Upper East -

Tidigt tidigt tidigt. För tidigt.

På jobbet tio i sju igen. Mitt huvud är lite tungt men jag har mitt älskade statoilkaffe med mig. Var tvungen att köpa frulle där. Föräldrar betyder frukost. Ensam betyder empty room i kylen. Men jag tänkte handla idag. Jag slutar ju tidigt =)

När jag vaknade imorse såg jag ut som Corpse Bride deluxe! Hade somnat med smink och i en vit blus och med håret i en otroligt trasslig och ovårdat "knut". Men jag var verkligen inte på humör för piffning klockan fem på morgonen och somnade om istället. Vaknade dock i tid, till skillnad från igår, och ser åtminstone någorlunda presentabel ut. Och framförallt taggad på nio timmar på jobbet =D Men det blir säkert kul. Mitt jobb har faktiskt blivit så mycket roligare på sista tiden.

Och nu kommer det ju kunder! Hurra! Sen måste jag ta ut gräsklipparna... Mitt jobb är sååå avancerat!


@work

Jobbar. Ingen här. Typ inget att göra. Inte så roligt. Fick ett sms igår från mamma "jag och pappa har åkt till landet. jag har skrivit en lapp åt dig". Jahapp, det kändes som att vakna på morgonen och ha blivit dumpad. "Det var inte du det var jag, ring mig inte mer". Så ett tomt hus väntar på mig.


Dagens dag

Dagens sinnesstämning: Nedbruten
Dagens sysselsättning: Jobba såklart. Det känns som om det är det enda jag gör nu för tiden
Dagens projekt: Tvätta färgmaskinen
Dagens upptäckt: En svamp blir blöt mycket mycket fortare än den blir torr
Dagens panik: Färgfläckar på mina vita skor
Dagens desperataste: Tvättade mina skor med penseltvätt, gick barfota medan de torkade och försökte även föna dem torra med KB's rosa hårtork.
Dagens lapp: Ey alla Knivsta Byggmarknad-biatches. Jag råder er att inte lägga mat direkt på den här köksbänken. Det är inte heller särskilt smart att slicka på golvet eller i sinken eller att tugga på NÅGON av trasorna. Risk för oxylatförgiftning. Puss. (Från mig till mina kollegor efter min skotvätt)
Dagens enda måltid: Pasta med tomatsås och parmesan (jag känner näringen flöda i min kropp)
Dagens promenad: En minst sagt intressant resa i Jossans fotspår (bokstavligt talat)

Just shoot me

Jag kan ju inte direkt säga att jag var särskilt taggad på jobb halv sex imorse. Visst, det var trevligt igår, och det var definitivt värt det (speciellt taxifärden hem ;)) men 3 timmars sömn är helt enkelt not enough. Speciellt inte när man möts av en mindre happy face-kollega som beodrar en att dammsuga hela butiken kvart i sju på morgonen.

Å andra sidan har det hänt ganska mycket bra också.
1) Tiden går snabbt när man gör saker (även om det är dammsugning)
2) En gammal lärare från Thunman kom in och vi hade en lång och djup diskussion om språk och livet i allmänhet.
3) Min favoritkund kom in när jag stod och dammsög som bäst. Det lyser ju upp dagen en smula.

Dessutom så hjälpte en skakad cola ganska bra som uppiggare =D Däremot vet jag inte vad tandläkaren säger om det. Ska nämligen dit klockan tio över ett. Tycker synd om honom/henne. Jag ska nämligen äta sallad med vitlöksdressing till lunch. Mahaha MAHAHAHA!!!

Dött

Det är verkligen dåligt med folk idag, och dåligt med saker att göra i allmänhet. Det är faktiskt ganska illa när ens medarbetare föreslår att man kan sitta och lösa korsord på internet på arbetstid.


