Upper East -

WUHU!

Så jävla skööööönt! Jobbade idag och det kom ingen Very Good och han har inte heller ringt mig! DET är dock Very Good. Jag hoppas att han inte heller kommer göra det och i såna fall funderar jag på att bestämma att vi ska mötas och sen aldrig dyka upp. Kanske skriva en lapp som det står DISS på. Fast det kommer väl aldrig att hända...
Annars var jobbet bra förutom att en kund tyckte att han skulle spilla ut färg över hela golvet! Inte okej tycker jag eftersom det dessutom var oljefärg som inte går bort med vattnet. Klockan var dessutom 10 över ett så jag skulle egentligen slutat för 10 minuter sen. Men det löste sig.

Igår var det en très trevlig dag trots att jag försov mig. Träffade nämligen min kära kusin efter skolan och först fikade vi och sen träffade vi K och gick till mormor. Där fanns Jossan med sin opererade fot och det var trevligt. Senare gick vi till K's place så hon kunde göra sig iordning för sen skulle vi gå på bio. Vi såg Låt den rätta komma in och det var en jättekonstig men ganska bra film! Jag tänkte åka hem med tåget som gick 23.43 men det kom aldrig något tåg. Nästa tåf gick nämligen klockan 00.13 så jag fick sitta en halvtimme på stationen. Där satt också en gubbe som spelade horga-låten om och om igen på sin Hello Kitty-gitarr iför tomteluva och solglasögon. Jag var bara tvungen att smygfota lite med min mobilkamera.

Men nu måste jag plugga! Very Good på det!


Lars Winnerbäck

Okey, lita aldrig på kroppens egen snooze. Det slutar bara med att du sitter i pyamas klockan halv ett och lyssnar på Lars Winnerbäck. Det var sjukt länge sen jag lyssnade på hans musik och jag hade glömt hur starka texterna är. Jag vet att det kanske är lite djupt och svårt ibland men jag älskar det ändå!

Mina favoriter är Jag har väntat på ett regn, Timglas, Där elden falnar men fortfarande glöder, Hugger i sten, Vinter över ån... Oj, det blev ganska många och det var inte ens alla =)


Tv-serier...

Satt och slötittade på Ugly Betty och tyckte att jag kände igen en skådespelare. Först kunde jag inte placera honom men till slut kom jag på vem det var; Colin i Sunset Beach!
Jag älskade Sunset Beach och jag minns dem alla med värme. Bell och Ben som var så kära fastän Ben aldrig kunde glömma Maria som drunknade men sedan kom tillbaka. Ben hade även en ond tvillingbror som dök upp lite då och då.  Vanessa var ihop med Michel som även Virginia var kär i och hon var lite galen och brukade ta alla chanser för att jävlas med Vanessa. Jag minns också Annie som var strulig och sen blev våldtagen av en polis. Ja, och så vidare...

Idag har jag återupptäckt Muse! Det var länge sedan jag lyssnade på det men jag gillar det fortfarande =) Time is running out och Starlight är ju älskade små favoriter.


snöstorm

Helt ärligt, det är totalt snöstorm!!! När jag skulle gå till skolan var jag ytterst nära på att ta mina snowjoggers men jag hejdade mig! Trodde dessutom att jag missade bussen men det var en annan buss, i själva verket var jag för tidig! Och bussen var såklart också försenad och jag kom försent.

Men en rolig sak har hänt! Vi håller på att mysa till korridorerna och studierummen och i ett har fyra kort som JAG har tagit ramats in och hängts upp på väggen! Det är från mina äventyr på Berts båt.hyffsat bra dag =)

Vaknade alldeles för tidigt imorse. Ja, i alla fall tyckte min kropp det men jag hade väl inget val eftersom jag, M och J skulle sjunga i kyrkan och träffas 20 över elva. Klockan nio låg jag i en säng i Stenhagen och kände mig inte übersugen på att gå upp. Till slut var det dock oundvikligt men vi fick en riktigt nice frukost måste jag säga! Skulle ta bussen sju minuter över tio och klockan fem över tio kom jag på att jag skulle byta om. Åtta minuter över tio sprang jag från Saykho till busshållsplatsen som som tur är ligger ungefär 10 meter från hennes hus! Bussen kom precis ungefär 20 sekunder före mig och som tur var var det ingen elak busschaufför utan en snäll som stannade trots att jag inte hunnit fram till hållplatsen innan honom. TACK!!!

