Upper East -

PHOTOS!!!

Okej, lite foton som inte kommit upp innan ;)


Idag 31/5

    
Jossan badar =)

Jag badar =D

Mamma badar
 
Almis

Var helt duktigt naturare och pluggade evolution och etologi


Lördags 23/5


Peppade för silvertema på Frans-August. Lite blanka dock =/

Våra grymma homemade leggings med silverstjärnor!

Tappade dock peppen ngt när Carro kom på att hon inte hade sitt leg. Fast det kom tillbaka sen =D


Tisdag 19/5


Redo för E.Å's skiva och Carro letar tågkort

She found it

Början på något roligt ;)

Väntar uttråkad på den buss som aldrig kom

Classy classy, ett tidsfördriv

Då var vi lite updated med bilderna också


Sommaren är hääär!!!

Okej, den här dagen har ju bara varit så grymt summerish så det FINNS inte! Jag, mamsen och syrran samt Almis drog till en badstrand idag och solade, bara det är ju så grymt somrigt! Sitta och dricka kaffe på en filt och äta nektariner och faktiskt bli liiite brun! Jag känner hur sommarlovet är så nära att jag nästan kan ta på det!

Men nu till det mest somriga av allt! Jag badade idag! På riktigt. I en sjö. Både jag, syrran och mamma badade och det var inte bara ett litet dopp utan ett riktigt bad med simtag och ALLT. Var så stolt över mig själv att jag skickade sms till typ alla mina kompisar. Eller kanske inte alla, men några.

I alla fall, bilder kommer! Nu måste jag göra mig i ordning för jag ska till en gammal högstadiekompis som tar studenten :') Alla har blivit så himla stora! För mig är det ju ett år kvar, men vad gör det? Då har jag ett år till på mig att planera tiden efter gymnasiet! För nu har jag verkligen ingen aning!

Men sminkning var det ja.


Das helg

Fredagens beskrivning: Nästan perfekt
Fredagens motgång: Matteprovet, det gick riktigt riktigt dåligt
Fredagen i övrigt: Asnice
Fredagens trevligaste: Middag med the Beartz hos mormor
Fredagens sjukaste: Att någon gömt en öl bakom en kruka. Varför?
Fredagens underhållning: Talangkampen!!!
Fredagens tidsfördriv: Högst seriös konversation med gluntenpacket

Lördagens beskrivning: Perfekt
Lördagens väder: Underbart soligt
Lördagens motgång: Fick släpa sig upp till jobbet i ottan
Lördagens eftermiddag: Lunch på bryggan med M och sedan satt vi där i evigheter och solade. UNDERBART!
Lördagens lunch: Sjukt god kyckling och bulgur/quinoamix-sallad
Lördagens kväll: Chill med Mikaela och Almis i soffan
Lördagens success: Har skrivit klart PM och religionslogg!!!

Söndagens planer: Introducera Alma för Smilla och gå hundpromenix
Söndagens måsten: Plugga biologi, tvätta håret
Söndagens kvällsplaner: SKU-avslutning!


Onsnight

Det blev exakt lika spårat som jag förväntade mig. Jag orkar inte ens TÄNKA på allt pinsamt vi gjorde den kvällen. Jag tror att jag ringde typ 10 pers (alla lika förvånade) och sa inte ett  vettigt ord till någon av dem. Framförallt inte till Alric när jag började vråla på franska och svenska om vartannat. Jag delade ut av min glass till typ halva Uppsala och satte resterande 5% på näsan, Carro ramlade i en buske, Astrid ramlade på golvet och det var bara så S J U K T!!!

Lägenheten såg helt hemsk ut när vi vaknade på morgonen, men jag och Carro städade =) Och om någonting skulle varit trasigt eller försvunnit så är det ändå fransyskans fel!!!


Seriösa Sarah tar tag i skolan

Jag märkte just att jag har suttit i ungefär 4 timmar och skrivit på mitt etik pm om evolutionen. Jag har alltså suttit vid den här datorn och gjort fyra saker nonstop i fyra timmar: googlat, sökt på wikipedia, snott bilder, skrivit. Men jag börjar ju faktiskt nästan bli klar! Det blir nog rätt satsigt när allt kommer omkring. Jag har liksom suttit och letat bilder på guldshakaler och vargar för att jämföra deras exteriör och levnadssätt. För visst är de rätt lika:
   
Guldshakal                         Varg

Jag är riktigt nöjd faktiskt, nu är det bara det svåraste och viktigaste kvar: att få in människans plats i evolutionen på ett smidigt sätt. Grejen är att som det är nu är det mycket fokus på rätt eller fel, men det känns som att jag borde ha med något mer djupgående om att människan inte riktigt är som alla andra djur. Fast det löser jag imorgon. Nu vill jag bara sooova, klockan har blivit jäääkligt mycket.

Den som sett den här bilden förut räcker upp en hand!

Själv har jag sett den alldeles för många gånger under biologin. Elisabeth gillar verkligen såna här bilder! Anyway, den är förärad en plats i mitt pm =)


Löning på kontot

Någon mer än jag som bara känner hur man vill köpa upp halva stan när man fått lön efter en lång periods torka? Idag tvingade jag KhoKho och GK att följa med mig och utöka min garderob. Det blev bara en klänning, men jag gillar'n skarpt. Den  är väldigt enkel framtill och ryggen är nästan bar förutom något slags knyt. Jag suger verkligen på att beskriva kläder!


Men jag kan inte köpa allt för mycket, det finns mycket som måste betalas inför sommaren! Enligt mina beräkningar kommer jag ha minus på kontot i slutet av juni också x)
Dock är jag väääldigt sugen på dessa skor...



