Upper East -

Dagens...

Jag orkar inte vara kreativ och inspirerande och kör en gammal hederlig dagens =)

Dagens Oh no: Tappade matbrickan i skolan, hahaha
Dagens kommentar: Det är en ganska patetisk hemsida /Jag om green-line-events hemsida (där ska vi troligen hyra vårt flak)
Dagens vill ha: Ny väska, köpte den jag har nu i åttan
Dagens tankar: ge-mig-kaffe-nu-nu-nu!
Dagens SUCK: Pappa funderar på att skaffa nån slags über-bil, typ cab mercedes. 50-årskrisen är ett faktum
Dagens höjdpunkt: Somna i min säng

Jahapp, det var min patetiska dag då... Men morgondagen kommer bli späckad i alla fall. Très trevligt! Nu måste jag göra något vettigt! Ajö...

Ja hujeda mig

Plats: Studierum i skolan med 2 andra
Sysselsättning: Bloggar i total tystnad
Status: Hujeda mig

För ca en timme sen skrev jag ihop en lite hafsig bokredovisning om boken Smuts. För 10 minuter sen hade vi redovisningen och nu blev jag bara så otroligt trött! Jag är sjukt osugen på resten av dagen, är det värt att gå till idrotten om man inte ens har några idrottskläder? Jag känner mig väldigt ostrukturerad just nu och sugen på kaffe. Men det är i alla fall bra att vi har flyttat på svenskan så att vi inte har några lektioner efter idrotten =)

Finns det något nyttigt jag kan göra just nu? Istället för att bara sitta och hänga alltså? Tyvärr är jag tveksam... Varför har vi inga läxor nu för, när man faktiskt har tid? Nehe, då får jag väl göra min vanliga bloggrunda istället =P


förintelsens minnesdag

Måste bara skriva något kort om förintelsens minnesdag som är idag. Sex miljoner judar avrättades systematiskt under andra världskriget och är det någon mer än jag som bara tycker att det är så fruktansvärt ÄCKLIGT! Och detta är ingenting vi får glömma. Har mänskligheten gjort ett såhär stort misstag är det inte mer än rätt att vi gör det till en erfarenhet.

Det gick ett program på ettan om det här som jag missade. Det går i repris på fredag klockan tre men då är ju jag i skolan =/ Jag får hoppas att den kommer upp på hemsidan sen =) Jag älskar svt:s hemsida! Då kan man ju se alla program man missat! Très bra.

Nu ska jag sova. Godnatt =)

Deriveringsregler, limes och naturliga logaritmer = me not like

Jag är sjukt nervös inför matteprovet imorgon. Det här året har liksom varit FÖR bra på något sätt. När kommer bakslaget? Enligt mina beräkningar kan jag det här tillräckligt bra för ett VG, ett MVG är säkert för mycket att hoppas på. Fast vem vet? Inte du. Vem vet? Inte jag. Och när får vi veta? Om typ 15 timmar vet jag hur provet har gått, om ca 3 månader får vi tillbaka proven. Lärare är så sjukt sega på att rätta prov. Alla utom Annelie, som förövrigt älskade Chemical party ;)

Trots att klockan är elva och att inget stressplugg i världen går upp mot en god natts sömn så måste jag kolla igenom lite matte nu. Och överväga om jag går på mattelektionen imorgon. Men antagligen inte.

Och glöm aldrig att om f(x) = x^3 + 2x^2 - 3x +4 blir f '(x) = 3x^2 + 4x - 3 och att y ' = lim ( (f(x+h) - f(x) )/h och därför blir f(x) = x^2 = lim ((x+h)^2 - x^2)/h

Det ni, det hade ni inte kunnat lista ut själva eller hur? Det är sånt som vi naturare gör på skoltid
 (jag reserverar mig för alla eventuella fel, jag sa aldrig att jag var en bra naturare)

Très nice etc.

Jag känner att den här dagen har varit bra! Jag har både klippt mig (toppat, ska ju spara ut håret nu), och sen har jag förnyat min garderob lite. Det blev en skjorta, en kofta, en tunika och ett linne. Det är väldigt bra för jag hatar min garderob just nu. Väldigt oinspirerande och tråkig, jag har typ 5 plagg jag inte tröttnat på (exklusive jeans). Eller nu har jag ju fyra till så nio då. Det känns i alla fall som ett steg i rätt riktning. Min ekonomi tycker i och för sig inte att det är ett steg i rätt riktning men man kan ju inte få allt!

