Upper East -

Ungdomskören Voice har sjungit för det slutna sällskapet Odd Fellows

Efter jobbet idag packade jag ihop mig i min kappsäck och tillsammans med Bettan och Mikaela åkte jag in till Upsis. Jag guidade B genom all bråte och det verkade gå ganska bra för hupsflups var vi framme vid Börjegatan. Där började vi med att svepa upp för trappan (det kändes verkligen som att man svepte upp för den där trappan) och hade uppsjungning. Efter detta svepte vi ner igen (man svepte ner också) och gick in i den storslagna salen som var proppfylld med förväntansfulla ordermedlemmar. Njae, nu överdriver jag kanske lite. Men det var fint och de få tanter och farbröder som var där applåderade åtminstone.

Det kanske inte var vårt allra allra bästa framträdande någonsin (vi skyller på akustiken) men det lät ju bra mycket bättre än "fågel i vinden" och "vi är alla pappas barn" i alla fall. Vi ska vara nöjda. Och betalt fick vi också ;)

Igår lekte jag och Mikaela bitchar och dissade restauranger. Först skulle vi käka Thai, men först fick vi inte beställa och efter det fick vi ingen mat, så när vi suttit där i en timme utan att ens fått se röken av våra kycklingspett gick vi vidare till Lilja Sushi och åt kycklingspett där också. Enligt oss var kycklingen dock lite ogenomstekt så vi klagade lite på det också. Tydligen ska kycklingklubbskött ser ut sådär men det tror jag så mycket jag vill på. Dock fick vi sushi så det var värt det, och jag har inte blivit magsjuk än i alla fall.

Nu ska jag sovilova! Pozzah


Halkbanan gick (relativt) smärtfritt


Produktiviteten bara flöööödar!

Idag har jag hunnit med att göra massa bra saker! Det jag nästan är mest stolt över är att jag kom ihåg att lämna tillbaka en bok till biblioteket! Näst kommer att jag äntligen genomfört min presentation. Annars har jag faktiskt pluggat samhällskunskap i säkert två timmar (okej, kanske en överdrift, men nästan) OCH hunnit gå en promenad OCH lagat mat OCH städat köket OCH... inget mer. Men vadå, det var väl produktivt?

Och nu kallar sängen på mig för imorgon ska jag först upp och ha körlektion och efter det blir det risktvåan i Gillinge. Sarah kommer crasha biiiilen, nejdå, jag tror att det här kommer gå prima. Jag har körkortet som i en liten ask enligt mig själv ;)

SÖMN!

SvB Np presentation!

Imorgon smäller det med dunder och brak! Då ska jag redovisa den där nationella prov-presentationen. Hur kommer det att gå? Jag tror att det är okej, men jag är lite rädd för att jag pratar för lite om texten och bilden. Hur mycket måste man tjata om det egentligen? Jag fokuserar mer på själva budskapet, är det rätt eller fel? Jag hade önskat att mami hade kunnat läsa igenom det men hon är på något supermöte med jobbet och kommer sova borta två nätter :'( Hur ska jag klara mig utan min mor?

Nu ska jag låta den vila lite och plugga lite matematik (som gör dig rik) och hoppas att jag inte får IG på nationella maD. Jag hatar maD! HATAR HATAR HATAR!!! Men om typ en månad så kommer jag aldrig någonsin ha en enda mattelektion igen! Förstår ni vilken lycka?

Nej matte var det, sinutssatsen kom an bara!!!


Le week-end

Helgen har varit intressant. Fredagkväll blev trevlig kväll som började med hummermiddag med mor och far och fortsatte med lite idol med Mikak och Carro och vidare till någon form av fest vid ängby där jag drack lite för mycket vin men hade ganska roligt ändå =)
Lördag blev jobb, övningskörning på Arlanda och ute i vildmarken mellan Märsta och Knivsta och avslutades med en sån där kväll med Mikaela där vi gör saker som bara är okej när vi gör det (typ peta varandra i ögonen och ligga i en hög. Jag misstänker att vi inte riktigt har en sund relation till varandra.

