Upper East -

Un mardi

Händelsefylld dag yao! Började i mer eller mindre koma (tänk Kalle Anka på Musses julafton) och blir såklart sen och är nära att missa bussen. På busshållsplatsen står även politikersnubbarna och mitt hjärta sjunker som en sten. Men här kommer det näst intill omöjliga: De är båda knäpptysta under hela bussresan! Det är sant, miraklernas tid är ännu inte förbi.

I skolan blir det inte mycket bättre när jag träffade Tollet som var lika trött. För alla som är inte redan upplevt situationen gäller alltså: Trött Ust + Trött Toll = Flumfabrik AB!!! Så istället för engelska blev det persiska. Men jag kände mig inte riktigt i form för att analysera ologiska dikter om vackra varelser, staplade böcker och stora molnlika symboler.

Fysikprovet vill jag inte prata om. Säger jag att det går bra går det säkert dåligt så jag håller käft om det. Åkte hem och dog i min säng istället. Jag kände att jag faktiskt var värd det. Jag var även värd en kebabtallrik med C (fast det känns som om jag inte kommer kunna äta på tre dagar) och sen gick jag och tränade med M vilket nog var det härligaste på hela dagen! Men är det bara jag som tycker att Linda Rosing + Hugo = Barnarov och ganska nasty?

Nej, nu ska jag dö lite till, den här helgen ska bli sååå lugn för mig! Riktig slapparkväll på fredagen och sedan den beryktade Rysslandskvällen hos E! Kan det bli bättre? Jag känner hur jag inte orkar gå ut på en månad! Fast det var ju rätt kul... Men någon måtta får det vara på torpet!


Världsrekord idag igen!!!

På att använda min tid helt fel alltså. Jag har ändå haft ganska mycket tid på mig idag men har jag ens rört min fysikbok? Icke! På alla håltimmar satt jag och spelade spel, efter skolan kom jag hem och förträngde provet, lagade mat, kollade på TV och gick och tränade. Och här är jag nu, jag vet inte hur det kommer att gå imorgon.

När jag tänker efter: Varför sitter jag och klagar över det här? Jag borde plugga istället! Jag vill inteeeeeeeeeeeeeee!!! Puss.


Men kul jul på måndagen!

Men en summering på den här dagen visar ju bara hur värdelösa måndagar är!
1) Vaknar och är grymt omotiverad
2) Duschar lääänge och hoppas att det hjälper
3) Det hjälper inte, sätter på mig mjukiskläder och försöker hitta någon frukost
4) Åker till skolan, fortfarande lika omotiverad
5) Biologi - boring, håltimme - KAFFE, kemi - boooring
6) Fysik, okoncentrerad till tusen
7) Svenska, måste läsa upp dikten, känns ju bra?
8) Håltimme i typ två timmar. Jag har ledsnat på dessa håltimmar! Jag menar, att vänta två timmar på att få ha Etik och livsfrågor i en timme och lyssna på Babianens blodstörstiga åsikter och andra korkade kommentarer. Och Pelles ständiga "Ja, så kan man tänka".

Och så vitt jag kan föreställa mig kommer inte resten av dagen bli mycket bättre. Kommer behöva stressplugga hela kvällen till fysikprovet imorgon. Jag har inte pluggat en minut den här helgen! Varför blir det alltid så för mig?


Helgen i korthet

Jag kör på helgen i korthet för det hände rätt mkt...

Fredag:
1) Kommer till skolan, etik på morgonen. Fick tillbaka "meningen med mitt liv"-grejen som vi skrev i oktober. Kommentar "bra skrivet, genomtänkt". Jamen dåså, lika bra på kritik som vanligt.
2) Tre timmars håltimme, känner hur lojheten smyger sig på, hur tetris lockar mer än fysik och hur gott skolans kaffe är alla tider på dygnet.
3) Fysiklektionen gick segt, vi ska börja med etik på religionen, det kommer ju bli jätteintressant för mig och KhoKho som redan läser det två och en halv timme per vecka! Speciellt med vår klass som alltid ska bråka och hålla på!
4) Kommer hem från skolan och känner mig som ett trött lejon...
5) Jag, Mamma och M åker en stund till Gränby centrum, jag får två linnen, M köper en grymt snygg klänning och ett par shorts, Mamma köper upp halva MQ till sig själv.
6) Hämtar upp Joss på vägen hem
7) Börjar göra mig iordning inför kvällen, M fixar mitt hår så det blir ascoolt.
8) Går till C, mitt hår blir totalförstört av snö och blåst, mitt paraply går av på mitten
9) Jag och C åker till Märsta och ser H.E.A.T på Garage, trés nice. Håller oss helt nyktra hela kvällen!!!
10) Tre tjejer bjuder på bullar utanför garage, yummie!
11) Får skjuts hem av Bruschis! Success!!!