Plock

ÄNTLIGEN har jag gjort något mer aktivt än tv-tittande och på sin höjd tv-tittande hos någon annan. Kvällen spenderades nämligen i Uppsala med Mikaela. Först var vi mindre sofistikerade och åt kinamat tills vi storknade, men sedan gick vi vidare till Plock. Jag kände mig ytterst mogen när jag beställde in en alkoholfri drink (det är trots allt bara torsdag) och åkte sedan hem redan kvart över elva (jag vill ju inte vara trött på jobbet imorgon).

Enda minuset var att det regnade och att mamma vägrade hämta oss =P Men det var fett värt att bli lite blöt i håret! Och så blöt blev jag inte eftersom jag virade in hela huvudet i min sjal och liknade en babushkadocka mer än mig själv. Men jag tror att det dessutom var en bra säkerhetsåtgärd - ingen vill väl anfalla någon som har en blå sjal runt hela huvudet och bara en röd näsa sticker fram. För hur man än gör blir näsan röd när det regnar och det gäller oss ALLA.

Men nu ska jag sova, ska ju jobba imorgon och om det är samma tempo som de senaste dagarna behöver jag definitivt lite sömn annars kommer jag däcka bakom någon färghylla.
Så puss då ;)


Trött som en tok

Jag har varit helt sjukt aktiv idag. Jag gick upp halv sex och det var full fart på jobbet hela dagen, sedan blev det en långprommis med  mamma och Alma och sedan fick jag laga mat. Så nu ligger jag i soffan och kollar på Lyxfällan. Bredvid mig ligger Alma och sover och i andra soffan ligger mamma. Mysfaktorn är på topp! Jag är dock trött som en tok. Jag funderar på hur i helvete jag ska orka ta mig från soffan upp till mitt rum och min säng. Mamma kanske får bära upp mig helt enkelt. Så får det bli.

Kände just att jag blev jättesugen på kebab. Vet inte riktigt varför men jag önskar verkligen att jag hade en kebabtallrik här just nu. Rawr. Men nu måste jag tydligen gå runt huset med Alma. Sen får det faktiskt vara läggdags! Puss


early in the morning

 Klockan är i skrivande stund 07.33 och jag har sedan en halvtimme tillbaka varit på jobbet. Det är ju sådär lagom roligt att gå upp halv sex på sommarlovet, men å andra sidan är det bara tre dagar på hela sommarlovet som jag ska gå upp så tidigt. Idag och sedan tisdag och torsdag nästa vecka. Det som är så skönt är att jag är ensam här inne, alltså inga kollegor. Det är bara jag här, och så Christer ute i brädgården. Och eftersom det inte är så mycket kunder såhär tidigt så känner jag ingen stress direkt. Sedan slutar jag ju fyra också och det är ju inte negativt någonstans det heller.

Nej, nu måste jag göra en skylt på word och plasta in den. Kul att den enda uppgift jag fått tar ca 3 minuter...


Sarah - inbrottstjuven

Jag tror att jag skulle kunna göra en riktigt bra karriär som inbrottstjuv faktiskt! Idag glömde jag nämligen både mobilen och nycklarna hemma men jag räknade kallt med att Jossan skulle vara hemma när jag slutade jobba. Och senast i morse hängde det en extranyckel ute så det borde ju vara lugnt. Men lik förbannat är dörren låst och nyckeln borta när jag kommer hem vid halv sju. Vad gör man?

Ja, ingenting är omöjligt jag lyckades genom x antal livsfarliga manövrar och misstänksamma ögonkast från grannen kravla mig in i mitt rum på tredje våningen. Jag har aldrig kännt mig så lättad som när jag mer eller mindre ramlade ner på golvet i mitt rum efter att ha balanserat på 20 år gamla stegar som stod på sluttande underlag. Nu vet jag i alla fall att det går. Jag känner mig väldigt kluven över hur jag ska göra med mitt sovrumsfönster:
1) Hade inte fönstret stått öppet hade jag ju aldrig kommit in så det kanske är bra att det gör det
2) Kan jag ta mig in där lär ju någon inbrottstjuv kunna göra det så det kan ju vara läge att se till att det är stängt!