 


Varje dag är en kamp

Nu är det måndag igen. Sitter på biologin. Jag är inte särskilt taggad på skola. Varje dag är numera en kamp mot sängen på morgonen. Varje gång väckarklockan ringer vill jag helst blunda och låtsas att jag inte hörde och att det nog är helg istället. Men inte idag för jag har inte varit i skolan sedan i måndags.

Denna vecka verkar också bli fullproppad. Mycket i skolan och även runt om. Men idag har jag i alla fall fått lön och kan ÄNTLIGEN köpa ett kaffekort. Haha, jag är så sjukt kaffeberoende! Men den här dagen blir nog bra ska vi se. Fast jag känner mig väldigt otaggad att möta en viss fylleringning sen i fredags...


Lördagskväll...

Gårdagskvällen var varierande. Jag kan säga att jag inte ens var särskilt taggad från början eftersom:
1) Jag sovit ca 2 timmar under en 36-timmars period
2) Under de resterande 34 timmarna timmarna hade jag jobbat i 13 timmar, åkt tåg i typ 4 timmar, helt seriöst funderat på att sova i Tyresö hos en kille med Shrek-händer och haft på mig ett par strumpbyxor med fastklistrade stjärnor som kliade, skavde och typ fastnade i allt.
3) Haft en stressig dag på jobbet då jag var tvungen att bära råtunga spikar
4) Var ungefär lika rik som råttan i Robin Hood efter han gett bort sin sista krona

I alla fall, jag var jävligt nära på att skita i allt, men runt åtta kände jag att något kallade på mig och det var inte att sitta med familjen i soffan och kolla på Singing Bee och Babben & co så jag fixade till mig och mötte upp gänget i Märsta. Och visst hade kvällen sina roliga stunder. Men när man är helt nykter ser man även det äckliga och skabbiga på krogen och inte bara det roliga. Därför blir det inte lika kul. Men det var mysigt att sova hos Emelie, trots att det bara blev runt 2 timmars sömn innan vi var tvugna att stressa till bussen, pendeln och upptåget. Men man kan ju inte alltid vara på topp.

Nästa helg funderar vi på revanch, men det kommer absolut INTE bli på KC eftersom vakterna numera känner igen oss där. Vi behöver knappt visa leg eller medlemsbevis. Kommentarerna var alltså "Just det, det var du från Uppsala" när Carro visade sitt leg och när jag inte hittade medlemsbevis-sms:et som ger oss gratis inträde sa han "Det är lugnt, jag vet att du är medlem". Anledningen till att vi åker till Märsta är just att vi är mer eller mindre anonyma där. Trodde vi alltså!

Nej, nu blir det dusch för "fräsch" är VERKLIGEN inte mitt andranamn just nu!


Ännu en lyckad kväll =D

Det blev en riktigt nice kväll igår, trots att det blev lite sent. Eller tidigt. Det beror på. Jag kan ju säga att min mamma inte hade mingiporna uppe vid öronen när jag kom hem klockan halv åtta på morgonen. Speciellt inte eftersom jag börjar jobba klockan nio. Men det löste sig med lite kaffe, extra concealer under ögonen och lite parfym. Skabb?

Jag kan dock säga att jag lyckades hålla masken riktigt bra. Det enda som avslöjade mig var nog att min röst skar sig då och då. Jag: "Hej hej, var det allt? 25 och femtio. TaaaAAAAACK och trevlig helg". Finfint. Men det var så skönt att komma hem sen!

Själva kvällen blev annars en höjdare! Jag blev lite bitter när vi var tvugna att vända i Norrvik eftersom Carro glömt sitt leg hemma, men det löste sig. Vi kom sent, men jag tyckte att vi hade rätt kul ändå. Sedan kom Den Stora Väntan som alltid infinner sig när man missat sista tåget och får vänta på första. Men med rätt sällskap flyter tiden på snabbt ;) Det sorgligaste var nog bara att jag råkade fylleringa och fyllesms:a fel person med väldigt fel ordval. Det kommer jag få äta upp på måndag, Men wtf, jag har gjort värre saker!!!

Nu är det snart dags igen, utgång i Märsta. Kommer dock bli Knivstas Nykterhetsförbund på oss om jag inte hittar typ 1000 kr på gatan, men det kan man ju bara se sig om i stjärnorna efter. Nästa helg, då jävlar! Då blir det karatefylla, det var så länge sen!

Nej, jag ska dra om typ 40 minuter så jag måste förbereda mig. Synd bara att det enda jag  har hemma är chokladöl och grapefrukts-genever. Det finns så mycket lustigt i Belgien...


Frans-August

Shit, om detta är Frans-August verkar det ju bli fett fancy =O
picture_10.jpg


Kristi Himmelfärd =)

Det har ju varit helt grymt skönt att vara ledig idag och jag har hunnit med så mycket! Våra strumpbyxor blev ju helt grymma, även om det var stjärnor ÖVERALLT i mitt hus när vi var klara. Och när vi tog av oss strumpbyxorna upptäckte vi att 1) De var fastlimmade i benet 2) När vi drog av oss dem lossnade typ 30% av stjärnorna igen! Men vi ska fixa det imorgon.

Imorgon ska jag först jobba. Jobbigt: Ja. Värt det: Ja. Jag behöver pengar till sommaren!!! 9.00-18.00, det kommer bli prima! Och sen så ska jag till CM för pasta med kören. Grejen är att det kommer bli ett ganska ovärt besök eftersom jag måste ´gå därifrån vid typ 20 i åtta och vi ska vara där vid sju. Men det löööser sig. För sen på kvällen blir det skiva i Sthlm med Carro och Emelie på Frans-August eller vad det nu hette. Det kommer att bli SKITBRA! Hur vi kommer hem och så blir en annan femma, men det löser sig det också. Det löser sig ALLTID =D


Mantel?

