Upper East -

Sagan om ringen + soffan + filt = inte bra i längden

28/12 02,01

Igår kväll / inatt / vad man nu vill säga fick jag för mig att jag skulle kolla på sagan om ringen som gick på trean. Grejen är att om man kryper upp i soffan och ska titta på sagan om ringen somnar man garanterat efter 10 minuter. Sedan vaknar man och kan inte somna på hela natten. Inte bra.


wuhu!

Mindre än en dag kvar till Bryssel och jag är sjukt taggad. ungefär 15 timmar sitter vi på bussen och waaah, hur kommer detta sluta? Äscjh, det kommer såklart sluta i succé, det är ju trots allt camp sweden som åker! Jag har nästan packat klart och sitter mest och är nervös men det är klart att det blir kul. Det blir ju vad man gör det till. Jag och C har bestämt att vi ska utnyttja åldersgränsen för alkohol till max. Haha, nu jävlar Bryssel, nu är det kört!

Juldagen 2008 = njaee

Den här dagen har kanske inte varit någon höjdardag? Det hela började klockan tio med att familjen samlades runt köksbordet för att reda upp begreppen. Man kunde välja mellan att vara hemma och sedan äta middag hos mormor eller att åka till Hammarskog och grilla korv med kusinerna och sedan äta middag hos mormor.
Jag valde nummer två. Så jag, mamma och faktiskt även Jocke packade på oss varma kläder och navigerade oss ut till Hammarskog som ligger mer ut åt helvete än jag trodde! Inte ens GPS:en visste vart det låg! Men det var mysigt, vi gick en runda i det snötäckta landskapet och sedan grillade vi korv som alla tyckte var goda bara för att de var gjorda ute i det fria. För helt ärligt: Denniskorvar ÄR inte så goda. Folk tror att de är goda för att de är tillagade ute i skogen. Allt är psykologiskt. Anyway, det fanns även kardemummakaka (som är god, trots att jag inte ens gillar kardemumma) och lussebullar som vi kunde leva på.

Just det, det var väl dagens lilla roliga, middagen hos mormor blev kanske ingen succé. Själva middagen var god, men sedan blev det väldigt väldigt tråkigt och när hela min släkt plötsligt brast ut i ett flerstämmigt framträdande av "do what the spirit says do" om och om igen, skärande falskt men med en sådan inlevelse som bara min släkt kan ha, kände jag att jag bara ville ta upptåget hem. Dessutom satt lilla Eva-Kerstin på kanten och såg skrämd ut. Mustasch-osten hade hon lämnat hemma. Det där är så internt att jag skrattar när jag skriver det men alla andra kommer bara höja på ögonbrynen.

Men julen är väl ganska mysig ändå? Det händer ju bara en gång om året och tänk på att det faktiskt ÄR trevligt att umgås med sin släkt och julmat ÄR gott. Även om jag tycker att julen mer och mer mest blivit ett ända stort förberedande för
1) Julafton där allting ska vara uppstyltat och allting ska vara på ett speciellt sätt och det ska vara frid och fröjd fast det mesta brukar ändå sluta i bråk.
2) Juldagen då alla är fortfarande måste umgås med släkten även om det mest är ett lamt artighetsumgänge som ingen egentligen orkar med.
3) Annandagen, som egentligen inte riktigt hör till julen utan bara är en röd dag så att mammorna har tid att städa. Alla andra streckläser sina julklappsböcker, spelar tv/dataspelen de fick i julklapp eller lägger upp krigsstrategier för hur de effektivast ska spendera alla julklappspengar på mellandagsrean. Allt detta medan man febrilt tuggar i sig den sista knäcken eller till och med seriöst funderar på att ta praliner med körsbärslikör.

Men någon konstig högtid med konsiga traditioner, konstig mat och konstiga värderingar måste man väl få ha EN gång om året? För ingen högtid är som julen! Alla andra högtider som nyår, valborg och midsommar är ju egentligen bara ursäkter för att supa sig full! Så är det inte på julen. Än i alla fall.


Julafton 2008 = succé igen!!!

Jag glömde ju tillägga det som kanske var ett av det absolut bästa med den här julaftonen! DET VAR JU SNÖÖÖÖÖÖ!!!
Puss

Julafton 2008 = succé

Plötsligt händer det!
En julafton med hela släkten och allt var det innebär (massor med mat, julklappar, barn mellan 5 och 23, alldeles för många alldeles för tempramentsfulla vuxna, alkohol och julklappsutdelning på högsta nivå) och allting flöt på utan en enda konflikt!  Inga bråk, hetsiga diskussioner som urartat eller jättemisslyckade julklappar! Jag är så otroligt nöjd! Jag är nöjd över det jag fick (t.ex. mjukisbyxor, sneakers, stövlar, vantar och smycken) och även för det jag gav bort (t.ex. julgodis, muggar, armband och böcker).

Det har varit mycket trevligt att umgås med släkten även om det blev väldigt intensivt, men nu så kan nog den riktiga julfriden infinna sig. Ingenting att stressa över eller på nått sätt oroa sig över. Alla är lugna och dricker glögg, ja utom mormor som stressar runt och gör middag. För det är sånt som min mormor brukar göra. And that's why I love her.