Lördag:
1) Vaknar trött som sjutton, trots att jag kom hem relativt tidigt dagen innan.
2) Jobb, lite segt men rätt nice
3) Kommer hem, slocknar i soffan
4) Taggen inför kvällen smyger sig på! Börjar fixa mig hemma, bestämmer kläder (rosa kjol, vitt linne, svart kofta) och börjar trixa med lösögonfransar.
5) Åker till stan, träffar A, vi åker till KhoKho och fixar oss, taggen är på topp!!!
6) Vi går ut på people (första gången för A!!!) och inga fler detaljer behövs
7) Ringer Tollet för hon skulle komma och äta på Jalla med oss, men hon bangar!!!
8) Jag, KhoKho och A går dit ändå, sjuuukt gott!
9) Kommer på att det är sommartid och att jag och A har missat sista bussen.
10) A tänker cykla hem (!!!) och jag följer KhoKho till hennes busshållsplats. Envisas med att köpa Polly!
11) Köper Polly, är sååååå nära på att få en jättestor mjukisapa. Men han som skulle köpa den åt mig ångrar sig i sista sekund.
12) Inser att jag faktiskt är fast i Uppsala, ringer till mormor och låter ynklig. Får sova där.
13) Äter Polly och läser IKEA-katalogen hemma hos mormor =)

Söndag
1) Vaknar hos mormor
2) Inser att jag skulle varit i kyrkan för en halvtimme sedan. Illa
3) Äter några kak-liknande pinnar med chokladfyllning till frukost. Kan ju inte säga att jag mådde bättre efter dem
4) Råkar se mig i spegeln och får en chock av hur jag ser ut!
5) Får åka hem, tackar gud för att jag hade på mig mjukisbyxor och gympaskor påväg till KhoKho så att jag kunde ha dem på vägen hem. Skulle dö om jag var tvungen att gå i kjol och ankelboots.
6) Kommer hem, dör på ett eller annat sätt.

Halva söndagen är nu över, snart ska jag tydligen träna lite starter med mamma (alltså i bil, ska börja ta körlektioner snart!!!) och sedan måste jag plugga fysik! Kul jul.


Kämpigt

Den här morgonen kommer ju bara vara stress från morgon till kväll! Eller, jag började tidigt och fick som vanligt stressa på morgonen. Och som vanligt hade vi inte heller någon frukost hemma så jag fick improvisera som vanligt. Kommer till skolan, etik, är ALLA korkade i den här gruppen jag går i eller? Kan det inte finnas någon med lite normala åsikter? Till exempel någon som inte anser att det ligger i människans natur att konstant gå runt och vilja mörda folk? Jag menar, är det jag som är konstig när jag inte känner en ihållande blodstörst eller är det de som är ovanligt mordiska? Bra start på dagen!

Och nu har vi håltimme från klockan tio till klockan ett. Också jättekul! Men vi ska plugga fysik, göra matte och dricka massa kaffe! För nu har jag köpt ett kaffe-klippkort!!! 10 kaffe för 35 kronor! Helt underbart, man sparar 15 kronor!!! Det är en macka, en tur till Väsby eller hela 3 kaffe till! Det kan ha varit ett skämt men hon sa att de skulle införa årskort. Om de gör det är jag den första som köper ett!

Nu är det physique et mathematique som gäller. Det märks att jag inte pratat franska på ett år, jag bara gissar på stavningen! Nej, det var physique och pas le français! À bientôt!!!


Sarah = en tusenårig pytonorm

Okej att vi hade väldigt kul i förrgår på Etage men jag undrar om det var värt det? Jag mådde som en tusenårig pytonorm när jag vaknade igår och jag vet inte varför! Mina ögon värkte, jag var helt seg i huvudet och hade ett lätt illamående över mig ungefär halva dagen.Trash? JA!  Och kul att analysuppgiften vi fick på svenskan gick åt helvete! Så jävla missnöjd.

Fast sedan fick jag sova en timme och hade planerat att gå och träna med Mikaela men istället gick jag en promenix vilket var otroligt skönt! Nu känner jag mig helt återhämtad och fit for fight för både etik och fysik! Eller nästan i alla fall, egentligen vill jag bara luta mig tillbaka och dö i min säng.