Jag orkar inte förklara gårdagen men jag kan bara säga att den inte riktigt blev som planerat. Men allt har sin charm, man får se det från den positiva sidan... Frågan är om det blir mantel på måndag.


T.A.G.G

Tid: 22,48
Plats: Still at home
Sinnesstämning: Fett taggad på nyktert festande
Outfit: Kort, svart armbandslös klänning med liten rosett, svart kofta, strumpbyxor och hemmagjorda armband x)
Sminkning: Ingen ännu, men snart måste jag göra det
Hör i bakgrunden: Två arga föräldrar som inte vill att jag ska gå ut ikväll x)

Nu måste jag fixa mig!


:)

Kul att jag fastnade här hos Jossan. Det blir ALLTID så tycker jag ;)

Jag är så himla taggad på den här veckan! Först ikväll, det kommer förhoppningsvis bli K U L! Och sen är det pysselkväll på torsdag då jag och carro ska fixa våra vrålcoola strumpbyxor som vi ska ha på fredag! Imagine: Jag och Carro dyker upp där med svarta klänningar/tunikor/something och svarta strumpbyxor där ena benet är täckt av silverstjärnor! Jag ska ha högerbenet (eftersom jag är högerhänt) och hon ska ha vänsterbenet (eftersom hon är vänsterhänt) och sen ska vi  ha matchande hårband och det kommer bli så C.O.O.L.T!!!

HIGH FIIIVE på det alltså. Kalla mig übertaggade sarah liksom. Nu ska jag ta ut den där lilla hunden en stund för hon verkar jäääkligt uttråkad x) Hon har mer eller mindre legat såhär sen halv elva =P


God Morgon

Jag känner mig så sjuuukt duktig. Jag menar, hur många är det som kravlar sig upp ur sängen klockan åtta när man börjar kvart i elva och går en långpromenad med sin systers hund det första man gör? Ja, en av dem sitter i alla fall just nu i en soffa på Vaksalagatan med samma hund i knät och väntar på att Rachel Ray ska börja! Naaaajs x)

Pratade nyss med min chef och jag ska jobba på fredag vilket känns jävligt BRA eftersom jag ligger mer back än Våfflan! Lite kryptiskt sådär.


The day of today so far

Tid: 16,31
Plats: Hemma
Sinnesstämning: Nöjd med livet

Dagens halleluja: Fick VG på riktprovet i kemi trots att jag sammanlagt pluggat typ 2 h
Dagens YES!: Slutade tidigt!
Dagens NOO!: Mamma väckte mig alldeles för tidigt
Dagens bedrift: Cyklade i regnet till jobbet och lämnade tidrapport
Dagens bedrift #2: Kom ihåg att boka om min körlektion
Dagens bedrift #3: Lyckades med att lämna tillbaka två låneböcker i tid!
Dagens radiokanal: Electro House on D1.FM (klickar mig vidare genom de brittiska kanalerna)

Veckans planer:
Måndag: Vara allmänt effektiv, åka till syrran och sova där, plugga
Tisdag: Hundvakt på morgonen, en lektion i skolan, hundvakt ett tag till, E.Å's (eller ska jag säga Uffe's ;) ) skiva på kvällen
Onsdag: Körlektion på morgonen (stabilt?), skola och kör
Torsdag: LEEEDIG! Blir väl plugg, övningskörning och chill på dagen och pyssel med C på kvällen
Fredag: Ledig på dagen och PAAARTY på kvällen :P

Taggen är på en högre topp än Mount Everest, ahaha


Happy!

Nu är jag glad igen! Mitt recept är:
1) Leta upp något ställe där det är riktigt rörigt (inte särskilt svårt hos mig)
2) Sätt på någon bra musik
3) Sjung med och rensa!
4) Kolla i din kalender och planera hur kul du kommer ha i framtiden (typ planera in exakt när du ska ut och bli aprak och ha sjuuukt kul ;), skit i om det kommer bli så eller inte)
5) Räkna ut hur mkt lön du kommer få för att du jobbade på påsklovet
6) Läs gamla roliga smskonversationer

Nu är åtminstone jag taggad på livet igen! Fett kuuul =P

Jag är såhäääär glad:


I'm as blue as can be

Jag känner mig helt nere just nu. Jag vet inte riktigt varför men jag är helt otaggad på livet om man kan uttrycka sig så. Jag vet att jag har massor att vara glad och tacksam och taggad för, ändå känns det som jag helst vill lägga mig under en sten i typ en månad. Eller flytta ut till en liten stuga i skogen och umgås med rådjur. Fett skönt. Nej, det där lät bara udda.

Fem saker att vara glad för då:
1) Det har varit sjuuukt bra väder idag
2) Jag fick massa nya kläder igår
3) Vi gick SÅ the walk of fame igår, och jag hade åtminstone kul!
4) Imorgon slutar jag tidigt och det är bara tre dagar i skolan denna vecka
5) Snart är det sommar och jag kommer ha fett kul!

Sådär, känns det bättre? Nej faktiskt inte. Ge mig en sten nu!


Familjekväll =D

Ikväll blir det familjekväll på högsta nivå då båda syskonen kommer på besök för middag och Alma är dessutom här och är allmänt mysig! Gosigare hund får man ju verkigen leta efter, hade jag fått bestämma hade hon aldrig fått åka hem! Idag har jag och mamsen övningskört och tränat på start i backar (vilket jag inte riktigt behärskar än!) och sen gick jag och J en liten prommis med Alma idag och snart blir det middag, vilket jag längtar efter eftersom jag bara ätit frukost!