Kom fram i god tid, köpte expressen att läsa innan tåget skulle gå samt två äpplen (Jona Gold of course!). Kom till kyrkan något tidigt men det var bara trevligt att lyssna på orgelspelet i slutet av mässan. Vi fick skjuts till Östuna kyrka och sedan sjöng vi där och trots att vi inte ens visste vilka sånger vi skulle sjunga innan, sjöng upp i bilen och dessutom fick en extrasång insatt helt oförberett så gick det bra! Kom hem och slocknade ganska direkt i soffan.

Det har ju snöat sjukt mycket igår, inatt och idag men jag och mamma drog ändå på oss dunjackor, tumvantar och långkalsonger och gick en promenad. Så min hylling går idag utan tvekan till Snowjoggers. ÄLSKAR DEM! Hur sköna kan ett par skor bli egentligen?

 

"the bad guy became the good guy" "yes, and the hot guy stayed the hot guy"

Efter tragedin med Very Good blev lördagen något bättre under kvällen. Crashade nämligen Saykhos hus tillsammans med Smarre och GK. Vi år skitgod mat, kollade på film och hela kvällen urartade i en hög. Jag tror att vi skrämde hennes brorsor när de kom hem, speciellt eftersom jag gjorde raaawr-ljud och försökte lära de andra liggandes i en av deras sängar. De var i och för sig inte i samma rum med likväl i rummet bredvid. Kanske hörde de mig, kanske inte. I alla fall kan annars våra ställningar i soffan skrämt dem lite...

I alla fall annars innebar kvällen choklad/chili-glass, tre filmer (natt på museet, Charlie and the chocolate factory och Death race), konstiga ställningar i soffan, skratt åt Sayeh's brorsor Axe-samling samt en massa roliga citat.
Natt på museet --> DÄR HAR JAG VARIT, DÄR HAR JAG VARIT!!! /Jag
Charlie and the chocolate factory --> men va fan Sarah vad tror du, den heter Charlie and the chocolate factory och så slutar det med att han inte ens får komma in. Hur länge sen var det du läste boken sa du? /Maria
Death race --> Så the bad guy became the good guy and the hot guy stayed the hot guy /Jag

Äsch, ni fattar bättre av att kolla på bilderna =p
MEN WHAT???


Allvarligt talat, Very Good är inte okej!

Jahapp, jag kan ju lika gärna skjuta mig på en gång! Jag träffade Very Good idag på jobbet och han är inte okej! Tänk er en Borat ~ 40 som försöker prata engelska som kommer in där ni har noll möjlighet att fly. Ni försöker undvika att över huvud taget titta på personen och ta så lite kontakt som möjligt men tillslut måste ni ändå prata med den här personen. Och precis som ni befarat urartar konversationen till slut.

Det här människan frågade alltså vad jag skulle göra ikväll och som tur är så har jag planer för kvällen! Sedan frågar jag om jag kanske vill komma "and party with me and my friends". Jag tänker "HELL NO!!!" och berättar att jag ska till en kompis ikväll. Han säger "Okey, maybe another time" jag tänker "maybe never ever" men säger "ehe, yes maybe". Han frågar om mitt telefonnummer och dum som jag är så skriver jag det på en lapp med gråten i halsen. Jag försöker mota ut honom men eftersom huvuddörren är låst så måste jag följa med och visa bakdörren. Då kommer tillslut frågan "Do you have a boyfriend?". Jag ångrar grovt att jag svarade nej. Varför kunde jag inte bara svarat ja?

I alla fall, nu sitter jag här med mitt telefonnummer hos Stasi och bara hoppas på att han helt enkelt bara vill para ihop mig med sin snygga son! Fast jag vet i och för sig inte om jag är särskilt sugen på en Borat Junior anyway. Ringer han och vill göra något nästa helg ska jag bort på fredagen och måste sova tidigt på lördagen för att jag ska sjunga i kyrkan! Det låter väl väldigt avvisande?

Oj, snart ska jag till Saykho så jag måste göra mig iordning!!!


Biblioteket

Sitter på Knivstas bibliotek. Där har jag inte varit på hur länge som helst! Känner mig smart för jag har både pluggat och letat efter böcker till biologin! Snart ska jag in till stan och träffa Smarre och GK och sedan Emma =) Det var verkligen inte igår! Det är nu väldigt, väldigt kallt och jag känner att det är dags att införskaffa ett par riktigt varma vantar. Kan ju be mormor att sticka ett par till mig. Det gör hon ju mer eller mindre varje år =D

Jag har faktiskt hittat böcker till biologin också! Jag ska göra ett arbete tillsammans med några andra om matspjälkning och min uppgift var om mikroorganismer. Jag kan ju inte säga att biblioteket vimlar av böcker om detta men jag har i alla fall hittat två stycken! Det känns bra, vi ska ju visa hur långt vi har kommit på måndag och eftersom jag inte gjort någonting alls än så får jag väl ägna söndagen till detta! Men hur svårt kan det vara?