Men vi har i alla fall hittat vårt nya motto, ett motto som vi kan leva efter: Hellre ångrar jag det jag gjort än det jag aldrig gjorde!

När man inser att man inte har något liv...

Haha, jag känner att jag är ungefär 5 år för gammal för att fylla i såna här grejer men jag KUNDE inte låta bli. Känner att en blandning av engelsk och svensk litteratur, båda från typ 1800-talet, har, istället för att öka min intellektuella förmåga, gjort mig väldigt oseriös och flummig. Men jag använder gärna min tid på helt fel sätt just nu!!!

Ja, ni fattar väl grejen med alldeles för många frågor som man ska svara på där första bokstaven alltid ska vara första bokstaven i sitt namn (svenska 1 på den meningen)

1. Vad heter du? Sarah med H
2. Ett ord på fyra bokstäver: Shot
3. Flicknamn: Siv
4. Pojknamn: Sivert
 5. Yrke: Sopgubbe
6. Färg: Snorgrönt
 7. Klädesplagg: Spetstrosor
 8. Mat: Snabbnudlar
9. Sak i badrummet: Sminkfläckar i handfatet
 10. Plats/stad: Stationen, där hänger man ju rätt mkt eftersom tågen alltid är inställda
 11. Orsak att vara sen: Simning första lektionen
 12. Något man skriker: SKÅL!
 13. Film: Sexornas show 2002
 14. Något man dricker: Shots
15. Band: Scotts
 16. Djur: Snigel (av fransk typ)
17. Gatunamn: Storgatan
.18. Bil: SVT (det finns faktiskt, egentligen Special Vehicle Team)
19. Sång: Salvati planeta (http://www.youtube.com/watch?v=CiVxBlGOoIU)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Shotrace!!!

Någon som tycker att jag snöat in på shotar?


Cheerleading på högsta nivå!

Fick syn på det här kortet som ger anledning till en del frågor...
1) Varför ligger jag på golvet i en totalt omotiverad ställning
2) Varför har inte Emelie tagit av sig sina plasthandskar?
3) Varför ligger det skor överallt?
4) What's up med tyskorna i bakgrunden?
5) VARFÖR GÖR VI DETTA???
Men great...

Ligger i min säng som ser ut som ett annat troll. Jag somnade nämligen i soffan när jag kom hem från jobbet och vaknade inte för än tre timmar senare, då med håret överallt. Och jobbet var jobbigt, fast dagen gick ganska snabbt. Jag gick mina jobbtider för påsklovet och jag känner mig inte särskilt pepp på att börja jobba kl 6.45 tre dagar av fyra. Jag tror inte att de kommer ha särskilt mycket nytta av mig innan åtta när min kropp har börjat fungera. P.A.I.N!

Och sen har jag massor av prov som jag inte har börjar plugga på! Biologin till exempel, hur fan ska det gå? Vad är transskription och vad är translation? Vad är mitos och metafos? Vad fan är det för skillnad på mRNA och tRNA? Jag kan göra ett korsningsschema, räcker det tror ni? Varför blir det alltid såhär för mig? Jag är aldrig förberedd till prov!

Nej nu måste jag rycka upp mig och faktiskt plugga lite biologi, det räcker inte med att sitta och gnälla!


Studiedag!

Idag har vi haft studiedag och det har varit helt underbart! Det känns som om jag har gjort allt man ska göra under en studiedag INKLUSIVE att studera. Jag har studerat texter för vi ska nämligen ha svenskprov på ett häfte med typ 80 noveller, utdrag av böcker och dramer samt dikter nästa vecka. Eller det kallas såklart inte prov utan "essäuppgift som skrivs individuellt under lektionen". Och vi har också biologiprov och det kommer bli minst sagt stressplugg även här eftersom det har funnits så många andra prov som gått före! Men, men, det löser sig.

Imorgon ska jag jobba och sen träna. Mitt liv har varit tämligen händelselöst på sista tiden känns det som, två dagar i rad har vi haft "familjemiddag" vilket innebär att mina syskon kommer och pappa lagar extra god mat. Men det känns som om jag måste aktivera mitt sällskapsliv lite... Fast nästa helg är det ju full rulle!!! Jag är taggish, hoppas att den håller i sig! Mitt största orosmoment är fortfarande hur vi ska komma hem från KC på fredag men det löser sig alltid! Förr eller senare (helst innan man börjar jobba) kommer man hem, det kan vara med sista nattbussen hem eller med första morgontåget från Väsby, det kan vara med taxi eller med privat chaufför. Anyway så löser allting sig tillslut! Basta!