Haha, både jag och brorsan flydde från vardagsrummet när en geting kom in (vi är ju fegare än en femåring :P ) och nu ser jag Jocke sitta i uterummet och mysa med hunden. Hon verkar verkligen ÄLSKA honom, trots att hon brukar vara lite försiktig med killar. Men man kan ju inte annat än att älska Jocke ;)


Kvällen 16/5






Vår kväll kanske BÖRJADE lite spårat men SEN så gick allt faktiskt jättesmidigt!

Halleluja!

Igår tog min kära mor med mig på en shoppingtur som resulterade i:
o Ett par jeans
o Ett par vita byxor
o Ett vitt linne med tryck
o En randig t-shirt
o En jeansjacka
o Ett par coola skor
o En BH

Det känns riktigt bra. Till sig själv köpte hon bara ett läppstift och ett läppglans (som i och för sig nästan kostade mer än linnet, t-shirten och BH'n tillsammans) och en gorgeous Odd Molly-blus till Jossan! Känns bra ;)

Sen åkte vi och hämtade Alma och myste med henne hela dagen och kvällen och sen drog jag och Carro ut! Och nu har jag utan tvekan botat min fobi från KC! Jag slipper SÅ the mantel of shame på måndag! Nästan i alla fall. Det kanske var nåågra saker bara som inte var helt ok =P

Sarah = 90-årig kärring?

Kul att jag ska jobba imorgon men inte kan sova eftersom ALLA grannar verkar ha bestämt sig för att vara vakna och festa ikväll. Kul. Snart sticker jag ut huvudet genom fönstret och skriker "TYYYYYYYYST" som en tjurig gammal gammal kärring!
Men jag kan vara lycklig för det var såååå skönt att bara ligga i soffan och kolla på film med Miquila!
Även om filmen var:
1) Väldigt ologisk eftersom det verkade ta typ tre dagar att gå från någon bergskeda i Asien till Afrika och sen till Arabien igen. Omväg någon?
2) Antingen hade de bävrar, tvättbjörnar eller bajs på huvudet.
3) Egyptierna existerade samtidigt som grottmänniskor som dödade mammutar med spjut och att dessa grottmänniskor rövades bort av egyptierna och blev slavar som byggde pyramider.

Men så kan det gå om inte haspen ligger på. Man har ju sett mindre verklighetstrogna klipp om jag säger så, jag menar, det här är verkligen INTE okej. Är det någon som på riktigt tror att det här skulle kunna hända?



Jag menar liksom NEJ! Det känns som såna här klipp förstör hela filmen!!!

Frajdäj 15-05-09

Hahaha, den här dagen har bara varit lustig.
1) Jag försov mig, gjorde en Sarah (torkade bara runt sminket som hamnat utanför ögonen under natten) och hann med tåget!
2) Fick köra i riktig trafik och jag mejade inte ner en enda person!
3) En MiniSaykho var på besök som vi kunde driva lite med ;)
4) Märkliga fysikexperiment och religionsprojektsredovisning
5) YTTERST märklig bilfärd till stationen. KhoKho's pappa skjutsade mig och GK till stationen. I bilen satt också hennes mamma och lillSaykho (brorsan) men hon själv blev kvarlämnad och dömd till att gå. Fast jag tror att de hämtade upp henne efter de släppt av mig och GK x)

Ikväll blir det BARA slappa som gäller! Fett nice! Kanske kommer ett stycke Björkegren hit också men det visar sig. Nu ska jag gå ner i vardagsrummet och dö i en av våra gryyyyyymt sköna soffor tillsammans med mina pears och kolla på något mer eller mindre bra tv-program. Mwoah!

Nu fick jag bara något ryck och ville ladda upp lite bilder som tar död på myten att alla naturare är seriösa. För jag vet i alla fall 4 tjejer från Rosendal som är undantag med råge!


Halvtid

Jag har tagit en paus i mitt röjande i Gazaremsan. Jag försöker hitta någon bra brittisk radiokanal men det går riktigt trögt. De har en kanal med enbart fågelkvitter och en kanal som heter Bob Marley Forever. Och de spelar seriöst BARA Bob Marley. Ja! Nu hittade jag en bra kanal. Kom ihåg det; Buzzradio.fm! Grejen är att det känns som om jag suttit en timme och lyssnat på olika kanaler men jag är ändå bara på bokstav C. Närmare bestämt på Celtic Music Radio. Jag kunde inte låta bli att lyssna lite på den kanalen. Hey, det finns en kanal som heter Chill. Den lär ju funka! Nej usch, mesmusik AB. Choice FM då? Love HipHop and Rn'B - Choice FM . Det låter som the Voice's brittiska motsvarighet. This we like.

Nu måste jag fortsätta röja upp här. Annars blir jag väl aldrig klar!


(Bagdad + Gazaremsan)^2 = Mitt rum

Alltså mitt rum ser verkligen ut som Bagdad plus Gaza-remsan upphöjt i två. Jag måste verkligen städa. Men det tar emot ska jag be att få tala om. Men snart måste det ändå ske. Jag har massor med glas och muggar, kläder på golvet, en tom kesoförpackning, en tom colaflaska, pennor ÖVERALLT och allmänt ofräscht. Men som sagt, det tar ALLTID emot att börja städa.

Nej, ett två tre, nu ska jag sätta igång så att jag blir klar någon gång!


Tiiiidsfördriiiiv (igen)

1.Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga


1.
Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Haha :P Yes!