Nej, nu måste jag börja röra på mig! Hörs sen...

Jag erkänner...

Jag erkänner att jag ibland är lite svag för såna här sockersöta covers

 

=')

Lycka

Jaaa! Men JAAAAAAAA!!!! Allt slit lönade sig! Jag fick till och med VG på mitt kemiprov. Eller, VG-gränsen var 23,5 och jag hade 23 men hon sa att det var VG ändå! Och som det ser ut nu så blir det VG i hela kursen! Fyfan vad jag är NÖJD med mig själv! Att biologin och matten också var minst VG känns ju också bara helt fantastiskt! Nu ska jag plugga matspjälkning. PUSS PÅ ALLA!!!

Veeery gooood

Life is a bitch sometimes. Som idag när jag skulle hämta min cykel som jag lämnat vid jobbet. Efter en lång färd mot Knivsta Byggmarknad till fots så möts jag av ingen mindre än "Veeeeery Goooood".
Konversation:
H: Hello Sarah
S: Ehe, hello
H: You work today?
S: No, I'm just here to get my bike because I left it here last Saturday
H: Veeery Goood
(MEN NEJ, DET ÄR INTE VERY GOOD)
H: Want a ride?
(NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO)
S: No thanks, I have to take my bike, ehe.. Bye
H: Okey, very good, bye

Annars skulle väl det varit bilfärden från helvetet liksom!

I alla fall så visar det sig att min cykel har punktering så jag måste gå hela vägen tillbaka med den också! Pain! Och kallt var det också. Jag vill ha snö men inte kyla! Nu har vi kyla men ingen snö! Illa.

Nu ska jag sova, imorgon ska jag:
1. Gå vanlig skoldag och förhoppningsvis få respons på vår tidning som vi gjorde på engelskan.
2. Samla in massa betygsomdömen som vi sen ska använda på ett utvecklingssamtal någon gång lite diffust.
3. Träna
4. Göra engelskan

Pallar inte det där med betygsomdömena, varför kan man inte bara få gå lyckligt omedveten om att det där?


Söndag =)

Idag snöade det när jag vaknade! Jag fick en smärre chock och kunde inte hindra mig från att skrika "WHAT THE...?" rakt ut. Tur att klockan var runt elva så jag inte väckte någon annan. Men det var väl mysigt. Första riktiga snön.

Jag och familjen gick en promenad och sedan träffade jag Maiquila igen och vi åt först våfflor och sedan varma hallon. Hur mysigt är inte det på en skala? Idag det har varit en lyckad dag faktiskt, trots att det varit jävligt kallt men nästan all snö regnat bort i alla fall! Framför allt har jag inte fått höra några "Veeeery Goood" på hela dagen!

Lördag =)

Igår, alltså lördag, var jag och Maiquila Tequila hos Busnissen! Det var väldigt trevligt även om jag först tog en timme fel på tiden jag och M skulle mötas och sedan hade vi dessutom glömt att kolla upp när bussen gick så vi fick vänta en halvtimme extra! Det är så typiskt, BARA för att vi inte kollade upp busstiderna ska de ändra på dem för att det är helg!

När vi väl kom fram åt vi middag och sedan drack vi glögg och åt årets första lussebullar (i alla fall för mig). Vi kollade i skolkatalogen, pratade och sedan spelade vi rappakalja. Vet ni vad en dödingsholme är? Jo, det är en påle som sticker upp ur vattnet vid en strand med ett lik spetsat på toppen. Och en dursk är en rysk svärmor medan en bipara är en kakadua som uppvisat bisexuella beteenden alternativt en bisexuell paranöt. Det är bara att välja!