Fast nu ska jag sova så att jag orkar jobba imorgon!


Nelly.com

Jag har just hittat till min nya favoritsida: Nelly.com. Sitter just nu och drömmer om alla deras festtoppar eftersom min garderob just nu (som vanligt) är sjukt oinspirerande! Tänk att ha lite nya kläder till den underbart fräscha brännan man absolut inte har nu men som förhoppningsvis kommer byggas på.

Fast underkläderna är nästan bäst. För visst kan en kvinna aldrig ha för många skor eller trosor?

Och speciellt om man kan få dem i den här söta asken =)

Ångestloppet 2009

Hahaha, lyssnade just på NRJ och de gjorde reklam för något gym som hjälper folk med psykisk ohälsa. Motion är tydligen det bästa sättet för att må bättre och snart så ska det äntligen bli av: Ångestloppet 2009! Någon som är på?

Yeeees!!!

Två prov till som är avklarade. Nu är det tre kvar innan lovet: Biologi, Fysik och något svenskprov - right? Jag har bestämt att jag har skrivit klart min dikt nu. Jag kan egentligen kalla den mina misstag på rim! C har ofta varit delaktig när dessa erfarenheter upplevts, undrar varför? Kan vara för att vi suger.

Anyway, kemiprovet gick nog ganska bra after all,. Jag offrade en biologilektion för lite stressplugg i sista minuten men det funkade ju. Igår vid den här tidpunkten satt jag och hetsåt keso och läste om kolväteföreningar. Kul liv. Nu borde jag stressplugga religion istället och jag ska faktiskt göra det! Jag vill verkligen ha bra på provet imorgon!

Så wish me luck once again! =D


Let's get fucked up! Alcohol my only friend <3

Den här, I väntan på bussen samt Tingeling goes Russia är mina favoritsånger just nu. Mickan - let's get fucked up!


Sist men inte minst...

Som allra sista inlägg (lovar) kör jag igenom en dagens.

Dagens datum: 17-03-09
Dagens sinnesstämning: Varierande
Dagens triumf: Mot alla odds tränade jag efter skolan
Dagens andra triumf: Hittade en 20-lapp när jag skulle hämta cykeln =D
Dagens nederlag: Det är endast en dag kvar till provet
Dagens kemiska förening: Potatiumhydroxid
Dagens kemiska fenomen: En Newtanon
Dagens godaste: Skolans kycklingsoppa var faktiskt helt underbar (je suis une matvrak)
Dagens svåraste: Att få potatismjöl+vatten över hela händerna och samtidigt vara respektingivande framför ettorna
Dagens hang-up: Let us Wander, jag KAN inte sluta sjunga på den låten!!!
Dagens dåliga samvete: Att jag bloggat när jag borde ha pluggat kemi

Tillbaka för full kastrull!!!

Jag har hållt alla mina löften för dagen (speciellt löftet om den stoooora kaffekoppen) och nu är jag tillbaka till kemins värld för full kastrull. Måste bara säga att jag är très nöjd att jag mot alla möjliga odds faktiskt gick och tränade. Det blir nog inget engelskaplugg eftersom häftet av någon anledning fick stanna i skåpet. I alla fall känns kemin lite bättre, jag har ganska stor koll på strukturer, halvkoll på isomerer, ingen koll alls (känns det som) på formell laddning, har ingen aning om lösningsförmåga i olika pH-värden men börjar få lite koll på additionsmetoden! Det går ju framåt!

Och det var så underbart att ta en ordentlig dusch och få tvätta håret ordentligt. Jag har även tvättat bort sminket och satt på mig mjukiskläder. Den mysiga stämningen är ett faktum även om tankar om kemiprov stör lyckan. Men nu ska jag tänka positivt - det kommer nog att gå bra!


Stora planer

Den här dagen är välplanerad och väldigt aktiv - som vanligt när jag planerar, att hålla det är en annan sak.
Men ungefär:
1) Skola till ca 15.00
2) Åka ner på stan och träna till ca 16.00
3) Åka hem, plugga kemi på vägen
4) Komma hem, ca 16.40, dricka en stor, stor kopp kaffe
5) Plugga kemi, engelska och religion resten av kvällen

Tror ni att jag lyckas hålla detta? Imorgon har jag kemiprov och jag måste vara aktiv hela dagen för annars kommer jag att få psykbryt igen. Och det vill väl ingen av oss, att se ut som en Babusckadocka som stått ute i regnet så färgerna börjar rinna är inte alls smickrande någonstans.


