Upper East -

Jag ska sola tills jag dör, i mina blåa lysrör...

HAHHAHAHAAHAHA lyssnade just på the Voice och fick höra låten Solariebrun på rap-attack.
Melodin är Hot and Cold och refrängen är alltså:
"Solariebrun, solariebrun
kan inte va fel
va brun som kanel
Solariebrun, solariebrun
Vill inte va blek
va brun som en grek"

HAHAHAHAHAHA!!!


Fredagsmys

Idag kände jag hur jag bara ville skämma bort mig själv lite grann. Så jag tog mitt nypåfyllda kontokort och gick och handlade "skäm-bort-sig-själv"-prylar. Jag köpte ansiktsmask, ögonmask, två nagelfilar och en foundation. Nu behöver jag bara en mascara. Imorgon ska jag och Carro åka till Jossan och föra till melodifestivalen för att sedan gå vidare till People för att kolla på Adam Tensta. Je suis très taggad. Vi måste ta massor med kort!

Fast som vanligt har jag klädångest, får ta och länsa mitt konto än en gång imorgon =( Som sagt, mars blir nog inte så sparsam som jag planerat...

Förresten hittade jag den mest klockrena Nemi-serie i världshistorien. Någon som känner igen sig?


Me like

Jag har börjat bli lite sugen på att köpa sådana shorts som Britney Spears har i Circus-videon alltså hög midja men ändå korta.'

Me like, men det krångliga blir ju att hitta några snygga under 2000 kronor och som faktiskt passar. Jag känner att jag inte kommer vara lika sparsam i mars som jag hade planerat.

 


House it is

Och här sitter jag. Med 5 nyckelhålsmärkta vårrullar i magen och alla skolböcker i skåpet. Jag kan inte ens gå, så mätt är jag. Men det otippade är att jag lyssnar på House-musik. Sen när började jag lyssna på House??? Ja, ca 20 minuter sedan tydligen. Jag drar det lite kort: Ensam hemma, bara tråkiga människor inne på msn, frågar Claudiu av alla människor om han har någon bra låt, han skickar låtar som han fått av sina rumänska dj-kompisar. Är ni med?

OCH HÄR KOMMER RUMÄNIENS BÄSTA DJ!!! (respekt?)
 

Dagens skämt

Dagens skämt måste nästan vara att det är torsdag och att Tora har namnsdag. Hahahahah ni fattar va? 
Torrt? Ja. Men det är ju de flesta av mina skämt...


Orakel in my ass

Oraklet i Delfi sa alltså att om kungen skulle starta krig mot Persien så skulle ett stort kungarike falla. Men suprise suprise, om två stora kungariken krigar är det väl ganska självklart att ett kommer att förgöras! Orakel in my ass...


Status: Produktiv och obegripligt intellektuell

Produktiv och obegripligt intellektuell, precis så känner jag mig just nu! Jag har nämligen gjort massor av skolarbete, hunnit motionera (dock kanske inte världens hårdaste pass men en promenad likväl) och satt på en tvättmaskin. För det har jag lärt mig nu. Produktivt eller hur?

Jag har dessutom blivit beroende av boken jag läser; Brott och Straff av Fjodor Dostojevskij. Den är väldigt bra även om jag inte kan uttala någon av karaktärernas namn. Alla har nämligen minst två jättelånga ryska namn. Men den var mycket mer lättläst än jag trodde att den skulle vara! Dessutom känns det obegripligt intellektuellt att läsa Dostojevskij, tyvärr kanske också lite nördigt. Men sånt är livet.

Och snart fyller min högt älskade bror 22 år och jag har idag köpt en födelsedagspresent till honom! Så nu slipper jag oroa mig mer över det. Jag känner mig positiv trots att jag fortfarande har ungefär 10 anledningar till självmordstankar (t.ex. vecka 12 som innebär fyra prov på två dagar eller tisdag vecka 11 då vi har slutprov i matte C)

Nu ska jag plugga lite matte, är det något bra på TV sen?