I alla fall så var det väldigt trevligt men nu ska jag duscha för mitt hår är fett! (Vilket möjligen är dagens intressepil)

Beskrivning av Sarah's jobbdag

Ibland känner jag bara för att vilja byta jobb till något mer normalt. Inte för att jag inte gillar mitt jobb, men ibland händer det saker man kanske inte riktigt väntar sig. Som igår till exempel. Det börjar med att tre balter (inget ont om balter) kommer in och frågar om vi vet vem Kjell's kund är. Nu är det ju bara så att Kjell har en sju-åtta kunder just nu men jag tror att vi lyckades hitta rätt.
Medan mina kollegor letade i datorn gick en av dem runt och letade efter trälim. Det lustiga var att han borde vetat var trälimmet låg eftersom det är de som också renoverar vårat kök (det kommer bli så jääävla snyggt btw). Han frågar i alla fall om jag kan visa honom var det ligger och det är ju mitt jobb att göra det så jag visar honom såklart. Men det är vår konversation efteråt som är det märkliga. Tänk er Borat fast lite värre:
(H: Han S: Sarah)
H: Do you work here
S: Yes I do
H: Very good
S: Ehe, Yes
Och eftersom mitt jobb är att låtsas att jag tycker att alla kunder är älskvärda så måste jag le och se glad ut.
H: I work here too, I build the restroom
S: OK, it looks very nice!
H: Yeeees, so you work here every weekend?
S: Yes
H: Very good, so in the weeks, are you learning?
S: Yes I'm in school.. Ehe...
H: Good. I got to go, see you again
S: Ehe, yes
H: What's your name?
S: Sarah
H: Very good, I'm Tjetjechovski (eller något liknande)
S. Okey...
H: Byeeee
S: Bye!
Ja, jag ska inte säga att han var otrevlig men just detta "Veeery gooood" fick mig att bli lite rädd! Sedan frågar jag Lena om de var de som jobbade i köket? Hon svarar:
"Ja, men nu är de nästan klara så de kommer bara jobba på lördagar".
Grattis Sarah, jag vill inte höra mer Veeery Goood. I och för sig tror jag att de inte jobbar när vi är där utan efteråt när butiken är stängd.

Ja, efter det kommer i alla fall vår rektor in och köper tre par arbetshandskar, en räfsa, sopsäckar och en lövkorg. Vår konversation:
(R: Rektor, S: Sarah)
R: Hej är du vaken så tidigt.
Att tillägga; klockan var kvart över elva.
S: Jajamensan. Så du ska ut och räfsa löv?
R: Japp, jag ska sätta familjen i arbete!
S: Haha, det är bra det.
R: Ja, fast inte mig själv såklart.
S: *tveksamt skratt* Okej...

Nästa sak som händer är att en kollega som är ledig denna lördag kommer in med sin son. När de ska gå börjar Lena som jag jobbar med springa efter denna son och skrika att hon ska pussa honom. Jag står och försöker le nervöst mot kunderna medan jag hör sonen skrika i panik.

Ja, varför kan det inte bara hända normala saker på mitt jobb?


Födelsedagsfika på Väjnes

Eftersom Saykoh fyller 19 år på söndag så drog vi idag ner på stan efter skolan och tog en fika på Väjnes (Waynes) för att förfesta lite. Vi skulle egentligen träffas nu i helgen men eftersom Smarre hade lördagen bokad och GK skulle till sin moster på söndagen så får det bli nästa helg istället! Men då kommer vi ju vara taggade till tusen.

Om drygt tre veckor fyller jag 18, då ska jag och Saykoh gå ut - sanna mina ord. Haha, men jag pallar inte ha någon stor fest. Jag är väl lite för lat. Men det ska bli kul att kussen från Norrland kommer hit, om det blir av alltså men det får vi hoppas! 
Men nu kom pappa med kaffe och kiwi! Byee =)

Med glimmisen fladdrandes i vinden...

Jag kan erkänna att när jag var yngre var jag alltid den som var sämst klädd av mina kompisar. På vintern alltså. Jag hade aldrig mössa eller långkalsonger. Vinterkängor var inte min grej och jag hade alltid tunnast jacka. Jag hade aldrig raggsockor och vantar gick jag oftast utan eftersom jag tappade bort dem efter en vecka och jag hade nästan aldrig reflexer eller cykellyse. Men jag har ändrats.

Förut hade jag som sagt aldrig cykellyse och reflexer förutom när jag under en period i åttan cyklade hem från stallet. Då hade jag både reflexväst, benreflexer och framlyse, annars skulle jag nog dött både en och flera gånger eftersom de vägarna inte var upplysta. Fast jag tog av alla reflexer när jag kom in till de upplysta vägarna i "Knivsta centrum". Nu slutade det tyvärr ändå med att jag blev utträngd av en bil och körde rakt ner i diket men det är en annan historia.

