar vid klockan tolv! Åkte då in till stan och åt lambracks på Lingon med familjen! Fick reda på att det bor några killar och tjejer under en bro där. Creepy!
Sedan träffade jag Mikaela och Emelie på stan! Vi kikade runt lite och sen åt vi en sallad på Cupido <3! Gick senare till Lindex och jag hittade en ascool kjol för 30 kronor. Råkade dessutom få med mig en ögonskugga utan att betala. Fick typ panik när vi kom ut från affären men det går ju inte direkt att gå tillbaka och säga "ursäkta, jag gick runt och höll i den här och gick sedan ut med den utan att betala". Så man kan säga att jag fick den på köpet.
Hittade dessutom några roliga mössor. Emelie köpte två men jag nöjde mig med att prova denna:
 Riktigt het mössa från Lindex!

När affärerna stängde träffade vi resten av Camp Sweden på stationen (Jonna och Carro) och sen gick vi äntligen och såg Sex and the City-filmen som var den mest underbara film jag sett! Den var så otroligt bra, GÅR det ens att göra såna filmer! Innan bion var vi såklart tvugna att köpa godis hos biogodisaffären och vad hittar inte Mikaela där?
Jo, en helt fantastisk Hello Kitty-klubba!!!
Hello Kitty X) Men vi köpte den inte! Kanske nästa gång!


Efter filmen gick vi hem till mig igen och kollade lite på TV och pratade. Den här gången var det faktiskt Emelie som somnade och Mikaela som höll sig vaken hela kvällen! Jag var dock trött som en tok eftersom jag hade varit upp sedan sex och jag gick och la mig ganska tidigt! Men vi hade åtminstone så otroligt superkul!

Idag, söndag, åkte de hem =( Kommer sakna dem, även om vi ses redan nästa helg! Innan de åkte samlades vi alla hemma hos mig igen, Carro tog med sin mjölkskummare och vi gjorde cappuccino! Très gott! Vi bytte även lite bilder! Nu har jag både Emelies och Mikaelas bilder från Taizé! Det är ju superbra eftersom jag själv inte hann fota allt! Nu har jag mer än 400 bilder till!!! NAJS!!!

Men nu måste jag sova för det är ju faktiskt skola imorgon! Vi hörs mer sedan!


Laga mat =)

Idag så lagade jag middag. Det blev chicken tikka masala. Det var mycket enkelt, man bryner kyckling i en stekpanna med olivolja. Sedan häller man i en burk tikka masala-sås (halvfabrikat is the shit) och serverar detta med jasminris och naanbröd. Det var supergott. Här är en liten bild på Chicken Tikka Masala =) 
Chicken Tikka Masala =D

Etik och livsfrågor

Har haft min andra lektion i kursen Etik och livsfrågor. Det känns verkligen som om det är min kurs! Jag älskar den redan. Vi har idag diskuterat rätt och fel. Ett exempel var om det var rätt att tortera någon och dennes familj för att få fram viktig information. Informationen kan rädda världen från ett nytt vapen som kan döda många, men har man ändå rätt att tortera någons familj? Knivigt. Jag gillar det i alla fall, det är liksom min grej.

Nu är jag hemma hos mormor har pluggat matte. Känner mig ytterst duktig och effektiv! Synd att jag glömde kemiboken i skolan för jag hade verkligen behövt läsa igenom första kapitlet igen. Kemi B är mycket svårare och mer komplicerat än Kemi A. Det går inte ens att jämföra! Men det ska nog gå bra, jag får helt enkelt plugga mer än jag gjort innan!

Nu ska jag och mormor dricka lite kaffe! Vi hörs igen!

Fredag

Idag ser min planering ut såhär:

8,30 - skolan börjar med Etik och livsfrågor
10,00 - skolan slutar, har bara en lektion nu när matteläraren är föräldraledig
10,30 Plugga matte hos mormor
14,15 Träffa Jossan för en fika
14,40 Mikaela möter upp oss
15,00 Träffa Carro

Ikväll ska jag kolla på film med Camp Sweden! Emelie och Jonna kommer till Uppsala någon gång idag! Det ska bli väldigt kul, vi har ju inte setts på superlänge! Nu måste jag gå!


...