Jag gillar julen, och framför allt julen 2008!


Julklappar: Checked. Julmusik: Checked. Julstämning: Checked

Nu har jag slagit in ALLA julklappar. Ehe, kom på att jag inte ens HAR en julklapp till min mormor och morfar vilket inte känns så bra. Får väl sno ihop en tavla ikväll, haha. De blev ju glada för en teckning med tuschpenna när jag var 4. varför skulle de inte bli glada för en akvarell när jag är 18? Annars är alla julklappar klara och inslagna. Och jag har börjat att rimma men är inte klar. Är dock mycket nöjd med de rimmen jag har skrivit. Speciellt det rimmet till det lilla lilla paketet som jag ska ge Mikaela bara för att jävlas. Hahaha. Don't worry, jag ska inte mörda dig. Det är rimmet som är det roliga.

Anyway, tänkte julstäda idag också för det ser ut som ett bombnedslag à la andra världskriget här.

Wuhu, jag har fått en julklapp från MUF!!! Den var dock väldigt anspråkslös. Det var en knapp som det står MUF på. I brevet finns en bild på Niklas Wykman som är förbundsodrförande. Han ser ut som en blandning av Barnprograms-Ola och en fotbollsspelare. Kan inte sluta väl. Hahaha. Nej nu ska jag julstäda!


Très nice helg

Den här helgen har varit très nice. Framför allt så var det ju skolavslutning i fredags!!! Wuhu, nu är det jullov i tre veckor! Jullovet innehåller jul, nyår i Bryssel, övningskörning, matte och kemiplugg (ja, jag går fortfarande natur) och förhoppningsvis lite vila. I fredags hade Mikaela födelsedagsmiddag/spårade ur i någon slags flumparty där vi använde mitt cykellyse som discokula och åt cupcakes.

På lördagen var det jobb igen och vårat datasystem har crashat totalt så vi fick stå och skriva upp fakturor för hand i pärmar och vi fick skriva egna kvitton till kontantnotorna. Väldigt retro! Dock tar det ungefär 3 gånger så lång tid vilket är ganska irriterande. På kvällen var det julkonsert och det gick bra, förutom att jag råkade sparka omkull Fannys tekopp så att det kom te över hela kyrkogolvet. Men ingen märkte något. Ehe...

Idag har jag typ bara slappat och det har varit så himla skönt! Idag var ju den mörkaste dagen på året och nu går vi äntligen mot ljusare tider! Och jag har gjort världens snyggaste julklapp. Mwahah.

Imorgon ska jag och Saykho försöka hitta de sista julklapparna! Très trevligt, om det bara kom lite snö så att julstämningen kunde infinna sig!

Va fan! Det snöar ju precis nu! GAAAAH, nu är det vinter, jul och jag hoppas att det kan hålla i sig! God jul!

Äntligen frisk

Nu är jag faktiskt äntligen frisk tror jag. Men jag stannade hemma en dag till för att vara på den säkra sidan! Nu är jag verkligen trött på att vara sjuk! Det suger.
Jag fick för övrigt ett psykbryt igår. Jag hade stannat hemma från skolan för jag mådde så dåligt men var ändå dum nog att åka in till stan med Mikaela. Det gick väl ganska bra men när jag kom hem så kände jag hur alla krafter bara gick ur mig och jag kollapsade totalt. Men sen kom mina snälla föräldrar hem, pappa gjorde treo och mamma köpte glass och nu är jag nog ganska frisk. Men som sagt, det är bäst att vara på den säkra sidan.

För övrigt fyller Mikaela år idag! Grattis Grattis, nu är det bara 365 dagar kvar innan du blir 18 som oss andra, haha. Nejdå, jamåholeva och allt det där!

Och eftersom hon la upp en galen bild på mig när jag fyllde år så kommer en på henne här:


Mwahaha

Skjut mig

Idag var jag faktiskt hemma från skolan och det var välbehövligt. Nu har jag i och för sig missat två mattelektioner på rad och en kemilabb men nu vill jag faktiskt bli frisk! Mina ögon värker, jag kan fortfarande knappt svälja, jag har ont i huvudet och jag hostar hela tiden. Jag har inte kunnat träna på hur länge som helst och jag vill bara skjuta mig själv!!!

Imorgon kommer vara ett problem: Vi ska ha hjärt och lungräddning på idrotten tror jag och jag hoppas att vi inte ska få göra någon slags mun mot mun-metod mot någon docka för då kommer jag smitta ner halva klassen känns det som. Jag kan inte skippa idrotten för vi ska tydligen ha prov på det här och jag var inte med förra gången. ILLA.

Nu ska jag försöka få i mig lite te eller något. Hejdå.