Men nu har jag ändrats. Förut såg jag nästan ner på de som hade cykellyse och reflexer när det var mörkt ute. Egentligen är det ju bara positivt men jag hade lite samma inställning som mot folk som cyklar med hjälm; lite töntigt duktiga. Jag var inte sådan. Förutom tills nu.
För nu är jag ett föredöme för cyklister och alla trafikanter. Jag har framlyse, baklyse och reflexer. Jag får nästan en kick av att vara så föredömlig! När jag cyklar på vägarna med mitt framlyse som visar vägen, mitt illröda baklyse och med glimmisen fladdrande i vinden så känner jag mig så duktig och bra. Det är som när man har gjort klart alla läxor eller lämnat in en labbrapport två dagar innan den ska vara inne. Och dessutom så slipper man betala 500 kronor om polisen kommer.


Så himla skönt!

Nu kan jag totalslappa resten av veckan! Jag har gjort ALLT jag ska göra i skolan! Etik, idrott, svenska, RUBBET! Det enda jag har just nu är lite danska glosor till imorgon vilka jag kollar upp på bussen, på måndag är det också svenska och till på onsdag ska jag göra nån engelskagrej! Helt enkelt har jag ingen brådska med någonting och det är så himla skööönt! Nu ska jag sova, godnatt!


Kemiprovet

Vill bara flika in att om det går dåligt kan jag skylla lite på att jag faktiskt blev sjuk och hade hosta på provet. Hoppas att jag inte psykade de andra alldeles för mycket. Försökte lindra lite med té men det hjälpte föga. Mår bättre nu av flera anledningar! Ha en bra kväll, det ska jag ha! För det är kör och sen ska jag plugga utan stress! ♥

Jag är så lyyyycklig!

Jag känner mig så otroligt lättad just nu! Trodde kanske att kemiprovet skulle gå helt åt helvete men det kändes ändå ganska så bra. Jag kommer nog minst få G. Det är nog lite för mycket att gissa på VG men man kan ju alltid hoppas. Hoppet är det sista som lämnar människan. I alla fall så har jag dessutom skrivit klart etiken och skickat in min svenskläxa som egentligen skulle vara inne i måndags så nu kan jag släppa det. Jag har börjat och är en god bit påväg på min uppsats om arbetsmiljö på idrotten och när den är inlämnad har vi ingenting stort och viktigt i skolan ända fram till jul!!! Eller okej, vi har några biologiuppgifter och ett biologiprov och det blir säkert flera kemilabbrapporter att skriva samt att göra klart allt om nordiska språk och släktskap mellan språk på svenskan och lite engelska men jämför man med de senaste veckorna är det småpotatis!

Den där biologiuppgiften är en redovisning om olika organismers matspjälkning och sen ett prov på det, men ingenting som är svårt att förstå. Labbrapporter är bara dryga men inte så svåra. Svenskan tar lång tid och är ointressant men inte heller svårt och just nu är det bara vår Book Review på engelskan. Och den ska inte vara inne för än om två veckor!

Nu ska jag bara slappa och inte ha dåligt samvete. Egentligen borde jag ha liiite dåligt samvete eftersom jag måste skriva klart idrottsuppgiften till imorgon men det är inte så mycket kvar. Jag gör det ikväll!

Vet ni, nu ska jag ta min engelskabok, tända massa ljus och ligga i min säng och läsa. Förena nytta med nöje. Får ställa klockan så att jag inte somnar om missar kören! ♥


HJÄLP

Okej, det här är inte bra alls. Jag brukar aldrig vara nöjd med ett G på ett prov, även om jag får ett G då och då så är det ingenting jag strävar efter utan jag vill ha minst VG. Dock ser det ut som om jag har större chans att få IG än VG på kemiprovet imorgon så det kommer nog inte bli mycket bättre än G. Fuck it. Kemi A var tråkigt men åtminstone någorlunda logiskt. Kemi B är tråkigt, ologiskt och väldigt svårt. Det här är verkligen inte alls okej! Och boken kan ju bara ta sig. Jag läser och läser och övar och övar och sen kollar jag verkligen igenom beräkningarna i facit och försöker komma på vad jag gjorde för fel men vad hjälper det när bara den lätta uträkningen av två uppgifter finns utskriven!

Men jag läste någonstans att allt stresspluggande i världen inte går upp mot en god natts sömn natten innan ett prov så jag ska ta och göra mig i ordning för sängen, be en bön, sova med boken under kudden (hjälper säkert inte men man vet aldrig, matteprovet kändes ju bra och då hade jag boken under kudden) och sen ska jag sova och försöka att rensa mina tankar ifrån allt vad jämviktskonstanter, pOH och vattnets jonprodukt heter under natten. Då kommer jag vara pigg och utvilad till imorgon och kommer att kunna prestera på topp!!!