Nej, nu blir det matte som gäller.


Reeeemix!

MIna tre favoritremixer direkt från youtube =DHahahaha, det här kan man ju också göra en lördagskväll x)

HRL på Rosendal

Marias version:
- Tja, Maria heter jag. Det är kris här på Rosendalsgymnasiet, min kompis har däckat. Hon drog i sig en hel vodka och hon mår inte så bra nu, kommer ni eller? Good!

Min version:
- Hej jag heter Sarah och jag är på Rosendalsgymnasiet och det ser inte okej ut med min kompis. Hon skulle behöva lite hjälp här eftersom mina hjärt och lungräddningskunskaper inte riktigt är att lita så skynda er förfan. Men visst ska jag lägga henne i stabilt sidoläge? Bra, då gör jag det nu, kommer ni eller? Bra, byee!

Mickans version:
- Hej jag heter Michaela Sjöström och det har hänt en liten olycka här på Rosendalsgymnasiet i Uppsala alltså. Det ligegr precis vid BMC om ni vet var det ligger? Hon andas och har puls men är inte vid medvetande. Okej, men jag lägger henne i stabilt sidoläge då. Bra, skynda er!

MVG i hjärt och lungräddning?


Chemical party igen!!!

Partyyyyy!!! Jag fick VG på mitt kemiprov och jag är så sjukt nöjd ;) Hoppas att detta håller i sig. Det lönar sig ju att plugga! Därför vigs helgen åt matte =P


Chemical partyÄr det okej att faktiskt tycka att det här är lite kul? Det här är ju jag på fyllan x)

Fredag 16 januari = GALET!

Fyfan vad vi hade kul i fredags! Helt underbart trots att vi missade sista tåget och var nära att ta en svarttaxi i ren desperation! Jag kom hem vid halv fem och jobbet på lördagen var en pina men kul hade vi och som de galna partypinglor vi är är vi som första bild på vimmelbilderna på www.kungcarl.nu. Vet inte om det kanske är den största bedriften i år men ändå. Här kommer några stycken som beskrivning!Haha, den här bilden symboliserar kvällen! Missa inte godisarmbandet som vi gnagde på hela kvällen. Vi hade var sitt men det är bara mitt som kom i bild.Det var lite tomt med folk när vi kom men det artade sig!Joakim(?) vår man som skjutsade hem oss mitt i natten tillsammans med nån tjej =DVåra nya polare x)

Ja som sagt så tog vi ingen svarttaxi hem utan fick skjuts av en kille (som var avlägsen bekant med Emelie) och vi kom hem säkert =) Alla bilder + fler därtill finns som sagt på www.kungcarl.nu

Jag erkänner

Okej okej, jag erkänner: Jag är bloggberoende. Jag läser säkert fem, sex bloggar om dagen men jag har tre stycken som jag bara inte kan sluta: Jag älskar era liv! Haha, jag vet inte varför jag inte kan sluta men jag är en av de få som faktiskt tycker att andras bloggar är intressanta!

Här är min top 3 lista
1) Min kära systers blogg - josten.blogg.se
2) Min kära systers kompis blogg - hannaminjamaria.blogg.se (detta är très mystiskt eftersom jag aldrig ens träffat henne men jag kan inte låta bli!)
3) Vikorias blogg - nakciv.bloggspace.se

Jag vet inte om jag rekommenderar bloggarna eller ej för jag är fast och det är inte alltid positivt. Men om ni söker bloggar att följa så är dessa inte helt fel!

Jag kan erkänna en annan sak som nästan är värre: Jag har under en kort period följt blondinbellas blogg, men den tiden är förbi!

Jag glömde tillägga att jag har ett nytt tillskott i min blogglista: musicismylife.blogg.se. Har inte riktigt fastnat för den än men det händer att jag kollar den då och då. Och sen kollar jag Mickans blogg också även om jag vet att hon aldrig skriver något!