I alla fall, det var dagens äventyr, nu kan jag återgå till att försöka återhämta mig från dessa två ooooo så jobbiga arbetsdagar ;)


à la travaille

Jag funderar på att ta upp franskan igen, det känns ju väldigt lovande ;)

Sitter på jobbet igen, det här har varit en bra dag för jag har FÅTT massa saker hela dagen! Först så fick jag en semesterpresent - en jättefin och mjuk handduk. Lite senare fick jag en namnskylt så det inte skulle råda någon tvekan om att jag jobbar här. Fast nu tror jag tyvärr att jag redan har tappat bort den. Nyss fick vi tårta och snart får jag gå hem. Endast en endaste timme kvar. Egentligen har jag som jag skulle kunna göra men jag gör mig samtidigt ingen brådska! Puss


man tar väl alla chanser...

Så fort chefen vänder ryggen till och kassan är tom fördriver jag gärna tiden med ett litet inlägg. Hittills har dessa personer besökt Knivsta Byggmarknad.
1) En förvirrad gubbe med lila glittrig cykelhjälm
2) Allas vår kyrkoherde
3) En gammal klasskompis från högstadiet som aldrig slutar att förvåna
4) Min käraste stammis som jag alltid glömmer namnet på men som ser ut som en snäll gangster. Det är det inte alla som lyckas med!

Än så länge har det varit lite fattigt med heta sommarjobbare men jag har inte gett upp hoppet än!

...

Kul att vi höll på att bli slaktade av myggor på vår promenad, och ändå hade jag mer eller mindre duschat i MyggA. Kom på lite senare att det stod "får endast användas på mindre områden, hela huden skall ej täckas. All annan användning är otillåten" på förpackningen. Oups säger jag bara...

Och nu säger pappa att ljudkortet är trasigt eller att det är något annat fel på datorn och att det är därför ljudet inte funkar. Helt enkelt: han vill omformatera datorn igen. Mm, kul för mig att jag måste sitta och
1) Spara alla bilder på USB
2) Spara alla bilder på internet eftersom man aldrig kan lite på USB.
Sist försvann nämligen typ alla mina Taizébilder från 2008 samt filmen vilket inte var så ultimat! Så från och med nu ska allt upp på nätet, fast såklart i privata album som ingen annan kan se. Flickr är fett bra men där får man bara ladda upp 200 bilder. Pixbox är bättre eftersom det är obegränsat vad jag vet. Sorry silver att det tar sån jävla tid bara!

Imorgon är det tillbaka till verkligheten och till jobbet. Jag är så otroligt inte taggad! Helst vill jag bara gå och lägga mig under en sten istället. Nu kommer jag nämligen att jobba 6 dagar i veckan i 3 veckor. Men jag klamrar mig fast vid tanken på den stora LÖNEN som kommer i augusti och september. Då ska jag fanimej leva loppan!!!


Viiilken härlig dag

Den här dagen har varit riktigt lyckad! Först körlektion och jag känner hur jag utvecklas mer och mer. Sedan en mysig kaffestund med mamma och Jossan. Sedan fick jag och Jossan klippa oss och jag fick även slinga håret. Mycket behövligt eftersom mitt hår såg ut som jag vet inte vad. Men nu är det riktigt fint igen.

Efter det blev det shoppingrunda som slutade med linne, skor, bikini, foundation och en väska. Nu väntar jag med spänning på att maten ska bli klar och efter det blir det prommis till pepparn med offerbananen och alex kompis. Très trevlish!


Taizé 2009 - oförglömligt

Nu är vi hemma igen. Trots att jag försöker intala mig att det är underbart och fantastiskt att vara hemma till en mjuk säng med lakan, varmvatten i kranen och riktiga stolar så har jag egentligen inte saknat Sverige och hemma alls. Jag ville verkligen inte åka hem. Jag har aldrig varit så ledsen för att en resa tagit slut någonsin.