13 anledningar till självmordstankar

1)Det är vinter, kallt och halt ute och jag har tröttnat på det
2)Min hy är alldeles förstörd av vädret
3)Jag drunknar snart i läxor och prov
4)Jag börjar jättetidigt imorgon
5)Jag ska ha en muntlig redovisning om PKU och ha lärt mig saker om fetter till imorgon
6)Den grupp jag just nu jobbar tillsammans med i svenskan är grymt värdelös och helt utan ambitioner
7)Jag är så TRÖTT på min svensklärare
8)Om två veckor kommer vi ha fyra prov under två dagar
9)På tisdag ska vi ha "temadag staden" och jag kan bara föreställa mig hur värdelöst det kommer vara
10)Nästan allt mitt smink är slut (mascara, foundation och concealer)
11)Min hy är just nu nästan sjukligt blek
12) Min garderob ser ut som ett tredje världskrig
13) Imorgon ska jag först ha 90 minuters biologi, sen 90 minuters kemi och sedan värdelös engelska på 40 minuter. Tjohej tjoho SKJUUUUUT MIG!!!!

Jag har i alla fall varit duktig och gjort fysiklabbrapport, biologiarbete, pluggat matte och läst om fetter. Så jag kan vara lite nöjd med mig själv. Och jag känner mig också duktig för jag har inte smällt i mig någon semla heller. Och imorgon är det löning och då ska jag betala mina bilder, köpa smink och ett tågkort. Så det så! Nu ska jag läsa ut min bok, jag började faktiskt läsa den på julafton (till mitt försvar är den 860 sidor lång).


Stress, stress, stress, varför kommer allt på en gång?

Jag har så otroligt mycket i skolan inom de närmsta 3 veckorna. Kan ju bara göra en kortfattad lista:
1) Essä-frågor om novellen Otur
2) Renskrivning av debattartikel (till någon gång denna vecka)
3) Labbrapport i fysik
4) Diverse sidor att läsa i kemi och fysik
5) Nationella prov i Matte C
6) Kemiprov
7) Prov i Etik och Livsfrågor
8) Religionsprov
9) Biologiprov
10) Affish om proteinsyntesen

Det känns bara fantastiskt! Idag har jag i alla fall skrivit både essäfrågorna och debattartikeln. Ska plugga lite matte också. Jag har fått så dåligt självförtroende i skolan. Jag känner att jag kommer få IG på alla prov och har ont i magen när vi ska få tillbaka dem. Ändå så brukar det gå ganska bra. Jag fasar dock för Matte D.

Nej, nu måste jag plugga matte. Jag känner mig ändå ganska flitig...

Håltimme

Jag är så jävla uttråkad just nu. Jag har suttit i matsalen i två timmar och det är fortfarande 40 minuter kvar tills vi börjar etiken. Och vad ska vi göra? Vi ska säkert bara plugga till provet och så kläcker Pelle ur sig att vi får sitta var vi vill eller åka hem. Fast jag ska inte ta ut något i förskott, kanske kommer vi gå igenom massa nya saker om socialpsykologi. Jättekul... Nej usch, jag har ingen lust alls!

Sedan ska jag träna har jag bestämt, jag måste ta tag i träningen nu. Men kul att träna när jag skulle kunna sätta mig inne på någon toalett och sova i en timme! Men man får inte alltid som man vill... Uppskjuten belöning och allt sånt där, jag kommer känna mig duktig när jag väl tränat klart!

Nu ska jag köpa en till kaffe innan jag somnar! Hur mycket kaffe är hälsosamt att dricka per dag? För jag skulle ju ha hälsovecka men har hällt i mig minst en liter kaffe redan... Men jag älskar det...


Hur skulle jag kunna klara mig utan denna livsdryck?


Profilen är självklar!

Idag har vi haft information om profilerna vi ska välja till trean. Vi har fyra alternativ med 300 poäng (inklusive projektarbete) och jag är redan helt säker på vad jag ska välja. Det finns bara ett alternativ som inte skulle ses som späkning? Alternativen är: Bioteknik eller Matematik, fysik och data eller Biologisk mångfald och hållbar utveckling eller Tvärvetenskap. För mig är det enkelt: Tvärvetenskap.