Blev väldigt många inlägg ikväll men så kan det bli. Nu måste jag ju köra lite "dagens" och skjuta några intressepilar =)

Dagens...
Outfit: Halvskabbig t-shirt, benvit sjal, ljua jeans, svart, stelt nitarmband med gulddetaljer, guldfärgat kedjearmband och mitt Taizé-kort i silver.
Dagens triumf: Jag blev ganska bra på skolfotot!
Anledning till att vara stolt: Räknat otroligt mycket matte (för att vara jag)
Irritationsobjekt: Helt klart svenskaläraren
Intressepil: Min sminkborttagning tog just slut
Kommentar: Man ska vara tyst när andra pratar, smyga in när man är sen. Och enligt Khalid ska man vara "like ninjas and stuff" / Martin läser upp förslag på trivselregler

Mikaela, matte, macka

Mikaela, matte, macka. Så kan man kortfattat summera min eftermiddag. Jag och Mikaela slutade ungefär samtidigt och drog hem till mig. Vi räknade matte tillsammans, hon Ma B och jag Ma C. Jag förstod väl lagom mycket. Ska räkna med min mormor (som är före detta mattelärare) imorgon och få lite klarhet om rötter, fjärdegratsekvationer och annat tjafs. Avundas M och vill ha tillbaka matte b. Och jag vill ha tillbaka min mattelärare, han är pappaledig så nu har vi inga lektioner alls! Vi missar hur mycket som helst, vi har ju faktiskt rätt till dessa timmar! Så svårt kan det inte vara att hitta en vikarie!

När vi båda tappade suget totalt så var det dags för macka och kaffe. Eller för henne var det thé. Hon blandade i lite vaniljsocker i mitt kaffe för att göra "vaniljlatte". Jag sa att det var gott men kände egentligen ingen större skillnad. Vi satte oss vid datorn och slappade lite, det var vi värda.Vid datorn hade Mikaela knopat ihop ett förslag på Camp Sweden-tröja. Camp Sweden består av vi som bodde tillsammans i Taizé, det vill säga jag, Mikaela, Carro, Emelie och Jonna. Vi ska ju åka tillbaka till Taizé tillsammans nästa år och då ska vi såklart återupprätta Camp Sweden. Med hjälp av våra coola linnen ska vi då visa alla att vi verkligen är Camp Sweden.

Här har vi modellen, Snygg, eller hur?                                        
   
Skylten på dörren till vår barrack, Camp Sweden is the shit
                       

Taizé

Längtar minst sagt tillbaka dit! Hade idag på mig mitt taizékors i silver.
Det är också en duva som symboliserar den heliga anden och fred mellan länder♥
Taizékorset
Mitt taizésmycke som armband =)

Skolans diktator - svenskläraren Maria

Idag har vi haft svenska. Det är nu tredje lektionen av ca fyra som vi gått igenom "trivselregler" med vår nya svensklärare. Nu börjar jag (och resten av NV07A) tröttna på att hon behandlar oss som en blandning av barn och undersåtar. Vi tillbringade först ca en kvart på att vi läste upp våra förslag på trivselregler och kritiserade varenda en. Sedan bad hon oss andra om respons men tryckte ändå ner våra sätt att ge kritik.

Sedan kom turen till min grupp, vi sa "handuppräckning". Det tyckte hon tydligen var viktigt. Sedan frågade hon klassen om vi tyckte det samma och när några sa nej till handuppräckning blir hon typ sur och gjorde en jättegrej av det. Vi diskuterade detta i ungefär 20 minuter innan hon valde att kläcka ur sig att hon absolut inte skulle backa för handuppräckning. Tyckte att hon kunde sagt det lite tidigare så vi kunde gå vidare med svensklektionen och inte behövt föra en meningslös diskussion! Hon försökte alltså ge sken av att vi hade en demokrati, att alla skulle få vara med och bestämma, men tydligen så kommer hon ändå stifta reglerna som en diktator! Låter det som en bra lärare och förebild?  Vi har inte haft henne förut och på bara fyra lektioner har hon redan gjort sig väldigt inpopulär bland oss elever! Grattis till henne liksom!

Dagens...

En snabbgenomgång av min dag

Dagens outfit:
Jeans, korallfärgad, v-ringad t-shirt, benvit sjal, svart kofta, svarta skinnskor.
Dagens tråkigaste: Dagens kemi var ju värre än vanligt!
Dagens roligaste: KÖRSTART
Dagens kommentar: Man ser vem som är naturare. Det är den med kemiboken i högsta hugg när alla andra snackar.
Dagens triumf: Förstod lite av kemin (aktivt komplex)
Dagens intressepil: När min kompis känner sig ful kallar hon sig för ett ursut. Ursut är en galet kriminell rumän som rymt från tre av sveriges mest bevakade anstalter med hjälp av bl.a. smör och en träpistol. Men det visste inte Carro...
Dagens godaste: Helt klart vaniljbullen med kokos som Mikaela lite spontant köpte med sig =D


Kör

Idag började kören och vi har fått en ny körledare! Florence, som var vår gamla, är nu gravid med tvillingar. Florence är ungefär 160 cm lång och allmänt liten så det ser väldigt roligt ut med hennes jättemage. Men det blir säkert jättefina bäbisar. Men tills hon kommer tillbaka från mammaledighet så har vi fått en vikaria. Han heter Carl-Mikael Bergerheim och är så otroligt bra! Vi älskar alla Florence men Carl-Mikael (eller CM som vi kallar honom) var absolut inte besviken! Något som är roligt är att vi ska ha en liten andakt i slutet av övningen. Så idag blev det en liten bibeltext, en kort bön, herrens välsignelse och till slut våran avslutnings psalm (må din väg gå dig till mötes, nr 730). Det är så mysigt!