Pray for me


Mag bag

Jag sökte här om dagen på ordet Magbag på Googles bildsök. Anledningen är att enligt mig är Magbag något helt annat än vad det tydligen var. Själv har jag haft det som ett öknamn på magväskor/rumäner men det har visat sig att jag själv gått runt med en magbag den senaste tiden. Detta är tydligen en Mag Bag:Fast min är svart och det står "jag är obegripligt intellektuell" på den.

Handen på hjärtat...

Jag börjar få lite kemiångest. På onsdag är det prov och på grund av att kemikunskaperna inte riktigt infunnit sig en börjar en viss panik sprida sig. Jag känner redan nu att jag kommer faila så råhårt på onsdag. Jag får ju inte rätt på en enda uppgift på kapitel 15! Jag ska prata med läraren imorgon och hoppas att hon kan hjälpa mig även om det är tveksamt. Och förutom kemiprovet har jag ju svenskläxa till imorgon som jag misstänker att jag kommer få göra på bussen till skolan. Om jag ens hittar mitt häfte, det borde vara här hemma någonstans...

Bäst att jag går och försöker hitta det innan jag glömmer bort det. Jag ska be en bön för mitt kemiprov också.


Spa

Idag kände jag att jag var med om en riktig spaupplevelse. Igår hade jag absolut inte kännt samma sak. Är det inte märkligt att man ibland endast räknar lerbad, avokadomasker och thailändsk massage som spa medan jag kände att bara en lång dusch, tvätta håret, tvätta bort gårddagens smink och ha på alla möjliga mysiga krämer och sen bara få sätta på sig mjukiskläder är minst lika lyxigt! Ibland kräver man inte mycket.

Det hade i och för sig inte varit helt fel med thailändsk massage... 


Klockan är ...

Klockan är tjugo i fyra på natten och jag känner mig lite vemodig när jag tänker på att det var ljus och fågelkvitter vid den här tidpunkten för bara några månader sen! Imorgon ska jag sova riktigt länge och sen plugga kemi hela dagen. Kommer behöva sitta i några timmar och försöka komma ihåg lite gamla kunskaper om mol och atomnummer som vi lärde oss i Kemi A. Men nu ska jag sova!


Glamour

Det känns som om serien Glamour (the Bold and the Beautiful) visats på TV i alla tider och de flesta har väl sett i alla fall ett avsnitt. Jag har misstänkt att det finns riktiga fans för annars skulle det inte komma nya avsnitt år ut och år in men att det var såhär extremt hade jag inte förväntat mig. Kolla in diskussionen på Tv-planetens hemsida


Design

Erkänner att min nya bloggdesign är något simplare än den jag hade innan men jag ska fixa till den lite... så småningom.

Ge mig dessa skor och en anledning att använda dem


ännu en vecka...

Ännu en skolvecka har gått och det känns som om jag har gått runt i en stressig bubbla där jag mest tänker på annat. Nu är i alla fall matteprovet avklarat och jag tyckte att det gick helt okej! Det var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara även om uppgift 8 var en jävla pain! Skönt att det är över så att jag kan koncentrera mig på kemin!

Ikväll ska jag i alla fall vila mig från allting, speciellt allt plugg! Nu kollar jag på idol och önskar att någon säger till Johan Palm att skrika som en brunstig tjur inte är samma sak som att sjunga rockigt. Tack!


Och dagens mening

Mening tagen ur ett facebook message:

why the west goverenments hat us .......... they kill us all time ..

Bara uttrycket "they kill us all the time" säger ju allting om min facebook-kompis


Jul

Åååh, jag vill baka lussebullar, juldekorera och slå in paket!!!
        

Dagens insändare

Fanns på dagens metro:

Det finns för mycket våldsbrott! Inför tortyrstraff och arbetsläger.
/A

Plugga

Har idag pluggat matte hela 2 timmar så nu ska jag ta och plugga lite kemi istället. Syra och baskonstanterna känns inte 100 om jag säger så. Och vi hatar alla pH. Som tur är har jag hela fem dagar på mig att plugga på detta. Misstänker att jag får skriva min uppsats om arbetsergonomi på onsdag kväll, alltså ca 12 timmar innan det ska lämnas in. Grattis!

 


Svenskalektionen

Denna svenskalektion innehöll bara sjuka dialekter och intressepilar. Exempelvis:
1. Williams farfar kommer från Tornedalen (aj)
2. I norra Norrland står skyltarna på både finska och svenska (aj, aj)
3. Svenskläraren uttalar vissa ord (t.ex. tallrik och kaffe) på ett norrländsk sätt (aj, aj , AJ!!!)