Kurserna som ingår är Historia B, Filosofi A och Svenska C och lärarna som håller i det är Nina, Calle, Pelleanus och någon okänd som heter Anders. Finns det någonting som skulle locka mig att välja Matematik, fysik och data med kurserna Matematik breddning, Fysik breddning och Programmering A och B? Inte riktigt min grej... Fast det insåg jag i och för sig redan i ettan när vi först fick reda på vilka profiler som fanns att välja på.

För övrigt så är jag så jävla trött på vintern just nu! Det värsta är inte att det är kallt, det värsta är att det är så jävla halt! Värdelöst! Varför, VARFÖR föddes jag i det här landet? Jag är inte gjord för det här, någon som vill rymma utomlands till något varmt land med mig?

Full rulle...

Jag har bloggat très lite de senaste dagarna men det 'är för att det har varit full rulle här, inte en lugn stund. Imorgon är lovet redan slut och jag är inte okej med det. Nu är det sex veckor till påsklovet och det är 1000 prov däremellan. Och jag har typ inte pluggat alls. Dåligt.

Men en sak jag faktiskt HAR gjort är att framkallat digitala bilder. Très roligt, jag kommer aldrig kunna sluta nu! Det var så himla länge sedan man fick hem gröna paket med riktiga bilder på riktigt fotopapper (100 bilder gratis, bara 29 kr i porto =D). Juste, jag måste betala det där också någon gång.

När kommer mina föräldrar hem egentligen? De har varit i sälen under helgen och de sa att de skulle komma hem vid fem-sex. Nu är klockan kvart i sex och inte ett knyst. Funderar på om jag ska vara god dotter och laga värsta "välkommen hem-middagen"... We'll see... Nu ska jag göra något vettigare än att sitta här. Typ bädda deras sängar som jag sovit i =/


13/2 - inga kommentarer


A drop in the ocean...


Jag har en hemlig fantasi, och den inkluderar dig...

Igår kväll spenderades kvällen och natten hos Carro tillsammans med Mikaela (och Carro såklart). Det slutade med att jag och C började spela sms-roulette och det kanske var roligt då men jag kommer inte kunna se Labbrocken i ögonen igen. Det började lite snällt men avslutades mer och mer urspårat (se rubrik). Kul.

Jag vill minnas att jag och Mikaela somnade i soffan men jag vaknade ändå i Carros mammas säng (tillsammans med de andra) och det första jag kände var smärtan i mina magmuskler. Den första tanken var: "rör dig inte, du kommer bara märka att du har ont på fler ställen", men då upptäckte jag att jag hade ca 10 väldigt undrande sms att svara på. Och jag måste säga att folk är förvånande negativa till en knullfestival i amsterdam men förvånande positiva till en svensk variant. Japp, sånt sysslar vi med på söndagkvällar. Också kul.

Och btw, dagens outfit är något så sexigt som mjukisbyxor och t-shirt från räddningsverket toppat med katthår och soda streamad läsk. The hot chick liksom...


Möööörbultad!

Gick upp tidigt imorse för ridning på Lidingö ridskola (på hästar med sadel och träns. I ridhus, ni vet, skritt, trav, galopp etc). Två pass hoppning. Tack för den då! Jag ska vara helt ärlig med statusen på min kropp: Förlamad överkropp, kramper i benen och det känns som om någon har tagit en gren och drämt till i mitt skrev. Det låter suspekt men det är den råa sanningen och  alla som ridit efter en lång tids uppehåll vet vad jag snackar om. Var tog musklerna vägen?

Jag känner att jag just nu skulle kunna tänka mig att krypa ner under en sten och komma fram lagom till sommarlovet. Men jag tror inte att det kommer hända, det är alldeles för kallt. Jag är så sjukt avundsjuk på min syster som fått för sig att hon ska åka till Kina i tre veckor! Jaha, det känns ju rättvist! Lämna oss andra stackare kvar i kylan bara, gör det! Det är i alla fall lov nu och det kan man ju vara lite glad för...

Jag har ont i huvudet =/ Är det något bra på TV ikväll?

Success!