Idag har voice sjungit i Alsike och sen övningskörde jag på Arlanda samt märsta och sigtuna igen. Jag börjar bli riktigt bra nu! Det enda jag gör fel är att jag inte alltid hittar rätt och ibland kör lite för fort. Men vem kör inte för fort då och då egentligen?

Snart ska jag plugga. Snart. Jag ska bara vila en liiiten stund först =P

Var är taggen?

Hallå folket, var är taggen egentligen?
Jo det ska jag berätta, den är på Ängskavlevägen 46 och hälsar på mig ;) Den här kvällen kommer förhoppningsvis bli kul och sen rullar det på med awesome helger!
Nästa helg: Sjunga för Odd Fellows och sen Skräckfilmskväll chez Maria
Helgen efter det: Fre: Utgång med Carro och Christoffer(?), Lör: Allmän utgång som ska spåra
Helgen efter det: Obestämt...
Helgen efter det: Fre: Mikak blir 18 och det blir massiv utgång, Lör: Julkonsert + ngt?
Juldagen: PARTY
Nyår: Resa? Utgång? Hemmafest? Några tips?

P

Den här dagen kan beskrivas med bokstaven P. P som i:
1) Projektpanik, jag höll på att börja gråta för att vi i princip har gått back när det kommer till projektarbetet.
2) Patetisk, det är faktiskt patetiskt när man skriker av rädsla för trailern på Black Sheep. Det måste förresten vara den mest patetiska skräckfilmen i världshistorien. Den handlar om mördarfår. Inte okej story!
3) Peppad, jag har bestämt att morgondagen kommer bli riktigt bra!


Planer, planer, planer...

Det har börjat planeras för en viss bruds 18-årsutgång. Jag har helt glömt bort min egen födelsedag! Fast jag fyller 19, vilket är lika värdelöst som att fylla 17. Man kan lika gärna vara 18 ett år till och leva på den där "jag-är-bara-18-och-har-inget-ansvar-för-nånting"-stilen. Nu är det "jag-är-19-och-måste-börja-planera-inför-framtiden-man-är-inte-ung-för-evigt"-stilen som gäller.

Nån som vill gå ut och festa sönder hela kroppen innan jag fyller 19?

Confessions on the musik-front

Jag har redan erkänt att jag har hittat kent-låtar jag gillar. It's getting worse! Jag har råfastnat för en Tokio Hotel-låt. Illa Sarah, vad hände med Britney-febern i våras?

KhoKhoPuff-Daddy is oooold

Nu har Sayeeeeeh blivit 20 och jag vill bara passa på att säga grattis. Grattis. Massa pussar!

Confessions on the litterär gestaltning

Jag har bestämt mitt projekt till litterär gestaltning nu: jag ska skriva en självbiografi. Nu ska jag bara komma på några vad jag ska göra. Jag har några idéer på minnen:
1) Min första tävling på Lagga
2) Malaysiaupploppet
3) Nians avslutning
4) Resan till Bryssel när vi höll på att frysa ihjäl
5) Bråket med Carro i åre som slutade med att vi åt nudlar i bastun
6) Rumänerna i Taizé
7) När jag träffade Charlotte första gången
8) Pappamusikalen
9) Söderfesten
10) En speciell gång när jag red ut med Sörli
11) Ett dagboksutdrag från USA
12) Första Danderydkvällen
13) När vi kom hem från Frankrike

Sen ska jag kolla igenom mina dagböcker, har ju ett par stycken om jag säger så. Men jag kommer nog inte ha med allt detta. Några andra förslag? Det känns som att mitt liv var jävligt ointressant i unga år =/ Eller så har jag bara förträngt allt =P

Sarah the warrior princess

Fredagskvällen var intressant. Jag bytte tillfälligt klass för en kväll och har nu sett Jo07a's innersta väsen. Ingen vacker syn. Det var någon slags maskerad och jag fick veta ca 40 minuter innan att jag fick följa med så vad klär man ut sig till? Jag fick låna en mantel av Mikaela och utifrån den skapade (med hennes hjälp) någon slags Xenia warrior princess-look. Jag kan erkänna att jag kunde förväxlats med någon slags Spice Girls-wannabe, i alla fall utan den där manteln...