2.
Vad säger du alltid till din bästa kompis?
High fiiive! =)

3.
Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Hej gumman! Hur gick engelskaprovet? Puss

4.
Vilket sms blev du mest berörd av?
Fyllenivån var: vi tänkte tydligen inte alls och det gick käpprätt åt HELVETE! Söndagens känska var ät skit och döö! Och ångestfaktorn var: vart är närmaste räls?

5.
Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Haha han bad i a f om ursäkt för att han typ drev sönder oss X)

6.
Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Super! Du är guld. Jag mailar dig det du ska skriva ut. Love!

7.
Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Okej men bor inte han en bit upp?

8.
Vad vill du höra mest av allt?
Jag vet inte jag vet knappt själv hur man ska kunna dra genom att tassa

9.
Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
Jag kommer att åka till en möbelaffär i Stockholm vid 13.00. Du får gärna följa med. Pappa kommer att vara hemma och pyssla med båt och garage Puss /mamma

10.
Din romantiska replik?
Ja det ska jag göra! När slutar ni på måndagar? Jag tänkte måndag nästnästa vecka. I have to taste THE kladdkaka ;)

11.
Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Vad? Om du väntar en blondis plattis eller om du kanske kommer få bölder?

Egyptisk mytologi

Nu sitter jag, Tollet, GK och KhoKho i biblioteket och kämpar med PowerPointen. Vi har suttit i typ 3 timmar och pusslat och pysslat och jag tror att det blir riktigt bra när allt kommer omkring. Jag har hämtat typ 30 bilder från nätet och klippt ut dem så de får helvita eller svarta bakgrunder. Det tog typ en kvart per bild. PAIN!

Nu är vi snart klara men jag och GK måste ändå sitta kvar i skolan och skriva klart vårt svenskaarbete. Hamlet på modernt språk. Kul. Och framför allt är det kul att våra gruppmedlemmar svikit oss. Så vi får klara oss själva, men vem behöver dem? Det känns ändå som om det är jag och GK som fixar det bäst.
Vi är eliten, de bästa, de som fixar ALLT och bättre än alla andra! Eller något sånt...
Fast först blir det kaffe! PUNKT.

Me like webradio

Radio i världen ABC

A: Aruba: Hit FM, helt okej musik faktiskt!
B. Barbados: Gospel 97.5, hahaha, en kanal med BARA gospelmusik. You say Halle i say luja!
C. China: pinggingshan 105.8, när du vill lyssna på kontrollerad radio!
D. Dominica, Q95, lite karibisk hiphop har väl aldrig skadat
E. Estonia: Ruut, tänk att sätta på en radiokanal och mötas av westlife på estniska. Där har du Ruut
F. France: DeepInside - Soulful House Station. Ja, varför inte?
G. Guatemala; KissFM, musik på spanska, duger i krig
H. Holy See (Vatikanen), Tamilfm, orientalisk flöjtmusik med indiskt skrik i bakgrunden. (Förresten, hur FAN kan Vatikanen ha 16 kanaler och Venezuela 9. Det känns som om Venezuela slår Vatikanen i storlek...)
I. India: Hindi-old-classic, Musik: en indier som rappar på hindi med en stönande tjej, rockskrik samt indiska trummor i bakgrunden. Där kan vi snacka alternativ musik. Typ som ett belgiskt klädesplagg - allt i ett.
J. Jersey. TamilFM, det är ju samma som i Vatikanen. Vad hände där?
K. Kuwaitmuslim starz, bara namnet är ju klockrent, musiken? mjaaaaa...
L. Liechtenstein: Radio L Aus, vanlig musik, kunde varit en svensk kanal. Förutom språket.
M. Malaysia: Hot FM, låter ju lovande i alla fall. Musiken? Malaysisk pop. Kan funka.
N. Northen Maria: KWAW Magic, man möts av Brittan. Det är inte illa!
O. Omam: Al Wisal, Omam hade en enda kanal och det var den här. Stackarna.
P. Philippines: Classical Pilippines, Fast, men, va? Det är de enda kommentarerna jag kan ge.
Q. Quatar: Quatar Radio Arabic, KhoKho - det är sån här musik vi ska dansa till i höst
R. Romania: Paprika Radio. PAPRIKA RADIO??? Detta är den rumänska versionen av Mix Megapol (ny musik med det bästa från igår)
S. Sweden: DansBands Dax, you heard it, dansband!
T. Thailand: Banana FM, Lugna favoriter på Thailändska.
U. USA (A-Z, det finns 2322 stationer!) Christmas Power, De spelade inte ens julmusik utan vanlig Rn'B. Jag är VÄLDIGT besviken på dem!
V. Venezuela: Chevere Radio TV, den här kanalen var det ju lite drag i. Det låter lite som bakgrundsmusiken på Nintendo Mario Cart =D Fast nu började en spansk version av Dagen är kommen. Känns som lite fel årstid?
W. Wallis and Fut, unable to connect. Why God, WHY? Jag ville lyssna på Wallis and Fut, vad det nu är för något.
X. -
Y. Yemen: Unable to connect. Meh, ska den börja krångla nu bara för att alfabetet nästan är slut?
Z. Zimbabwe - Shagia FM, Fattar inte ett skit!

FAAAN, det verkar som om jag har fastnat på Chevere Radio! Det går inte att byta! Jag är dömd till ett liv med Chevere Radio! Nej nu gick det! Nu kyssnar jag på Balkan XM - Relax music från Bulgarien, Den här musiken är ju bara läskig! Nu lyssnar jag istället på något som låter som munkar som sjunger bönesånger. På Kroatiska, Fint. När allt kommer omkring föredrar jag nog DansBands Dax, Radio Lidingö, Playdio eller någon annan svensk kanal.