För andra dagen den här veckan: Success!
Vaknade ganska väldigt trött efter en vild natt, och med vild menar jag faktiskt inte tio tequila shots, fem drinkar och ett paket cigaretter som avslutas med en misslyckad bussresa hem, utan vild som i en galen hemmakväll med matlagning och Wii. Detta avslutades istället med en högst välplanerad och lyckad bussresa hem. Success!
 Men som sagt, trots att det är alla hjärtans dag så ska man upp och jobba som en annan livegen men just nu är min ekonomi så nerkörd i botten att jag är glad att jag har ett jobb att gå till! Och det var ganska kul, jag fick bjuda på gelehjärtan i alla fall! Fick tips om sportlovsjobb. Success!
Kommer hem och däckar i soffan. Går sedan vidare till något så aktivt som att organisera mina bilder på datorn. Jag känner att jag faktiskt kommit en bit på väg! Success!
Och kvällen blev ju lika bra som jag hoppats när jag, M och E åkte till C och hade Alla hjärtans dag-mys tillsammans =) Och jag fick vääääärldens finaste kort som jag kommer spara för resten av mitt liv. Gah, nu kommer tårarna igen! Anyway, Success!

Trots att jag inte har något speciellt förhållande till Alla Hjärtans Dag så kan jag nog säga att den här hittills varit min bästa! Synd bara att jag somnade under filmen, men jag tror att jag fattade grejen...

Hur som haver så ska jag gå upp om 5 timmar för imorgon ska det vankas ridning. Jag och mamma ska hoppa och sist detta inträffade kunde jag inte gå som folk på tre dagar. Då var det höstlov, nu är det sportlov, det ska vi vara glada för! Men sängen kallar på mig nu. Puss


Ingen otur än så länge!

Idag är det fredag den 13:e men idag är den första fredagen på 2 veckor som jag inte krossat ett glas i matsalen! Och det är bra. Då slipper jag kommentarer som "har inte du gjort det här förut", "jag har deja vu, det här är tredje gången va? samt "Grattis för tredje gången". Kanske är det inte otursdag för mig utan för alla andra som inte får den  lunchunderhållning de är vana vid.
Sarah - Rosendal --> 1-0

Och nummer två! När jag kom till skolan imorse var det en liten lapp på skåpet från TTP som det stod "Att förneka kärleken är att förneka livet". Jag blev lite fundersam och skrev en egen liten lapp "ska jag ta det där som en pik?" . Det tyckte alltså jag var fyndigt! Efter matten kom jag tillbaka och då fanns ännu en liten lapp på skåpet där det stod "I krig och kärlek är allt tillåtet". Mitt skåp = anslagstavla

Innebandy

Jag ska vara helt ärlig: Jag avskyr skolidrott. Bara tanken på att släpa kläder 2 mil till skolan fram och tillbaka för en timmes dansbandskull i veckan gör mig arg! Jag tycker att det är fruktansvärt ovärt och jag tränar mycket hellre hemma! Men nu har någon bestämt att en timme i veckan ska ungdomarna rastas så det är bara att packa ihop träningskläder och skor varje torsdag och pliktskyldigt ha idrott med Jonas.

Idag var dock idrotten ganska rolig, vi spelade innebandy. Vi var fyra i varje lag och det var tre lag. . Resten av klassen spelade volleyboll men jag kände faktiskt för innebandy idag...  Jag och Khobert var de enda tjejerna och hamnade dessutom i samma lag vilket visade sig vara mindre lyckat. Men något lag måste ju vara sämst, eller hur? I alla fall så hade jag väldigt kul, jag viftade helhjärtat med klubban, såg bollen rulla förbi rakt in i mål, fick sedan in en snygg passning till motståndarlaget samtidigt som jag skrattade som Alex kompis under tiden. Tollet var "domare" och jag tror att hon nog hade ungefär lika roligt som jag. Fast jag hade nog lite roligare ändå. Tyvärr såg inte Jonas mina skills med innebandyklubban för han var upptagen med att prata betyg. Fast det kanske var bäst så...

Oh, nu ringer det! Over and out.