Och världen ler mot mig...

Faktiskt, allting känns SÅ mycket bättre idag än igår! Jag upptäckte i och för sig att jag hade glömt kemiboken hemma när jag satt på bussen och även att jag inte hade med mig någon spegel så jag fick använda min mobil (skärmen blir typ en spegel) när jag sminkade mig. Inte så kul...

Men annars har den här dagen varit ganska bra och jag känner mig riktigt produktiv. Jag känner mig säkrare på kemin, har hunnit träna, druckit massa kaffe och cyklade till bussen för första gången i år! Riktigt, riktigt nice! Och svenskan var helt okej eftersom min dikt är helt galen, men jag står för vart enda ord. När den är helt klar kommer antagligen ett smakprov.

Men nu ska jag plugga lite mer kemi och sedan göra lite etik-läxa och kanske läsa igenom religionen. Fast först och främst kemin! Puss

Lyckad dag i mitt liv?

Det här har varit en bra dag. Eller inte!!! Trevligt att jag hade ångest och skuldkänslor för kemin imorse, blev på grymt dåligt humör, åkte till Uppsala för att träna när mamma skulle klippa sig och fick ett sammanbrott i bilen p.g.a kemiprovet. Och eftersom mamma skulle släppa av mig utanför gymmet tyckte inte jag att det var någon idé att byta om där utan bytte om till träningsbyxor hemma. Kom fram ca kvart i två och upptäckte naturligtvis att gymmet inte öppnade för än klockan två. Kul att stå utomhus i en kvart i piratbyxor och parkas med svullna ögon som var lika röda som den lyckade kvällen i Stockholm i januari. Kommer in dit och tittar mig i spegeln och upptäcker att jag ser ut som en påtänd Babushkadocka. Också kul. Träningen var åtminstone okej eftersom idag var ALLA på gymmet fulare än jag. Men när jag kommer hem försökte jag mig på kemin igen och har nu suttit i två timmar. Kul att jag inte lyckats med en enda uppgift. Som jag sagt förr, jag får helt enkelt be till högre makter! Det är inte mer med det.

Men det var åtminstone rätt låt som vann Melodifestivalen igår så det kan vi ju alla glädjas över! Nu ska jag försöka muntra upp mig på något sätt... Det känns som om jag behöver lite recovering tills senare ikväll då jag tänkte kombinera Beck och organisk kemi. Tror ni det funkar?Sarah x 7


Men kul!

Men kul att jag kommer få IG på kemiprovet på Onsdag, Den här gången är jag fullt seriös, jag har inte pluggat någonting och fattar verkligen INGENTING av reaktioner med organiska molekyler eller vad fan det heter! Jag kan göra en sak och det är att rita en reaktion när en karboxylsyra reagerar med en alkohol och bildar en ester. Sen tar det stopp för mig. Kul...


Är det här rätt? För annars är jag sååååååååååååååååååå körd! Fast det är jag väl ändå... Jag vet vad en emulgering är och varför man stryker olja på trä men hur fan ska jag veta mekanismen för addition av vatten i 2-buten i närvaro av en katalytisk mängd svavelsyra. Hejdå VG i kemi...

I väntan på sista bussen

Visa ord, i sanning
Natten var ung och jag var kung i stan.
Några promille i min kropp och allt var underbart.
Gick framåt på underlaget som gungade svagt,
men jag var tvungen att ta den sista nattbussen hem;
för tiden går fort när man har roligt,
klockan den tickar, trots och att det lockar att sitta vid groggar och drinkar,
var jag tvungen att dra,
så jag lunkade sakta, kom på att jag dumt nog;
kastade flera hundralappar..
Dagens drinkar är dråpligt dyra,
så nu hade jag nog druckit upp min månadshyra.
(Jävla skit, hur skulle han klara sig nu?!)
Försökte prata med folk, men ingen fattade vad jag rapade ut.
Förklarade för alla där var rymden är,
och påpekade att jag var i behov av fyllekäk
Men hon svarade retandes;
att det var redan stängt,
så då satt jag där på hållplatsen.

(ref.)
En fredagkväll, allt var redan stängt.
Fast alla pengar var ju slut,
så det får jag leva med.
Kände mig rutten och kämpade mot hungern.
För det här kan hända i väntan på bussen.
Jag vill inte vara med, allt är katastrof;
och jag ska, jag ska aldrig mer förtära alkohol.