Sjuk

Fyfan, det var riktigt länge sedan jag var såhär sjuk. Sitter på biologin och vill bara dö. Halsen värker och jag undrar bara var kommer detta ifrån? Jag låter som en kråka på crack och mina fingrar är helt stela. Snart får jag åka hem och då ska jag dö i min säng med massor av thé och bara tycka synd om mig själv! Hoppas att jag hinner bli frisk till julkonserten på lördag. Jag skulle egentligen haft två muntliga redovisningar idag men engelskan utgick och vår snälla biologilärare lät mig slippa att stå och gorma om plattmaskars matspjälkningssystem inför 40 pers när jag egentligen borde ligga i min säng och äta halstabletter.

Snart så är lektionen slut och det är den enda lektionen vi skulle ha idag. Slutsats: Ovärd dag, ovärt att jag kom hit till skolan, jag har säkert bara blivit sjukare och nu måste jag koncentrera mig på DNA.
AS IF HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAAHHA
(Ja, jag är lite ofokuserad...)

Oj

Grymt länge sen jag uppdaterade bloggen och vad har hänt? Jag har hunnit vara 18 i exakt en vecka! Det känns mycket bra faktiskt! Fick en kaffebryggare av mamma och pappa och massa andra fina saker =)

Helgen var späckad - först Luciakonserten på fredagen som faktiskt gick riktigt bra förutom att ett litet barn hela tiden ville backa in i mitt ljus. Eftersom jag är en god människa tyckte inte jag att det var en sån bra idé att tända eld på ett barns huvud så jag började också backa. Detta såg säkert lite udda ut men till slut lugnande sig barnet lite grann.

Jag jobbade på lördagen - ingen very good - och fast jag hade en otrevlig känsla av att någonting skulle gå fel så flöt dagen på rätt bra faktiskt! På kvällen drog jag till Sayeh och sen gick vi ut. Det var en historia för sig som jag inte orkar eller vill dra här och nu! Jag hamnade i alla fall inte i något bussgarage!

Igår bakade jag muffins och lagade mat hela dagen och på kvällen kom lite folk hit och vi umgicks sådär sofistikerat! Nästan i alla fall. Jag fick en glittrig guldhatt som fortfarande luktar vin och som redan gått sönder. Fast sen fick jag ju massa andra fina presenter exempelvis ett jättefint halsband av Mikaela och Carro, blåbärstryffel av Emma och ett groggspel av Sayeh och Maria. Très trevligt, jag är över lag väldigt nöjd.

Men sjuk har jag blivit i alla fall och imorgon har jag två muntliga redovisningar. Jag kan knappt prata och det gör ont när jag andas. Jag känner mig mig som Skorpan i Lejonkungen, nej förlåt, Skorpan i Bröderna Lejonhjärta. Och han dog i filmen!!! Hoppas att jag mår lite bättre imorgon i alla fall, nu ska jag sova!

Biologiredovisning

Gud är förhoppningsvis god mot mig idag! Vi ska redovisa våra biologiprojekt, i mitt fall matspjälkning, och som tur är så ska min grupp redovisa sist. Har vi lite tur, tekniska problem och långsamma klasskompisar så kanske vi får redovisa nästa vecka istället och då kanske jag hinner förbereda mig.

Nu börjar de om nervsystem och hjärnan och jag måste lyssna!

WUHUUUU

Från och med idag är jag 18 jävla år! Grattis till mig!

Illa

Jag städade min garderob idag. Det är fan inte okej, jag har HUR mycket kläder som helst! Jag har 10 stora trådbackar som är proppfulla med kläder och sedan har jag även kläder på ungefär 35 galgar!!! Detta såklart exklusive jackor. Jag har också en byrå full med skärp, väskor och sjalar! Det är inte okej! Men just nu orkar jag inte rensa ur allting utan det får bli en annan gång!

För övrigt var vi hos Emelie igår och det var superkul! Jag är übertaggad inför Bryssel, det är 21 dagar kvar!!! Det blir vårt livs äventyr x) Och imorgon fyller jag 18 åååååår!!! Det känns både väldigt bra och lite läskigt. Nu har jag allt ansvar själv! Jag blir myndig, får rösta och massa andra saker!!!

Som det ser ut nu kommer nästa helg bli superkul! På fredagen är det Luciakonsert, på lördagen ska jag och Sayeh ut och på söndagen ska jag ha någon form av avspänd sammankomst hos mig för att fira! Hoppas att jag får pengar i födelsedagspresent för jag har jättemycket att köpa x) Present till Camp Sweden, klassen och dessutom fyller Mikaela år!

fan vad rörigt det här inlägget blev men det struntar jag i! Om en stund kommer brushan hit så nu måste jag göra mig iordning! (L)

Sarah är avundsjuk på Mickan

Jag är grymt avundsjuk på Mickan som åkte till the US and A idag. Till Florida! Ta mig med eller köp åtminstone massa presenter åt mig!!! Själv får man stanna i Sverige vilket just nu inte är precis det jag önskar. Men nu är det december, julkalendern har börjat, man får börja julpynta och snart fyller jag ååååår!!!

Shit, jag skulle ju läsa något väldigt långt till etiken idag och den börjar om en halvtimme. Inte bra, byeee!