Nu ska jag lyssna på mina fyra favoritlåtar: Human - the Killers, No stress - Laurent Wolf, Lost - Coldplay och Circus - Britney Spears!


Äntligen över!

Har nu äntligen blivit av med kemiprovet och jag tror faktiskt att det gick bra (peppar, peppar). Och jag har faktiskt ansträngt mig och pluggat mycket så om det går bra är jag verkligen värd det. Nu är det tyvärr så att mina skolbestyr inte slutar där utan jag ska ha läst ut en bok och ha skrivit läslogg till imorgon vilket kan bli kämpigt. Å andra sidan har jag redan läst boken en gång så det borde gå ganska snabbt att skumma igenom den. Och svenskläraren har inte läst boken så i princip skulle jag kunna skriva "huvudpersonen heter Malte och bor i Kiruna och brukar äta bananer till lunch". Fast det hade kanske inte varit så trovärdigt. 

Det har varit och är fortfarande mycket i skolan, den här veckan har varit jättestressig och nu längtar jag bara till HELGEN!!! För den kommer bli helt galen nu när allas vår Emelie blir myndig och allting! Fan va kul vi ska ha! Jag, Emelie och Carro kommer ju lätt äga hela Märsta! Jag är taggad till 1000.

Men tillbaka till verkligheten och läsloggen och sen etikdebatt, matteprov, indian english presentation, debattartikel, engelskaprov, fysiken och religionen ska börja och det är mest kaos och ingen ordning på allting just nu! PUSS!

Jag och min Syster

 
 
 
    

Äsch, ni fattar grejen: 24 år av Jossan, 18 år tillsammans =) GRATTIS JOSSAN!!!

Upp och ner, typ som en berg och dal-bana

Jag vaknade imorse med optimism trots dåligt väder och för lite sömn samt att min kropp mådde ganska dåligt av den inte okej mat jag levt på i helgen. Men de positiva sidorna var att jag förstod lite i kemin och att jag hade hittat en bok jag skulle läsa. Dagen blev bättre när jag snabbt och smidigt lyckades lösa en matteuppgift på bussen som jag fasade över men så fort biologiläraren började prata om DNA som blir mRNA och att T blir U med A och C och G fortfarande är A och C och G. Dessutom så blir det sen ett tRNA som sitter ihop på samma sätt. NÄMEN så var det ju inte utan allt är bara krångligare än krångligast!

Blev det kanske bättre på kemin och elektrolysens mysterium klarnade till en solig sommardag? Självklart inte! Elektrolys är totalt värdelöst och jag också. Och den kemi jag äntligen börjat förstå ska tydligen inte vara med på prover och TACK GRYMTKORVEN!!!

Mina förhoppningar för dagen bara sjönk lika snabbt som mitt humör och nu är det bara deprimerande kallt överallt. Längtar faktiskt inte till någonting längre fram på dagen. Stackars mig!

Å andra sidan är skadeglädje den ända sanna glädje och förakt jätteroligt. Ett lyft för dagen!


Horoskopet för kommande veckan

Ärligt talat vet jag inte om jag tror på horoskop men man får ju inbilla sig lite:
"Älska och acceptera dig själv. Ju mer du gör det desto mindre roll spelar andras åsikter om dig. Och ändå - när du inte behöver detta ständiga flöde av uppmärksamhet - drar du till dig beundran i överflöd. Om alla kunde hitta och acceptera sig själva i samma utsträckning som du hade vi haft fred i världen."

SÅ NU VET NI HUR NI SKA HANDSKAS MED KRISEN I GAZA! ACCEPTERA ER SJÄLVA SÅ LÖSER SIG ALLTING. 