Jag var i alla fall (nästan) nyktrast i gamet och det kändes ganska bra. Det hade inte sett så snyggt ut att hon som inte ens går i klassen spårade ur och sabbade festen. Speciellt inte eftersom jag tydligen träffade en av dem på Valborg 2007 då jag satt och spillde glass över hela mig på en parkbänk. Vackert. Men inte i fredags, då kunde jag lika gärna vara Blå Bandets förespråkare x)

Men nu ska jag sova eller något för morgondagen skola vigas till övningskörning och plugg! Så det så!


Plugga, plugga, PLUUUGGA!

Om jag skulle få beskriva mitt liv med ett ord skulle det nu vara plugga. Det känns som om jag inte gör något annat! Jag går i skolan, tar en körlektion då och då, går lite promenader och resten av tiden pluggar jag. Snart är det Nationella MaD, Nationella SvB, prov i statsskick, ett prov om integraler och numerisk integration eller vad fan det nu heter. Just det, en skrivuppgift om Brott och Straff ska ju också vara inlämnat om en vecka eller något och till imorgon ska jag ha skrivit en kort essä på engelska om en bok jag inte läst. HippHurra!

Grejen är att jag dessutom har levt i förnekelse allt för länge och nu sitter jag här med skit upp till armhålorna och får hoppas på det bästa. Nu ska jag skriva den där engelskagrejen så jag får det gjort! Basta!


Kent

Kul att jag som har av princip varit officiell Kent-motståndare nu sitter och lyssnar på Kent i repeat. När hände detta???

Mina favoriter är:

Friends Fact på Facebook, vad tror folk om mig egentligen???


MAKT!!!

Nu jäklar är man ju med i kyrkovårdsnämnend också! Det betyder att jag bestämmer om kyrkorna ska renoveras eller något annat som ska fixas. Dessutom är det jag som har ansvar för kyrkogården och vill ni ha någon crazy gravsten är det mig ni ska smöra för!!! Jag känner hur jag bara får mer och mer MAKT!

Dessutom har en viss människa äntligen fråntagits den makt som hon tilldelat sig själv de senaste åren. Jag nämner inga namn, men äntligen ska förhoppningsvis resten av kyrkorådet ha något att säga till om! MAKT! MAKT! MAKT! MAHAHA!!!

Vem är jag? Ligger i min säng och är ynklig!

Jag blir nästan aldrig sjuk, sist var i december förra året, men passar det tydligen att göra mig hostig, snorig, huvudvärk, värk i ögonen och ont  i hela kroppen. Kul Jul! Istället för att göra något socialt och aktivt som man brukar förvänta sig av oss stackars vanliga dödliga så spenderar jag kvällen med att lyssna på en duett med bara Mjau som vår körledare Bettan (Elisabeth) tipsade oss om.Jag undrar om Elisabeth kommer försöka få oss att sjunga den här, det skulle se ut det. Jag och Mikaela som står och jamar för fulla muggar, jag skulle inte kunna hålla mig seriös för fem öre ens ;)

Vem är jag? Sitter i en barstol!

Nu sitter jag inte i en barstol utan ligger i min säng och undrar hur fan jag kommer orka gå upp och byta om och ta bort sminket. Känns inte optimalt att sova i klänning och strumpbyxor =/
Kom i alla fall hem för ca en timme sen, jag och Johansson drog in till Uppsis och mötte upp bl.a. Fanny, Anna och Aya och körde girls night på gillet. I typ en timme, sen pallade vi inte mer x) Vi var i alla fall extremt lugna och satt mest och sippade på en cider i baren. Jag är ju nämligen inte direkt rik idag. På vägen hem träffade jag och Johansson en très trevlig tjej som hade missat sista tåget till stockholm så vi hjälpte henne så hon fick ta Upptåget och pendeln istället. Dagens goda gärning kirrad.