Dagen i korthet

Dagens outfit: Svarta jeans, gult linne, svart kofta (helt ärligt, som om någon bryr sig om vad jag har på mig???)
Dagens place: Biggan-kyrkan
Dagens sinnesstämning: Kreativ
Dagens syssla: Göra fiskar av cernitlera med Mikaela=D
Dagens snällaste: Gjorde fiskarmband till alla (nästan alla) kyrkmänniskor (tillsammans med Mikaela)
Dagens mottagna gåva: Ett annat slags fiskarmband (finns t.ex. på gospelhörnan)
Dagens vill ha: En klocka!!!
Dagens Yes: Top Model final!
Dagens lura-sig-själv: Halvhjärtade sit ups during Top Model
Dagens älskling: Te med rom, vit choklad och chili. Det verkar som te + alkohol går ihop (syftar på gårdagens champange-te)
Dagens onödiga tanke: Ska det vara Top Model finalTop Model-final eller Top Modelfinal och ska det vara Champange-te, Champangete eller Champange te? Champange te känns i alla fall väldigt fel medan Top Model final känns rätt. Världen är knepig.

Flickr.com

Jag har hittat en ny älskling: Flickr.com. Nu kommer jag aldrig mer förlora alla mina bilder för nu ligger de lagrade online. Jag vet att man inte alltid ska lita på att sådana hemsidor sparar bilder för alltid och jag ska bränna ner bilderna på skivor sen, men det känns tryggt att ha alla bilder på något annat sätt än bara på datorn. Jag lyckades nämligen radera alla mina bilder i tisdags och kunde bara rädda ungefär hälften av dem =/ Men det är lugnt, jag vet andra som har de bilder jag vill ha. Tollet, du får skicka från klassresan sen!

Det tråkiga med Flickr.com är att man bara kan ladda upp 100MB per månad så jag hoppas att jag inte lyckas radera alla mina bilder under den kommande månaden. Å andra sidan ska jag formatera om hårddisken i helgen så då ska jag ändå bränna ner bilderna eller spara de på någon extern hårddisk eller något sånt. Très bra.

Nu ska jag ta bort mitt nagellack och byta om. Ska gå till kyrkan om exakt 20 minuter! Fast jag ska vara där om 35 minuter men det tar MINST en kvart att gå i det här skitvädret när det är svinkallt och snorhalt! Au Revoir!


Success

Den här dagen har faktiskt varit fylld av seger och glädje! Till exempel var jag sen till bussen men hann trots allt med den. Success! Sedan var det engelskaprov och det gick ganska bra. Success! Efter matten drog alla bertarna samt gullfia ner på stan och jag drack champangethé som var jättegott. Success! Och vi pratade och diskuterade lovet och massa annat intressant, très trevligt och uppiggande. Success!

Och nu sitter jag och slappar lite. Jag brukar aldrig plugga kvällen efter ett prov men imorgon drar det väl igång igen! Det är dock operation dagsverke så jag slipper 90 minuters biologi, 90 minuters kemi och 40 minuters engelska. Success! Istället ska jag och Mikakadua göra smycken i kyrkan. Slappt, kul och gratis lunch! Yes sir!


Just another manic monday...

Dagens outfit: Svarta jeans, vitt linne, svart kort kofta, paljettrosettbrosch, sneakers.
Dagens place: Rosendalsgymnasiets matsal såklart
Dagens halleluja: Sovmorgon imorse
Dagens räddning: Skolans grymma kaffe
Dagens ljuspunkt: Det är riktigt fint väder!
Dagens vill ha: Totalt ny garderob? Någon som kan donera några tusen till det?
Dagens vill ha #2: Ett rutat block till matten
Dagens låt: One more time - daft punk
Dagens youtubeclip: Charlie bit my finger
Dagens kommentar: Har ni märkt hur fula alla blir på vintern?

Just another ordinary monday...

Fredag i korthet


Taggade till tusen


 
 
 Sen spårade det


Utkast: Sitter på ...