Och jag kan ju bara upplysa alla om att Älvdalsmål inte är en svensk dialekt enligt mig. Det är utan tvekan ett eget språk för det är lättare att förstå danska än älvdalsmål.
Exempelvis (uttalas ungefär såhär):
"Men ua, ukin wask", sagt Mumun fuäst gandsin o såg Masse. E war ien morgun, strax etter juäle.
Detta ska betyda:
"Men ojoj, vilken kattstackare", sa mormor första gången hon såg Misse. Det va en morgon, strax efter jul.
Exempel 2:
Mass kuäged o o dar kellindse, so kam fnallendes yvyr gardn, An tajnkt: "Ir o farlin, truä? Ed ir fel best pass sig"
Översättning:
Misse tittade på gumman som kom gående över gården. Och han tänkte "är hon farlig månntro? Det är bäst att passa sig".

Helt ärligt - det är inte okej!


Hälsoveckan

Hälsoveckan går ganska bra, jag äter regelbundet, sover mycket, rör på mig och försöker fånga ljuset. Jag är dock lite osäker på hur nyttigt det är att dricka en halvliter lightcola, ett halvpaket extra tuggummi och massa Jona Gold-äpplen. Äpplena är väl bra men det andra är mer tveksamt. Men jag mår bra i alla fall =)

Det går också bra att plugga, känner att jag förstår mer nu vilket kan bero på att jag sover och äter ordentligt. Är fortfarande lite nervös inför matteprovet men imorgon är det extrainsatt frågestund efter skolan (tack Larsa) så då ska jag gå igenom allting jag känner att jag har lite svårt för. Just nu känns det dock som jag har koll, och det känns riktigt, riktigt bra! Kemin kommer dock aldrig kännas riktigt bra men alla formler finns tydligen i formelsamlingen så vi behöver bara sätta in siffrorna (vilket verkligen inte är en garanti för att det ska bli rätt) och det gör ju allting mycket lättare.

Innan jag går och pluggar matte vill jag bara ge en liten hyllning till extras nya tuggummin, de där långsmala med papper runt. Både raspberry och lemon/lime är sjukt goda!!! Nu ska jag plugga matte!

Dagens hyllning

Idag vill jag hylla min nya favorit i fruktskålen; Äpplet Jona Gold.Så jäääävla gott =D

Yey!

Nu har jag verkligen varit duktig och skrivit klart min kemirapport och är ganska så nöjd. Har också pluggat matte och känner mig ganska säker. Har verkligen hållt mig till den här hälsosamma veckan jag skulle ha. Men det är ju bara dag två... I alla fall så ska man glädjas åt varje dag som fungerar! Nu ska jag börja tänka på att sova för sömn är det bästa hälsoknepet!


Dissektion

Idag dissekerade vi på biologilektionen. Först dissekerade vi mask och sedan kräfta. Det var värst att dissekera masken. Vi fick den nämligen levade, sedan skulle vi bedöva den i ramlösa och sedan döda den i etanol. Jag kände mig grym. Fast värre blev det när vi fick reda på att vi skulle skära upp maskens rygg och nåla fast skinnet så att vi kunde se alla inälvorna. Mysigt. Tack gode gud för att det finns plasthandskar inne i kemisalarna annars kunde de bara glömma att jag skulle dissekera. Jag kan ju säga att maskinälvor inte direkt är det trevligaste man kan kika på innan lunch. Kräftan var lite lättare att dissekera eftersom jag gör det mer eller mindre varje år. Men kräftor ska ätas, inte skäras i! Ingen höjdar biologilektion. Jag och Maria avslutade lektionen med att tvätta händerna grundligt och sedan smörja in desinfektionsmedel. Nästa vecka ska vi dissekera fisk tror jag. High 5 på det liksom!

Nu har jag i alla fall nästan skrivit klart min kemilabbrapport! Känner mig väldigt stolt även om jag är lite tveksam till den sista beräkningen. Det är därför som jag säger att jag är nästan klar. Nu ska jag plugga lite matte inför provet. Förtränger engelskan så mycket jag kan för jag kan ändå inte förbereda mig och det är onödigt att oroa sig!

Död

Gav en definition på liv förra veckan och känner mig manad att ge en på död. Denna är enligt svensk lagstiftning:

En människa är död när hon totalt och oåterkalleligt har förlorat all förmåga att förena och samord­na kroppens funktioner - fysiska och psykiska - till en fungerande enhet. Detta inträffar enligt den föreslagna lagen när alla funktioner i stora hjär­nan, lilla hjäman och hjärnslammen totalt och oåterkalleligt har fallit bort.