Fast jag har haft en annan god gärning också! Idag när jag väntade på tåget hem satte sig en gubbe bredvid mig och halade upp en sjuttis som han började klunka ljudligt ur. Han var utan tvekan lost in translation och började snacka om att han skulle till Tierp. Sen drack han lite till och blev ungefär Sarah på Valborg 2007 eller Sarah i Morgongåva 2009 och slöt ögonen och började skrika ut "KILL HIM, HANG HIM. PER HAR NIO KATTER!!!" Jag kände att jag måste ingripa och förvisade honom till hans egen perrong så han inte skulle missa sitt tåg. Jag kände att det var bäst för alla parter att han inte satt och skrålade på Uppsala centralstation, det är bäst att han åker till Tierp och skrålar där istället. Alltså gjorde jag en god gärning för alla: Han kom med sitt tåg och vi andra slapp ha honom vrålandes "DÄR SITTER DJÄVULEN MED PENGARNA!!!" hela dagen. Det är nog bara Tierp som klagar lite ;)


Duktig dunk, Sarah

Jag känner mig ytterst produktiv! Idag har jag hunnit läsa ur den engelskabok som ska vara utläst på fredag, tränat i typ 2 timmar på SAT-words, gått en promenad med Bjurkegren, lämnat tillbaka böcker på biblioteket, hjälpt Bjurkegren med kemin (jag kanske ska bli lärare?), övningskört, lämnat tillbaka en hyrfilm och även träffat Johansson en stund. Nu behöver jag i alla fall inte känna mig lat.

Dock har jag ganska mycket att göra ändå, jag ska skriva en sammanfattning av en deckare till imorgon och jag har inte ens börjat fundera på själva handlingen. Jag undrar hur det kommer gå =) Dessutom har jag ungefär 10000 samhällskunskapsuppgifter, halva engelskaboken kvar och nationella MaD närmar sig med stoooormsteg!!! Och man måste dessutom hinna med att ha ett liv, lycka till Saraust!

Men nu ska jag sova så att jag kan vara duktig och koncentrerad på lektionerna imorgon =P Love =)


Äääääntligen!!!

Äntligen är jag klar med min essä. Jag är extremt lycklig, trots att den blev värdelös och inte ens 2 sidor lång. Men nästan 2 i alla fall. Det viktigaste är väl att den existerar i alla fall =) Nu blir det sova på tapeten =D

Och jag är såhäääär glad =D


Lundi est IG-jour

Måndag är IG-dag, vilket betyder att jag får vara hemma och stressplugga sånt som jag skjutit upp till sista sekunder. Till exempel måste jag skriva klart min essä som är knappt halvklart och består av svammel och obegripliga meningar. Men det löööser sig. Allt löser sig alltid (nästan).

Om en timme ska jag i alla fall äta lunch med Mikak, hur mycket orkar man fixa sig för en lunch i centrala knivsta? Jag borde kanske borsta håret i alla fall, förmodligen också tvätta det. Bläh, man kanske ska gå och fixa sig lite nu...

Sen såg jag nyss på MTV att Taylor Launter och Taylor Swift dejtar. Maria, du är kööörd ;)

Nu är man inte så jävla kaxig längre

Den här helgen har varit lika spejsad som alla andra helger. Fast inte riktigt, den slog verkligen inte förrförra fredagen, och tur var väl det. Men det var en utekväll på bridgan som utekvällar på bridgan brukar vara. Jag säger såhär: Jag orkar inte gå in på ALLA detaljer men jag är jävligt glad att vissa taxichaufförer är så otroligt snälla. Samma taxichaufför som körde oss till danderyd för 220 spänn körde från sthlm till knivsta och lämnade min mobil som jag glömt i taxin för 300 kr. Snacka om att komma undan billigt!

På morgonen var man å andra sidan inte lika kaxig som på kvällen. Mitt huvud var inte var 24 timmar tidigare när jag låg i en gudomlig säng på ett femstjärnigt hotell i Göteborg. Mer som ett jävla bombnedslag i Kabul x) Men nu är jag pigg och kry igen, vi återhämtade oss ganska snabbt med en frulle på donken, cola och filmen Bride Wars. Nejmen den här helgen har varit riktigt bra.

Dessutom var jag ju i Göteborg när familjen Öst (minus Jossan) gjorde road trip! Våra sängar var inte ur denna värld och inte frukostbuffén heller ;) Och sen är det ju hääärligt att vara med sin älskade familj också. Ah, jag gillar't =D