Allt snurrade runt, så jag blunda en stund,
kände mig galen och yr, men jag hatar och spy,
så jag svalde och ryste till av smaken jag känt.
Och gick tillbaks till att vara glad och avspänd.
Jag såg i kors och huttrade fett,
och undrade lite snällt om någon i närheten kunde tyda en busstidstabell
.
Folk tittade underligt, snett och blundade,
som dom hade sett en idiot.
Sen fick jag veta att bussen gått..

Tänk att sånt här händer mig alltid,
så jag sket i allt och blev nästan bästavän med en alkis.
Det var en skön prick,
han körde en vits och allt var frid och fröjd;
tills han rörde mig dick.
Åhh, fyfan vilken pissig natt!
så där ligger man efter att en soptunna sprang in i mig från ingenstans.
fan också, hela världen ville reta mig..
Det här var inte tanken jag haft om en..

(ref.)
En fredagskväll allt var redan stängt,
fast alla pengar var ju slut så det får jag leva med.
Kände mig rutten och kämpade mot hungern.
För det här kan hända i väntan på bussen.

Så kom första tunnelbanan och jag rullade hem och blundade sen,
bland alla kuddar i min säng.
överlycklig för att få sova en skvätt,
och det var samma natt som jag lovade mig själv att jag ska sluta nu;
allt är katastroff, och jag ska, jag ska
aldrig mer förtära alkohol.

Det var en fredagkväll
Det var en fredagkväll
Det var en fredagkväll
Det var en, en, en, en fredagskväll!
allt var redan stängt,
fast alla pengar var ju slut så det får jag leva med.
Kände mig rutten och kämpade mot hungern.
För det här kan hända i väntan på bussen


Fredag kväll, status: TPL

Den här dagen har ju inte varit en 100% höjdare! Det börjar med att jag självklart kommer iväg för sent och får råkuta till bussen för att hinna med. Det är ju kul att starta dagen helt svettig och flåsig! Kommer till skolan och har etikprov på en gång. Det går faktiskt ganska bra och det var ju åtminstone något positivt. Sedan fortsätter en låååååång skoldag där jag från början till slut drömmer om att få komma hem och dö i soffan. Vilket jag också gör när jag kommer hem.

Ja egentligen borde man ju plugga och vara duktig inför det kommande kemiprovet men jag tror inte att det kommer att hända om jag ska vara riktigt ärlig! Faktiskt undrar jag om jag kommer att plugga alls under helgen. Framförallt undrar jag om jag ens kommer att få G på kemiprovet... Ja, ja, ja det visar sig så småningom! Jag får väl hoppas på lite hjälp ovanifrån.

Och varför är det så jävla kallt? Bara för att det är snö och äckelväder ute behöver det väl inte vara svinkallt inomhus också? JAG HATAR VINTERN!!!


Skola, simning, sång, gym och etik. Grattis

Den här dagen har jag varit så sjuuukt aktiv att jag bara vill säcka ihop i min säng. Jag har varit i skolan och haft livräddning i vatten (pain gånger 100 000, det var så jobbigt att jag helst vill skriva ett svärord). Efter det bar det direkt av till kyrkan och jag och M hade Vocal Coaching. Jag kan ju inte påstå att sjunga en melodi från 1500-talet med en text på gammelengelska från 1700-talet var exakt det jag hade förväntat mig men det gick faktiskt riktigt bra! 

Efter kyrkan bar det av till gymmet där jag och M använde våra allra sista krafter till att cykla i ca 40 minuter och sen träna överkropp på maskinerna. Och såklart avslutade vi med stretching, något som vår tard-idrottslärare borde börja med!

Och inte kunde jag bara åka hem och dö i en soffa utan etikplugg väntade där hemma. Prov imorgon, och jag har förträngt detta prov rejält till fördel för matteprovet. Och jag vill inte ens tänka på hur dåligt det kommer att gå i kemin nästa vecka!!!

Men nu har jag gått igenom de åtta livsfaserna (tillit-misstro, självständighet - tvivelinitiativ - skuldkänslor, arbetsglädje - underlägsenhet, identitet - rollförvirring, intimitet - isolation, generavitet - stagnation och slutligen integritet - förtvivlan. Visst var det åtta? Men inget stressplugg går upp mot en god natts sömn så nu ska jag sova lite! Det blir ju till att gå upp tidigt och ta bussen!