3 november Måndag morgon

Idag är det måndag och första dagen på min hälsosamma vecka. Jag känner mig très laddad och tycker själv att jag fått en bra start! Har sovit riktigt länge och är pigg och glad. Har precis tagit en kopp kaffe i väntan på kemin som börjar om exakt tretton minuter. Kemin är kanske inte särskilt lockande, men jag känner mig mer redo än på länge.

Läste idag i mitt horoskåp att det skulle bli en givande dag och jag hoppas att det stämmer. Glömde mitt papper om magbakterier hemma men tycker ändå att min redovisning blev okej. Imorgon ska vi dissikera mask och kräfta. Är kanske inte taggad till tusen men det känns ändå okej. Allting känns mycket bättre när man är utvilad!

Idag ska jag hinna träna, skriva klart min biologirapport och min kemirapport och förbereda mig för idrotts-uppsatsen. Känns viktigt att skriva en bra sådan eftersom jag kanske inte har varit världens bästa elev i övrigt. Imorgon ska jag plugga kemi och matte inför proven. Känns onödigt att ens försöka plugga till engelskan, läser lite ur min bok istället.
Konstigt, har kännt mig så himla stressad över allt i skolan men idag känner jag mig mest beslutsam och taggad! Hoppas att det håller i sig.

Nu måste vi gå till kemin. Vi hörs sen!


Trött, kall och opepp

Jag är så otroligt trött just nu! Det känns som om jag inte sovit någonting på hela natten. Jag kan dock inte påstå att jag sov särskilt mycket heller när jag delade säng med Carro som sparkade mig i ryggen och Mikaela som snörvlade mig i örat. Mitt i natten gick Carro upp och åt tomater i sängen och Mikaela tog allt täcke och envisades med att lägga sitt ben ovanpå mig. Skål för den natten liksom.

Har gått runt som en zombie hela dagen, givetvis osminkad i grå mjukisbyxor, matchande grå tjocktröja, oborstat hår och ko-strumpor. Sexigt värre. Jag fryser som jag vet inte vad och har otroligt dåligt samvete över hur lite jag pluggat under lovet. Imorgon är det skola igen och jag är très opepp på detta. Ofta är man utvilad efter en veckas ledighet men här har ni en som inte riktigt har den känslan. Mina favoritstövlar har dessutom gått sönder. Fast pappa lagar dem nu!

Den här veckan ska jag försöka vara sund, hälsosam och duktig! Ska gå en promenad varje dag, dricka mycket vatten, äta regelbundet, plugga varje dag, sova minst 8-9 timmar varje natt. Koncentrera mig på lektionerna. Håll tummarna för att jag kommer hålla detta!

Nu ska jag packa inför morgondagen så att jag är förberedd!

Dagens fråga: När kom kylan?

Filmkväll på känd ort, okänd adress, okända personer

Igår var det en filmkväll à la Halloween chez moi! Vi kollade först på idol och sedan på en skräckfilm. Skräckfilmen var mer äcklig än läskig och väldigt konstig. Men sedan var det  ju också Mickans film...
Efter filmen flyttade vi upp till mitt rum och pratade om allt och inget. Mickans mamma ringde och svamlade lite. Milt uttryckt så är Mickan och Mickans mamma lika!
 
Mickans mamma pratade om att hon bländade lastbilschaufförer, hittade älgar längs vägarna och att hon hade köpt knäckebröd, frukt och soyamjölk. Mickan skulle försöka förklara var i Knivsta vi var (dömt att misslyckas, tänkt en mickan som ska förklara för en annan mickan) och till slut kom hennes mamma fram till att; "Går det ut en efterlysning efter dig blir det ju en nitlott. Om de frågar "Vad befann sig din dotter under försvinnandet" kan jag bara svara "Jag vet inte. Hon var på känd ort men okänd adress med okända personer. Det enda jag vet är att de hade en aladinnask med bara likörkonfekt". 

Sedan lyssnade vi på spökhistorier (för både stora och små barn) och fick höra världens kortaste spökhistora (Buu!), historien om de vita ögonen samt historien om Mickan Grymtkorv. Nej. spöket hette Adolf Grymtkorv. Mickan Grymtkorv är Mickans nya namn på min mobil. BU-sigt.

Haha, jag vet inte riktigt vad jag pratar om. Har kännt mig bakis hela dagen, och jag vet inte varför, bara att Maria och Mickan har haft samma känsla. Jag och Mickan misstänker de franska chipsen, någon annan bra förklaring finns inte.

Nej, nu måste kah göra någonting vettigt. Typ sova. Eller nått!