KUL att jag har fastnat på repriser från P3's program "Mammas nya Kille". Ta mig därifrån! Äsch, nu skiter jag i det här. Godnatt.


When you are a Tuesday Girl

Den här dagen har varit riktigt chill. Jag hade en lektion och efter det gick jag till Jossan för att sitta hundvakt medan J var hos tandläkaren. Tråkigt nog hade hon tagit fel på dagen så det var lite onödigt, men jag var bara glad ändå! Först gick jag och Alma en prommis och sen mötte vi upp J och chillade i hennes lägenhet. Passade på att ha lite sister-sister-time om man säger så!

Egentligen är meningen att jag ska RÅPLUGGA engelsk litteratur just nu, men det verkar inte riktigt som de planerna går i lås. Istället lyssnar jag på Radio Deejay (jag får in alla MÖJLIGA kanaler på webradion!). Radio Deejay spelar vanlig musik, bara lite uppspeedad. Tänk typ Katy Perry och Britney Spears med discobas x)

Just nu är jag fett taggad inför:
1) LÖRDAG
3) SKOLAVSLUTNING
4) Mickan 18 ;)
5) GOTLAND
6) Taizé


Sarah Öst - bilförare

Idag har jag varit ute och kört med mamma för första gången. Dessutom första gången i "riktig trafik". Det var en upplevelse. Det är inte så mycket bilar som kör där jag körde ikväll men det är grymt mycket barn som bor runt omkring. Men vi åkte vid nio så de hade förhoppningsvis somnat och inte sprang runt och var trafikfaror. Det hade just varit snyggt att starta sin körkarriär med ett par smashade barn...

Men i övrigt går det ju riktigt bra, jag kanske inte har den allra mjukaste körstilen än men det artar sig ändå! Men jag måste börja läsa lite teori nu, jag ligger lite efter på den fronten. Men jag vet att man ska köra på höger sida och att man ska svänga på tvåan. Räcker det för körkort?


Helgen

Har den här helgen varit händelserik eller vad? I fredags var jag i och för sig bara en allmänt duktig naturarelev och pluggade massor (eller, massor var väl att ta i, men lite i alla fall) men sen så drog det igång

På lördagen firade vi Morfar i Huddik och det hela urartade i en släktträff med ALLT vad det innebär (gemenskap, alkohol, mat i mängder och hetsiga diskussioner) och vi somnade som vanligt sent och trångt eftersom det är åtta kusiner (Jocke kunde inte komma) och lika många vuxna som ska få plats. Men det gick, finns det hjärterum så finns det även stjärterum!

På söndagen hände det, den dagen jag alltid vetat skulle komma men som jag ändå aldrig skulle tro bli verklig: min syster kom till skott och köpte en hund! Världens sötaste dvärgschnauzer, 2 år gammal och fin på ALLA sätt. Alma hette hon och hon var en riktig pussmaskin. Hela vägen ner i bilen låg hon i mitt knä som ett riktigt gosedjur x)

Så nu Jossan kanske jag kommer hänga mycket hos dig ;) Och jag är först i kö om du behöver hjälp =D

Yey, yey, friday!

Place: Guess, my room, my bed!
Tid: 21.50
Syssla: Har precis packat klart och skriver lite läslogg
Status: Lite uttråkad men på bra humör

Nu är alla delar av Engelska Nationella är nu avklarade! Känns riktigt bra. Och jag har varit helt produktiv idag också. Jag har lärt mig högerhandsregeln på fysiken och verkligen kommit någonstans med religionsprojektet. Jag har packat klart och ska fortsätta på läsloggen. Och jag har lagt all ångest bakom mig! Nu är jag riktigt taggad på släktträff på mormor och morfars sommarställe i glada Huddik imorgon. Kul att träffa alla, och jag har dessutom bestämt mig för att vara duktig naturarelev och ta med matteboken. För snart är det prov och jag ligger efter, sanna mina ord!

Usch, jag känner att jag dessutom lär städa ikväll. Mitt rum vittnar inte om att en artonåring bor där. Mer runt femton. Men så kan det vara ibland, jag SKA fixa det så småningom. Men först läslogg! Puss


Make love not babies

Make love not babies - dagens kommentar och vårt projektarbete. Det kommer äga era fuckzine så HÅRT Mikaela!


Kommentarerna

Kunde inte välja dagens kommentar så det blir två.

Dagens mest klockrena: Eva är ju inte korkad, som jag är /Mickan
Dagens mest frekventa: ÅÅÅÅ VAD PIIIIINSAAMT (vilket också varit den mest frekventa i x antal dagar nu...) /Sarah (och Carro)

Som sagt, ungefär hälften av allt jag sagt idag har varit ÅÅÅÅ VAD PIIIIINSAAAMT då flashbacks jagat mitt stackars medvetande. VARFÖR minns man? Det är bara jävligt.


The day of today

Dagens outfit: Svarta cheap monday, vitt linne, svart kofta, vita skor
Dagens frissa: Otvättat hår i hästsvans
Dagens utmaning: Riksprov i kemi
Dagens befrielse: Ångest inför kemiprov är över
Dagens trevligaste: Fika på Storken med Tollet, GK och KhoKho
Dagens halleluja: Storkens cheesecake, säger bara heaven på en tallrik!
Dagens märkligaste: Våra samtalsämnen under tiden
Dagens roligaste: KÖR! Har inte sjungit på evigheter
Dagens planer: Måste läsa ut den där jävla engelskaboken och skriva läslogg
Dagens trevliga överraskning: Ingen kemi nästa vecka!
Dagens inte riktigt lika trevliga överraskning: Vi ska ha engelska istället
Dagens inkomna sms: Jag svär på att en kille på discovery chanel precis sa potatiumhydroxid!
Dagens skickade sms: Påminn mig om din vinöppnare sen!