Inte okej natt

Igår ringde C mig vid femtiden och plötsligt hade vi spontanbestämt att vi skulle på nån fest i stockholm (hos Viktor, right?) och jag förstår inte hur det alltid blir såhär för oss!
Förutom att vårat skräckscenario att det skulle vara vi två och typ tio killar i en liten lägenhet slog in och jag kände bara för att vända i dörren och åka hem igen! Men det gjorde vi inte och det kom fler tjejer senare. Jag kände inte en käft där och det var egentligen inte riktigt Carros kretsar heller men vi hade kul. Stämningen var minst sagt chill av flera anledningar. Sedan visade det sig såklart att jag och Carro missade tåget hem och var tvungen att sitta på Mc Donalds och trycka i oss nuggets (vilket i o f s var gott!) i typ en och en halv timme innan stationshuset öppnade och då satt vi där i 20 minuter innan vi bestämde oss för att chansa på att upptåget skulle gå tidigare än regionaltåget som gick först klockan sju. Så 20 över fem tog vi pendeln till Upplands Väsby och tog Upptåget därifrån som i o f s inte heller gick förän tio i sju så vi fick vänta där i över en timme ändå.

Halv åtta på morgonen kom jag hem, halv åtta på morgonen hade jag också gått upp dagen innan. Nu ska jag gå och hämta min cykel och köpa Thaimat/Lillebrors kolor/Glass/Nånting annat. Hahah, ibland får man äta äckel. Mamma och Pappa har dragit till stockholm med Jocke och ska gå på museum och bio etc och lämnat mig ensam hemma. Tack familjen! De kommer inte hem förän halv sju. Så tills dess ska jag i protest sitta själv hemma och kolla på film! Sen ska jag plugga kemi! Sova kan man göra i graven.

Minut för minut på Knivsta Byggmarknad

08,57 Anländer till Knivsta Byggmarknad samtidigt som chefen och hans dotter.
09,01 Grindarna öppnas en minut för sent.
09,30 Fortfarande inga kunder. Vi plockar med tidningarna som anlänt.
09,35 Vi ska tydligen städa disken etc.
10,25 Första kunden kommer
10,30 Flera kunder kommer (säkert tre, fyra kunder i butiken samtidigt!)
11,02 Dagens första problem: I Sarah's värld: Tröskel. I datorn: IT-tröskel
11.08 Tackar nej till tårta. Britney spelas på radion. Sjunger med inombords. Hör dagens citat: Jag gillar Britney Spears, hon är min största idol. Annars gillar jag kvinnliga artister.
11,30 Yey, vi får klippa och klistra (och framför allt tejpa) med Beckers broschyrer.
11,50 Slänger ungefär hälten av alla broschyrer (t.ex. höstfint, julklappstips och flaggstångsbroschyr)
12,13 Nu börjar kunderna komma igen. Äntligen något vettigt att göra.
12,26 Dagens andra problem: På påsen: Gångjärn. I datorn: Plåtgångjärn
12,43 Märker att dagen gått väldigt snabbt!
12,59 Sista kunden kommer in. Morrar inombords men ler ändå.
13,03 Stänger grindarna
13,06 Räknar kassan (som såklart inte stämmer)
13,13 Vi ger upp och åker hem
13,14 Försöker få mamma att hämta mig men får ett kallt nej
13,15 Cyklar hem och dör av kyla och blåst.


Och historien upprepar sig

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag kommer lätt få IG på kemiprovet på onsdag.
Tack, nu ska jag hänga mig

VuxenSarah

Idag har jag gjort något väldigt, väldigt vuxet. Eller till och med två vuxna saker!
1) Jag har varit inne på ett bankkontor (bara det) och kommer nu få mitt studiebidrag på mitt konto
2) Jag har helt själv öppnat ett e-sparkonto!

För övrigt har skolan börjat igen och det var väl kul... Fast ändå inte, jag är inte så taggad på vårat nya schema som träder i kraft vecka 5. Nej usch och fy! Nu ska jag vara ännu mer vuxen och ta ansvar för mina studier och plugga lite kemi! VuxenSarah!

Aktivering pågår

Idag har jag varit något mer aktiv än de senaste tre dagarna i alla fall. Jag och mamma har gått en promenad och sen har åkte vi in till stan. Jag måste aktivera mig själv så jag är lite van tills skolan börjar! För det är inte många dagar kvar nu! Jag var sjukt otaggad igår men det känns lite bättre idag! Och ikväll ska jag dessutom gå och lägga mig tidigt så att jag vänder tillbaka dygnet. Jag har hamnat i helt helt fel rytm!

Just det! En positiv sak: Idag börjar Top Model! Det måste jag se! Jag har saknat det...