Många tycker kanske att det är att tvinga på folk sin tro när man har en andakt i slutet av en körövning. Men vi är ju faktiskt en kyrkokör och även om jag kanske inte är världens mest troende person så tycker jag ändå att det är något speciellt med att be tillsammans. Och psalmen är så fin och bibeltexterna från Nya Testamentet är alltid så vackra. Eller åtminstone är de alla tankeställare!

Innan kören kom Mikaela hit och vi drack ett nytt slags thé som jag har köpt! Det är svart thé med smak av vit choklad, chili och rom. Ja, kanske lite udda smak på thé men det var gott. Det smakade väldigt speciellt, mest thé och rom men det rekommenderas. Prova i alla fall. Finns att köpa på Granit (en liten inrednings och presentshop, finns t.ex. i Gränby centrum i Uppsala).

Nu ska jag byta om och gå en promenad! Det ska bli skönt att röra lite på sig, men sen måste jag räkna matte!!!
Vi hörs!

(p.s. är lugn nu, fick prata lite med Radu idag d.s.)


ILLA

Det är illa när man för det första ens varit inne på O-zone's hemsida (http://www.o-zone-fansite.hit.bg/index.html) men det är ännu mer illa när man vet vad de heter, vilka stjärntecken de har, hur långa de är och vilka deras favoritlåtar är!
Så nu vet ni vad som är ILLA!

Dagens intressepilar:
1. O-zone Radu och jag är båda skyttar
2. Dan är 190 cm lång
3. Arsenie's favoritlåt är Love me Tender med Elvis (för att lyssna på hans version: http://www.youtube.com/watch?v=DIDOLrn6KPA )


Träning

Nu var det dags för ett aerobicspass för att få bort lite hull från magen. Och det är inte vilken aerobic som helst utan det är salsaaerobics! Ska bli très kul. Jag, Mikaela och Carro ska träffas runt 18.35 vid hälsohuset. Träningen börjar 18.40. Igår var jag på vanlig aerobics och kände att jag inte riktigt tog i för fullt, därför ska jag verkligen ta i idag!
         Egentligen skulle jag nog aldrig gå på gruppass om det inte vore för att det var gratis denna vecka. Annars tränar jag hellre på gymmet. Det ska jag göra imorgon, känner att jag behöver lite träningsvärk!

Nu måste jag snabbt byta om och kasta i mig något så jag inte svimmar under träningen. Protein och vatten ska in i magen just precis nu! Vi hörs!


Dragostea din tei

Alla minns nog låten Dragostea din tei. Om ni inte minns den kan jag bara säga MAIA-HII MAIA-HAA m.m. Jo, erkänn att ni minns den!  Men ni kanske inte vet vad Dragostea din tei betyder? Det betyder kärlek under lindarna. Djupt.
Trots den lite oseriösa tonen är faktiskt hela texten väldigt djup! Grejen är att rumänska är ett helt galet språk så det fina i texten kommer inte fram.

Tyvärr har jag, på grund av en mycket rolig rumän som jag mötte i Taizé, helt snöat in mig på Rumänien och rumänska och jag tycker faktiskt att hela grejen med Rumänien samtidigt förföljer mig. Den mycket roliga rumänen, som antagligen inte vet om att han är rolig, vi driver mest med honom, är inte bara rolig utan totalt beroendeframkallande. Det är nästan pinsamt! Grejen är att man inte bara blir beroende att prata med honom utan det är lika beroendeframkallande att prata om honom. Därför är det så otroligt skönt att jag har Maria som åtminstone vet hur kul det är att driva med honom.

SHIT! Inte nog med att vi har den roliga rumänen Radu! Den roliga rumänen Radus kompis (som vi också mötte i Taizé) och som så att säga inte är ful loggade just in på msn. Det var ovanligt! Men pallar man prata med honom?

Men nu har jag ju kommit ifrån ämnet! Saken jag egentligen skulle säga var att Maria och jag satt nästan hela biologilektionen och lyssnade på olika versioner av Dragostea din Tei. Det var väldigt roligt och det rekommenderas. Fast det är nog roligast om man har någon slags connection med Rumänien.

Okej, jag har gjort ett helt inlägg som bara handlar om rumäner. Och jag sa att jag var beroende. Så vi hörs om något annat senare!O-zone, ett rumänsk popband som framförde Dragostea din Tei =)
Det nya Westlife i rumänsk tappning =P


Oj...

Jag ska aldrig mer skriva att jag ska bli flitig på att blogga för det blir BARA tvärt om! Jag måste däremot börja göra lite reklam för min blogg och göra den lite intressant för allmänheten!