Hoppas att kemiprovet gick bra! Å andra sidan tror jag faktiskt att det gick mer eller mindre åt pipan. Hoppas på ett fett G som Mickans mamma uttryckte sig. Trevligt var det att fika efteråt i alla fall även om okejhetsfaktorn på samtalsämnena varierade. Snart ska jag ut och gå, det ska bli très trevligt. Men nu måste jag läsa "the human comedy".


Tisdagsnöje

Gissa vad jag gjort idag! Jag har försökt sammanfatta hela kemi B i ett worddokument. Jag satt från fyra till halv tolv. Och ändå orkade jag inte anteckna hela kapitel 17 eftersom det är typ 60 sidor långt och jag kunde det mesta.

Jag har lyckats sammanfatta en 300 sidor lång faktabok (dock är övningsuppgifter, kemiforum och laborationer med) på ett dokument på 12 sidor. Då ingår allt ifrån indikatorer till redoxreaktioner till isomeri till extration till mono- di- och polysackarider och självklart lite funktionella proteiner och metabolism.

Det var alltså ungefär det jag gjort idag! Kan jag kalla mig förberedd för provet nu? Kanske lite mer i alla fall. NÅGOT av dessa tolv sidor lär ju ha fastnat medan jag skrev det! Annars vore det riktigt, riktigt illa. Nu är mitt största problem att jag kommer få lite för lite sömn. Men det får jag tåla. Sova är för mesar. Fast nu kallar ändå sängen. Puss

Tiiiidsfördriiiv

Ingen kommer orka läsa detta men det skiter jag i. Måste ta en paus från kemin!

Lovar du att vara ärlig? J.A
Du heter: Sarah
Smeknamn: Sarianus, Östbert, Maris
Låt du deppar till? 
Beroende av: Skolans kaffe och datorn i skolan
Vem behöver du mest just nu: En dubbelgångare som vill göra riksprovet i kemi åt mig
Vad tror folk om dig? Jag vet faktiskt inte riktigt. Tydligen att jag tycker att det är okej att de kommenterar mina bröst
Stämmer det? Haha, jag har slutat ta illa upp för länge sen
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är rolig, annars lite olika beroende på vem det är
Vad säger du för att imponera på någon? Rabblar periodiska systemet hahaha
Hur imponerar man på dig? Har coola instressen
Brukar du skratta för dig själv? Har man något val?
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: HAHAHAHAHA! X) du jag måste få läsa sen så kan du få läsa mina utvärderingar. Jag säger bara STANNA TAXIIIN!
Var bor du? Metropolen Knivsta
Trivs du där: Mja, det kanske var att ta i
Äger du några converse: VERKLIGEN inte
Sprit, cider, vin eller öl: Jag är inte så kinkig
Brukar du bli för full: Jag säger bara KARATEFYLLA
Vad har du för mobil operatör: Telia
Är du allergisk mot något: Vissa människor kan göra mig GALEN
Har du haft sex idag: Nej och jag planerar inte att ha det
Hur svarar du i mobilen: Beror helt på vilken ringsignal. Hör jag "din mamma" blir svaret "hej mamma", hör jag "SAAAARAAAAH" svarar jag "hej Alex kompis" annars blir det oftast "hallå" eller "hej det är Sarah"
Vem ringde du senast? Carro
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Vi hörs om det senare
Antal timmar sömn inatt: Sju, åtta
Sov du ensam: Ja
Brukar du komma i tid: Ehe... Det kan ju ni andra svara på
När mår du bra: När det är fint väder, jag är utsövd och jag har något att vara taggad inför
Vanligaste färg på dina kläder: Mycket svart och vitt...
Vad tycker du om fötter: Jag pratar inte om dem
Vad saknar du: Kussarna, dagis, högstadiet ibland (allting var ju enkelt då), matte A
Hade du en bra kväll igår: Delvis bra delvis värdelös
Favorit dryck på morgonen: Jokkdrycker
Rakar du benen: Nu är det väl dags att börja...
När brukar du oftast gå och lägga dig: Beror helt på vilken veckodag!
Är du blyg? Ibland...
Sysslar du med någon idrott: Jag cyklar till stationen varje morgon. Och sen brukar jag gå promenader
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej det känns väldigt Kalle Anka
Har du spytt offentligt: Alldeles för många gånger
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: If I was a booooy, skulle jag nog undersöka livet från den andra sidan
Är du nöjd med ditt liv: Delvis
Är du bortskämd: Kanske lite, fast det beror på vad man menar med bortskämd
Vad gör du i morgon: Gör först riksprov i kemi, deppar sen över att det gick åt helvete och sjunger sedan i Voice
Vad är det värsta du vet? Getingar, när folk låter sina problem gå ut över andra, riksprov, flashbacks
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Det beror på vad jag gör på helgen... 
Vad behöver du just nu? Var det inte exakt samma fråga några meter upp?
Vad längtar du till? Sommaren och allt vad det innebär
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja!
Vad använder du för shampoo? Något fancypancy dyrt som mamma köpt
Vad är det finaste du fått? En kopp varm choklad med grädde och hjärtströssel en morgon då jag verkligen behövde det och ord på ett hjärtformat papper...
En speciell dag du minns: Du, det är allt för många av dem!!!
Tycker du om någon just nu: Jag tycker om väldigt många och det vore väl sorgligt annars!
Om sex månader: Är jag seriös och välordnad. HELL NO, då är ju typ ALLA över 18!!!
Du samlar på: Om jag tittar runt mig verkar det som jag samlar på pennor och tändare
Gröna eller röda äppeln: Jona Gold
Vem ringer du när du är arg/ledsen: M, C eller J
Gillar du golf: Njae, har väl inget direkt emot det men det är inget jag drömmer om att lära mig
Vilken tid gick du upp idag: 07.36
Har du sovit i din egna säng inatt: Oh yes, och det var väl tur det!
Har du strumpor på dig nu: Nej
Vad ska du göra ikväll: PLUGGA
Är det okej att gråta: Det hoppas jag verkligen
När grät du senast: Sist jag storgrät var på påsklovet tror jag annars händer det lite då och då
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Shoppa asset av mig
Bär du glasögon eller linser: Nixpix
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Lördagar: 7.45, Söndagar: MYCKET senare
Har du piercing: Nej, inga anslagstavlor här borta
Vill du gifta dig: Ja
Vill du ha barn: i framtiden ja
Solar du ofta: Finns det sol är jag oftast där
Är du bra på att laga mat: Jag tycker det i alla fall (speciellt nudlar)
Gillar du att dansa: You know I do
Är du flygrädd: Nej, det är så onödigt att vara rädd
Hur vig är du: Var vig förut men nu är det mest pinsamt att stretcha
Vad dricker du helst när du är törstig: Jokkdrycker
Vilken är din favoritglass: Ben and Jerrys
Tycker du om sushi:
Nej tyvärr inte
Bor dina föräldrar tillsammans: Japp
Har du tandläkarskräck: Nej