Onsdag i korthet

Dagens outfit: Svarta jeans, lila topp och min nya blåa sjal samt nya örhängen och stövlar
Dagens tankar: Jag vill döda politikersnubbarna på bussen. Åtminstone skada dem lite grann
Dagens skoldag: Rätt chill med biologiexperiment hela dagen
Dagens beslut: Börja på magdans med Sayeh
Dagens aktivitet: Lovsångskväll på Livets Ord
Dagens godaste: Skorpor hos mormor
Dagens näst godaste: Baguetten på LO
Dagens gåvor: Ett halvt bibliotek från morfar
Dagens pain: Vädret helt klart
Dagens duktigaste: Avstod från fika i skolan samt bullen på LO
Dagens dåliga samvete: Jag kan inte en enda av livsfaserna
Dagens kommentarer: - Jaa, jag är ju så duktig på att fasta, Det syns ju på mig // - Men Jesus sa ju att det inte skulle synas att man fastar. Så du är ju duktig på att följa Jesus i alla fall
Dagens yeeeey: Alric har istället för att bli en jobbig fransman officiellt blivit min bror = inget mer "Kiss me, kiss me"

ÄNTLIGEN

Äntligen är matteprovet avklarat. Det känns så otroligt skönt att bli av med skiten! Nu måste jag börja fokusera lite på etiken, för den har jag verkligen försummat! När jag och KhoKho gjorde några kemiuppgifter idag kändes det riktigt bra så jag är inte riktigt lika orolig för det längre! Och hur svårt kan etikprovet vara egentligen? Fast allt inom kemin kanske inte sitter som det ska. Nej usch, jag har haft prov idag så jag är värd att inte behöva tänka på nästa prov den här kvällen!

För övrigt kom min kära lilla storasyster hem idag från China! Det känns très bra att ha alla på plats i Sverige igen och dessutom har jag fått två nya par örhängen, en liten börs (vilket jag verkligen behöver) och kinesiskt thé samt två sjalar som jag får dela med mamma. En blå och en rosa, grymt snygga enligt mig. Tack, tack, tack, du är underbar. Och dessutom kan väl de flesta som fått äran att besöka Jossans lägenhet under tiden hålla med om att det är supermysigt där. Lillasyster väntar spänt på sin tur!

Usch, morgondagen kommer att bli sjukt fullspäckad. Först biologiexperiment hela dagen, sen träning, sen lovsångskväll på livets ord med kören och sen plugg såklart. Jippie!

Nej, nu ska jag sova, klockan blev massor och jag ska upp early early tomorrow! Love


Stressplugg

Stressplugg var absolut INTE min melodi ikväll. Istället tränade jag, gick en promenad med Mikaela och nördade mig vid datorn hela kvällen istället. Men whatever, jag tror att det kommer att gå bra imorgon ändå. Jag längtar verkligen till provet så jag kan släppa matten! Det kommer bli så jääääävla skönt!

Förövrigt har jag fått ett filmtips av min kära Radu: Zeitgiest. Någon som vill se den med mig? Just nu känns det som om mina helger kommer att tillbringas på ett stillsamt sätt då mina ekonomiska tillgångar kunde sett bättre ut så det är väl perfekt med ett bra filmtips!

Och jag är så nöjd med att jag lyckats med allt jag tänkt göra idag! Nu ska jag sova riktigt gott!


Stora löften och shit

Den här veckan ska jag vara très duktig och ambitiös. Jag har som ambition att plugga varje dag (eftersom jag har så många prov och annat skit) samt träna varje dag (utom möjligen onsdag). Och jag ska även försöka dra ner på kaffet. Fast hur ska detta kombineras? Vi säger såhär istället, jag väntar med att dra ner på kaffet tills alla prov är över. Då ska jag vara lite hälsosam, nu ska jag bara vara duktig i skolan och träna. Balans och sånt skit får jag tänka på senare.

Alltså, jag förstår att det är viktigt att vi lär oss om DNA och celldelning. Eller viktigt, åtminstone relevant. Men att lära sig om olika fågelläten kan ju faktiskt inte vara särskilt viktigt? Eller? När ska jag ha nytta av att veta hur en bofink låter? Möjligtvis om jag skulle bli fågelskådare men jag skulle inte tro det va? I såna fall kan man väl ta en kurs i fågelskådning eller något sånt. Ingår det verkligen i läroplanen?

Gud vad mycket klockan blev, det känns som om jag borde göra något vettigt. Typ plugga matte och kemi... Jag har verkligen försummat kemin, men det känns som om Nationella MaC är lite högre i min priolista just nu.