Hm, det här var ett ganska ointressant blogginlägg. Piggar upp med lite bilder, det tycker i alla fall jag är kul!Katedralen


Katedralen


Jag och Emelie i Katedralen


NYÅR!!!


Vi roade oss med polsk folkdans. Här är polackernas lönlösa försök att lära oss andra hur vi skulle göra. Det blev mest kaos


Lägger upp några gruppbilder någon annan gång =)


(krya på dig M) 


Sarah är Slö i Sverige

Mjae, jag tänkte hitta på någon bra tungvrickare som nostalgiskt minne från Bryssel men det jag inte så bra. Men det stämmer, jag har blivit sjukt slö. Det enda jag har gjort idag är att röja lite bland kläder, dammsuga och äta kakor. Det är illa, jag hade tänkt att plugga massor. Men det ska jag göra också. Snart. Och massor imorgon.

Imorgon måste jag dessutom vara lite socialt utåtriktad för det här duger inte. Jag har inte träffat någon annan än min familj sen vi kom hem i lördags. Eller, mammas och pappas kompis kom förbi ikväll och vi åt middag tillsammans men det är liksom allt. Inte bra!

Och snart börjar skolan igen och jag är så sjukt osugen. Vårat schema kommer vara hemskt den här våren och jullovet verkar ha försvunnit på en sekund. Hoppas att den här terminen går lika snabbt som höstterminen för jag längtar jättemycket till sommarlovet.

Nu bjuder jag på lite Brysselbilder för att pigga upp =P


Staden är väldigt fin
 
Vi levde nästan på belgisk choklad

Det var så sjukt mycket folk där. Det här var kanske en tredjedel
 
Förutom choklad levde vi på konserver. Då var ravioli lyxmat
 
Det var inte alltid så lockande med morgonbön klockan halv nio men det var väldigt mysigt
 
Bilden är lite suddig men jag ville inte ta kort med blixt under bönen

Lägger nog upp fler bilder sen, men inte just nu =)

Hemma igen!

Nu har Camp Sweden kommit tillbaka från den minst sagt oförglömliga resan till The Place, Bryssel, Belgien! Det här är utan tvekan det bästa nyårsfirandet någonsin! Fyfan vad kul vi hade!

Första intrycket kanske inte var det bästa. Bara bussresan dit var en pain eftersom vi som vanligt okuperade platserna längst bak och det skulle visa sig att just där vi valt att sitta skulle inte värmen fungera och trots att jag sov i mjukisbyxor, tjocktröja, filt, sjal, vantar och till och med min jacka så skulle jag frysa mer än jag någonsin gjort under natten. Till sist gav vi upp och satte oss längst fram i bussen där det var väldigt varmt och skönt. Trots att vi vaknade med nackspärr var det utan tvekan värt det.

När vi väl kom fram fick vi släpa våra råtunga väskor hur långt som helst och sedan skulle det visa sig att vi skulle bo helt ut åt helvete där det enda sättet vi skulle kunna ta oss till expot från hemmet var först skjuts och sen en specialbuss som endast gick två gånger om dagen. Dessutom var det ännu kallare i Bryssel än i Sverige och jag kände att jag lika gärna kunde åka hem på en gång. Vad jag skulle ångra mig.

Det visade sig nämligen att vi skulle bo med världens underbaraste familj. Trots att de redan hade fem barn, en tysk inneboende, en katt och en hund tog de emot både mig, Mikaela och Emelie! Jag har aldrig varit med om generösare familj, sötare hund (en golden retriver som var elva år och världens gulligaste!) och skönare säng trots att jag fick dela med Mikaela. Inte konstigt att vi grät när vi skulle åka därifrån!

Helt ärligt, jag kan inte berätta allt för det skulle ta alldeles för lång tid men jag kan säga att jag inte ångrar det en sekund. Jag älskar Bryssel! Jag kommer utan tvekan återvända dit. Det är en så himla fin stad. Jag gillar inte öl men den belgiska ölen var riktigt god! Speciellt körsbärsölen!

Vi får se om vi åker till Polen nästa år, men det här var i alla fall oförglömligt!

Det konstiga var att trots att vi levde på pommes frites, choklad och öl så gick jag till och med ner i vikt. Hur kommer det sig?