Sitter på fysiken och Lillefots Morfar pratar om kulors hastighet, kastvidd och vinkeln alfa. As I care, jag vill bara ha kaffe just nu. Och glass. Gud vad gott... Istället är det 25 minuter kvar på den här lektionen och sen 75 minuters religion! Är det okej? Nej, våra fredagar är inte lika trevliga som förra terminen, men det är smällar man får ta. När den här lektionen är slut ska vi köpa kaffe! Jag längtar redan!

Det är tur att det är Lillefots Morfar som håller i fysiklektionen. Bara idag har han kläckt ur sig tre roliga citat:
1) M: Du har varit fysiklärare ganska länge...
    LFM (Lillefots morfar): Nej, inte så länge.
    M: Hur länge då?
   LFM: Mjaa, 43 år
2) En telefon ringer och eleven springer ut för att svara
    LFM: HALLÅ, HALLÅÅÅ?! ÄR DET TILL MIG?!
3) LFM: Vi kan inte lite på den här fördömda kulan, fast den är så fin.

Ja, vi får se hur det tar sig. Det är ju inte SÅ långt kvar. Men jag känner också mer och mer att jag borde koncentrera sig. Om han frågar mig någonting kommer jag vara heeeeelt borta i galosherna.

Yey, vi öppnar boken för första gången, eller skriften som han uttryckte sig. Ergo Fysik B är i storlek att jämföra med en bibel i stortext. Ajdå, nu ska vi göra uppgifter =/ Wish me luck...


Sell it on a thursday...

Dagens outfit: Svart/grått randigt linne, rosa kofta, jeans och stövlar.
Dagens place: Knivsta bibliotek
Dagens älskling: Lipton te Indian Spice
Dagens sinnestämning: Lite loj men taggad inför imorgon
Dagens vill ha: Något fräscht linne att ha i helgen
Dagens höjdpunkt: Taizémässa ikväll =D
Dagens Noo: Ingen Antikrundan ikväll =O
Dagens mottagna sms: ich bin taggischd Hahahaha x) /182:an

Dagens skickade sms: Mamma, jag behöver pengar imorgon. Jag & C ska ut och vi ska bli APRAKA så sätt in lite av pengarna jag fick av farfar. Detta orkar jag inte bråka om, bara gör det (HAHAHAHAHA, min anmärkning)


Talföljd

Jag är så otroligt osugen på matte just nu. Speciellt i halvklass när man verkligen måste tänka. Ändå sitter jag här, trött och omotiverad och försöker koncentrera mig på talföljder och summan av n tal. Det är vid tidpunkter som dessa jag ångrar liiite att jag bytte till natur och inte till någon annan sam-linje. Men å andra sidan, då skulle jag ju aldrig, horror horror, lärt mig derivata. Nej, nu ska jag räkna lite och vara aktiv så att lektionen går snabbt. Sen ska jag skriva om hur det var i kyrkan igår!
Fridens liljor


En sång säger mer än tusen ord!

Tänk Mössens Julafton och var lite flexibla med melodin

När Caroline och Sarah
Ska ut för att ha kul
Så förr eller senare så slutar det med strul
Först är klockan elva
Helt plötsligt är hon fem
Och vi vet aldrig riktigt hur vi kommer hem

Hejsan hoppsan fallerallera
När vi går ut tillsammans
så blir det aldrig bra!
Hejsan hoppsan fallerallera
Hur än som vi planerat
så blir det aldrig bra

När Emelie är med oss
så blir det kanske bra?
Jo tjena för det sluta med
en jävla promenad
Vi släpptes av i mörkret
Och gick minst två-tre mil
Trots att vi försökte stoppa varje bil

Hejsan hoppsan fallerallera
Trots att Emelie är med så blir det aldrig bra
Hejsan hoppsan fallerallera
Hur än som vi planerat så blir det aldrig bra

Men även när vi sitter
i Väsby klockan fem
Och väntar i två timmar
på första tåget hem
Så är vi aldrig ledsna
Nej vi har alltid hopp
Ja även om vi hoppar av
på helt fel stopp

Hejsan hoppsan fallerallera
För är man inte ensam så så mår man alltid bra
Hejsan hoppsan fallerallera
Så länge vi är glada så slutar det ju bra!