Min priolista:
1) Nationella MaC
2) Kemi
3) Etik
4) Religion
5) Biologi
6) Fysik

Jag har jättedåligt samvete för kemin, det känns som om det provet kommer att gå käpprätt åt helvete! Jag har inte pluggat någonting. Väldigt, väldigt illa... Jaja, jag har ju en och en halv vecka på mig att plugga! Det kommer att gå finfint (käre Gud i himlen, gör så att det går finfint!) och Annelie kommer Ä L S K A mig. Kan jag ju inbilla mig. Och hoppas.

Nu så ska jag göra något bättre än att sitta här i soffan och blogga om hur mycket jag har att göra. Det känns liksom inte riktigt vettigt. Återkommer.


Utkast: Men den ...

Men den här morgonen var kanske inte den bästa denna vecka. Jag vaknade och var ungefär lika pigg som Trötter i Snövit. Sedan upptäckte jag att alla mina idrottskläder var hos Jossan eftersom jag tränade i måndags. På bussen var det typ 20 000 barn som tog upp hela bussen och halvvägs börjar ett barn kräkas så det luktar skunk i hela bussen. KUL!

Och nu är det svenska och vi ska ha en speciallektion om Strindberg. Jag HATAR Strindberg, han måste vara den tråkigaste författaren i Sveriges historia. Fast det var nog mest för att vi gjorde ett arbete i nian om Strindberg då jag hade Klingan som lärare. Klingan är en rosa sak, som putar ut både fram och bak... Varför kan vi inte ha en bra lärare istället? Jag vill ha tillbaka Ulrika som jag hade på Skrapan, hon var åtminstone bra. Och Calle och Nina var också helt fantastiska jämfört med Klingan, Humorguden och den här häxan Maria som vi har nu. Hon gör svenska en pain. Och nu ska hon läsa upp något stycke och hon är så värdelös på högläsning! Jag tänker spela tetris istället...


Atlantis - en stad mot undergång

Atlantis, vårt projektarbete, är nog en stad mot undergång. Det är en stad med en million invånare, massa sjukdomar, en utrotningshotat fågelart, ingen möjlighet till vindkraft 3 månader/år, bara en liten flod och det som helst växer där är orkideer. Kul. Och jag har suttit halva dagen och försökt räkna ut hur mycket vatten som kommer att gå åt per år och hur många vattentorn vi i så fall skulle behöva. Pain. Men jag orkar inte engagera mig allt för mycket, jag menar, hur viktigt kan det vara?

Men det känns samtidigt som att jag slösar bort en massa tid som jag skulle kunnat använda till matteplugg. Snart har vi nationella prov. Alltså, det känns gaaaanska bra. Men man vet aldrig. Det slutar alltid med att man får hjärnsläpp och inte längre kan konsten att räkna ut logaritmer och derivatans definition. Illa, men det löser sig alltid... Typ.

Idag har jag massor att göra:
1) Skola
2) Kör
3) Äta i kyrkan
4) Plugga matte
5) Läsa ut min bok
6) Städa mitt rum

Grattis Sarah. Shit, nu måste jag typ koncentrera mig på alla andras städer. Så fantastiskt kul för mig.

Grattis bruschisIdag blir min kära storebror hela 22 år gammal. Tiden bara flyger iväg! Den här bilden är en av två bilder på oss tillsammans och jag tror att det representerar vår syskonrelation lite grann. Vi behöver inte ta bilder ihop, vi behöver inte ens göra saker tillsammans, han är min storebror ändå. ÄLSKAR DIG!

Helgen i korthet

Helgens mysigaste: Hemmakväll hos C med M och F
Helgens skada: Mer eller mindre krossat knä på vägen till jobbet
Helgens inköp: Mascara, foundation och ansiktsmasker
Helgens middag: Cupidosallad avec C
Helgens roligaste: Göra sig i ordning avec C chez J
Helgens succé: Adam Tensta på People
Helgens godaste: Freeway cola och kalaspuffar
Helgens pain: Gå upp kvart i åtta för att åka till kyrkan
Helgens lättnad: Det gick bra att sjunga
Helgens komplimang: Ni sjöng så bra och du är så vacker. Du ser ut som Kate Winslet.Nu har jag det sagt... / Kvinna i kyrkan om mig osminkad och inte utsövd på en fläck
Helgens skönaste: Kolla på Beck med mamma och pappa och somna i soffan
Helgens sinnestämning: Awsome

Sarah och Carros videoblogg

28/2 på People med Adam Tensta!!!

     

Kommentarer överflödiga...

Sarah och Carros fotoblogg

Lördag 28/2 på People med Adam Tensta!!!