Men att fokusera på vad vi gjorde. Vi gjorde så mycket att jag inte orkar berätta allt men höjdpunkterna vad utan tvekan
Söndag
: När vi kom fram och fick veta att vi fick sova i barrack
Måndag: Vi drog igång lekarna på Oyak som gjorde succé
Tisdag: Min och Carros extrema långpromenad
Onsdag: Kommentaren: If sex before marriage is a sin it would be quite empty in heaven /Sarah under bibelintroduktionen med bland annat 4 polska katoliker
Torsdag; Min och Fannys promenad i Tysta Dalen
Fredag: Vi fick be vid korset samt de nya människor jag lärde känna
Lördag: Vattenkriget, fotbollen, ljusmässan, sista oyakkvällen, när vi satt i kyrkans hall och pratade till klockan sex på morgonen
Söndag: BurgerKings milkshake
Måndag: IKEAs köttbullar

Det värsta var:
1) Att åka därifrån
2) Mitt bråk med Carro
3) När jag kallade Mikaela julgransfitta (så internt skämt det kan bli) och Therese översatte detta till snyggspanjoren
4) Högmässan på söndagen när jag var så trött att jag somnade sittandes och fortsatte att sjunga i sömnen

Kommentarer att minnas
1) If sex before marriage is a sin it would be quite empty in heaven /Sarah på bibelintrot
2) Men du är en offerbanan med svarta fläckar av anus /Sarah till Mikaela
3) Kakor är inte allt /Sarah till cecilia
4) Jag är ledsen att vi inte kom till diskningen igår Cecilia men vi var på äventyr /Carro till vår arbetsledare
5) Ja precis, ta bollen från den långa tysken med de stora musklerna - hur svårt kan det vara egentligen? /Sarahs svar på Mikaelas "Men spring fram och ta bollen ifrån honom
6) Nästa år ska jag ha en tröja där det står "I love extrafood" /Fanny om maten i Taizé

Detta är såklart inte allt men en del i alla fall. Nu ska jag soooova x)


Taizé är på G!

Åh fyfan, dessa dagar efter Gotland har passerat i racer-takt! Jag har hunnit med så sjukt mycket men jag minns knappt något av det. Framför allt har jag jobbat som ett as. Det är ju kul att jag fick jobba nästan helt själv idag. Lena tog semester vid tolv och chefen sitter ju alltid upptagen. Och jag blir bara räddare och räddare för Alex.

I övrigt har jag hunnit packa, övniningsköra och prova den nya sushi + annan asiatisk mat-restaurangen som öppnat i Knivsta. Very very nice, funderar STARK på att bli äkta stammis. Vem vet, snart döper de en sushisort efter mig, haha.

Anyway, imorgon blir det Taizé, jag är väldigt spänd även om det känns högst overkligt! Men snart kommer Emelie hit och vi ska tagga tillsammans. Det kommer bli AWESOME! Jag hoppas bara att vi slipper sova i tält.

Yey, nu är hon hääääär!!!

utpumpad

Jag är så fett trött just nu! Jag har inte kunnat sova ordentligt eftersom jag var tvungen att ligga bredvid min AC för att inte svettas ihjäl under natten. Kan ju säga att det bullrar en del, särskilt när jag dessutom har fläkten på. Och även om man har madrass så är det inte så mjukt att ligga på golvet utan säng!

Mm, så har man slitit som ett djur på jobbet hela dagen! Har dock fått väldigt mycket gjort och det är jag nöjd med! Jag har städat färgmaskinen, gjort ordrar, plockat upp varor, fått hem beställningar, prissatt etc, gjort om ean-koderna på vissa färger samt tagit allmänt hand om kunderna. Fett bra jag är ju! Kom också ihåg min lunch ;)

Sen var det övningskörning och långprommis med mamma och Almis som gällde. Nu ska Mikaela snart komma hit och vi äta jordgubbar och hör sen!

Här är förresten ännu ett par bilder från Gotland.

No more ice crean-fice cream for us

Stugfylla - inga fler bilder eller kommentarer från den kvällen tack

På after beach =D

Jag har hittat mitt köksredskap nr 1. En pisk-visp

Fett bohemiska i en park i väntan på att färjan hem ska gå. Vi var tvugna att slå ihjäl över sex timmar mellan när vi skulle lämna stugan och att färjan gick!