 


Sarah's misär topp 5

Måste bara få klaga lite. Jag försöker hålla mig positiv men just nu har jag verkligen ett behov av att få ur mig lite ångest:
1) Jag är så sjukt nervös inför kemiprovet och det kommer gå åt helvete
2) Jag är grymt stel i nacken och ryggen
3) Jag har typ träningsvärk överallt och har ingen aning varför
4) Jag har inte ens kommit halvvägs igenom min engelskabok och har inte ens börjat skriva loggen som ska vara klar imorgon (tror jag...)
5) Jag har inte ens någon aning om vad jag ska göra på vårat religionsprojekt. Jag känner hur det luktar IG!

Jag säger bara grattis och success.

Kemi, kemi, kemi

Åkte hem tidigare från skolan idag för att plugga kemi. Kände att jag prioriterar slutprov i kemi högre än dramatisering av Hamlet på svenskan. Det sorgliga är att det bara är så JÄVLA TRÅKIGT att plugga kemi så man kan inte göra det allt för länge. Jag har faktiskt glömt det mesta som vi hållt på med tidigare. Jag kan knappt balansera en vanlig reversibel formel! INTE BRA! Men idag har jag i alla fall lärt mig att: pH + pOH = 14 och att pKa + pKb = pKw = 1.0 x 10^-14. pH = -lg[H+] och pOH = -lg[OH-]. Men det hjälper inte mig att ta reda på järnhalten i en knivsegg! Nej nu måste jag återvända till kemins värld och hoppas att jag återkommer något klokare.

Som tur var är provet inte imorgon utan på onsdag och det kan vi ju alla glädjas åt!


helgen

1/5 var den lugnaste kvällen på evigheter
2/5 jobbade, övningskörde och var med om en natt värd att glömmas. Jag och Carro skulle ta det lugnt men det blev inte riktigt som vi tänkt. Suprise?
3/5 kommer hem halv tolv från märsta och ser ut som 7, nej,17 svåra år, förträngde allt vad kemiprov heter

Jag har så himla dåligt samvete inför kemiprovet på tisdag. Kul att det kommer gå åt helvete.


Saturday Update

Plats: Sängen
Tid: Halv sex
Outfit: Vit tunika och skabbiga hotpants
Status: Lite seg men ändå taggad

Jag har hunnit med fett mycket idag! Jag har först jobbat och det var helt galet mycket folk idag. Nu är säsongen verkligen igång. Vi sålde för ca 47 000 kr på fyra timmar. Inte illa. När jag kom hem hann jag knappt hämta mitt körkortstillstånd innan jag och pappa åkte och övningskörde. Jag vill bara säga att det är SJUKT läskigt att backa! Men jag är faktiskt inte helt värdelös. Som pappa sa: Det finns hopp.

Några planer för resten av dagen? Det blir troligen en prommis med M och sedan utgång på KC med C. Kul att man knappt hinner ladda om innan det är dags att gå ut igen. Men vi ska ta det väldigt lugnt! Nu är det slut med karatefyllor på ett bra tag!

Nej nu är det dags att värma upp kvällen med lite promenad! Ciao


Illa

Jag vet inte hur jag ska förklara den här dagen. Jag säger bara TACK GUD för att jag inte tar allt så seriöst, då hade jag väl varit ett självmordsoffer vid det här laget!


Vaaaaalborg!!!

Kan ju bara säga att någon annan kan ha nykter Valborg. I min Valborg ingick mest picknick, fylla, rökning och kommentarer om mitt klädval (som i och för sig kunde ifrågasättas). Jag och C hade planerat att gå ut med slutade på någon udda hemmafest hos en tjej med örhängen formade som supermario-svampar (som hon hade gjort själv av pärlplattor). Det var inte okej. Men så kan det gå. Hem kom vi med sista tåget (alltså inte så sent *tummen upp för oss* ) och slocknade sen i C's säng.
Det var alltså min Valborg, hur var eran?