Upper East -

Heldag i Stockholm avec NV07A


Framme på Skansen efter en lång och alldeles för tidig bussresa. NOLL kondis på oss! Vi gick upp för en backe och efter det var vi döda. Inte okej.Dags att börja observera djuren. I en timme fick vi titta på en flock vargar. Det är faktiskt roligare än det låter.Vi fördrev tiden med att ta bilder på vargarna =)Sen när vi tröttnade tog vi lite kort på varandra iställetVarför blir det alltid såhär för mig???Sen kollade vi in björnarna......Och insåg hur chill det måste vara att vara säl!Vi gick sedan till tekniska museet och herregud, det fanns en strippstång. Vad förväntar ni er? Jag spelade till och med in en video men den fungerade inte =(

På vägen hem skrev vi spårade enmeningshistorier (t.ex. om gåsen Sayeh som däckade och vaknade i en våningsäng med omaka skor, misstänkt ruffsigt hår och oförklariga blåmärken på armarna och den om Tomten som träffade en stor stark hunk och deras möte slutade i bland annat ett tvillingpar). och nu är jag bara SÅ taggad inför Valborg!

Bättre självkänsla på 30 dagar

Jag brukar säga Våga Vägra Blondinbella, hon är verkligen ingenting för mig. Men ibland så har man tillräckligt lite att göra så då kan även hennes blogg dyka upp på min dataskärm. Det jag läste var Bättre Självkänsla på 30 Dagar. Jag måste bara se om det fungerar så jag provar helt enkelt.

Mål för morgondagen (kan ju knappast sätta upp något för idag): Inte komma försent till bussen till Stockholm, orka gå en promenad på kvällen.
Mål för veckan: Ha en jävligt rolig Valborg!!!
Mål innan året är slut: Tagit körkort

Nu ska vi se om detta fungerar. 30 dagar skulle det ta så det blir alltså i slutet av maj. Jag säger bara upp till bevis.


Oh-Reyj

Den ultimata, one and only, Oh-reyj-sången. Sammanfattar vår resa ganska bra.


sova sova sova

Jag kan ju bara säga att jag ALDRIG har sovit så mycket som jag gjort det senaste dygnet! Jag somnade klockan sex på kvällen igår och vaknade sex imorse. Men tro inte att jag var pigg för det, jag har typ minnesluckor från den här dagen för att jag varit så trött. Det är INTE okej! Jag sov hela biologilektionen och fysiklektionen och "koncentrerad" är nog inte det ordet jag skulle använt för att beskriva mig själv på de lektionerna jag lyckades hålla mig vid medvetande. Dessutom har jag haft sjukt ont i halsen hela dagen.

När jag kom hem slocknade jag direkt i soffan. Eller, jag han läsa ungefär 3 av 7 sammanfattningar med kemin. Vi har ju slutprov snart och "förberedd" är ju inte direkt mitt andranamn just nu. Har ju dessutom engelska B nationella imorgon och det kommer inte gå alls. Vi har idrottsprov också. Lyckat. Jag har nästan inte pluggat NÅGONTING så vi får ju se hur det går. Man får väl be till Gud eller något.

Nej, nu ska jag fortsätta läsa Jonas värdelösa kompendium om Kost och Träningslära. Oj så skoj det ska bli.


Home sweet home...

Nu är vi hemma igen från Åre. Vi har haft så jääävla kul! Det här är en resa jag ALDRIG kommer att glömma. Säger bara biffnudlar, blondis-plattis, bastu, bygget, tappat nycklarna, blizzer, "alltså, jag ooorkar inte" och karatefylla. Ja, det går väl inte att fullt och fast att förklara och egentligen kanske det är så att what happens in Åre stays in Åre.

Och taggen är på topp
ÅRE, HERE WE COME!!!

IG?

Nu sitter vi och väntar på att få kolla på våra biologiprov. Tydligen har allt för många fått IG. Jag har ont i magen. Man  vet aldrig! Jag ska hänga mig!

I can make it work för allt löser sig

Tid: 22.18
Plats. Sängen (som vanligt?)
Status: TAGGAD
Outfit just nu: Mjukisbyxor, vitt linne, gammal tjocktröja
Outfit dagtid: Smutsiga svarta cheap monday, vitt linne, svart tjocktröja
Smink: Gårdagens
Frisyr: Hög hästsvans à amerikans 13-åring + pannband (oslagbar kombination)

Usch, det känns som om jag har jättemycket att göra. Jag måste:
1)
Fixa fram pengar till skolan (måste betala för någon värdelös skolresa)
2) Göra klart svenskan
3) Börja skriva på religionloggboken
4) Börja läsa engelskabok
5) Ringa den där killen om flaket (först ta reda på vilket datum vi tar studenten!)
6) Packa klart
7) Avboka alla körgrejer (sorry CM och hela Voice)
8) Införskaffa en foundation
9) Börja plugga kemi

Ikväll kommer jag bara kunna göra svenskan och packa klart men imorgon ska jag snabbt som vinden fixa det andra. Det löser sig för allt går bara man vill det tillräckligt mycket. Och så svårt är det inte att ringa ett samtal, hitta en bok på biblioteket och vi har ju ändå kör imorgon så då kan jag prata med CM. Jag får göra som designerna i Project Runway: Make it work


Dagens vill ha:

Dagens vill ha är ju lätt NRJ-plattan 2009 !!
Poker Face, Human, No Stress, Infinity 2008, Right here, Disturbia, Womanizer, Mayhem och en hel platta med mixade låtar! Känns som SOMMARSKIVAN 2009!!!


jfyi

Jag kan bara säga att jag aldrig klarat att vara ensambarn. Då skulle ungefär 90% av mitt liv aldrig hänt.
 ♥J&J ♥

Success x 8 och Fail x 1

Tid: Kvart i tio
Plats: Sängen
Status: Nöjd! (Fast lite stressad)
Gör: Lyssnar på en skitkonstig låt (I want some tarp)

Idag har det faktiskt hänt rätt mycket bra saker!
1) Jag tog min första körlektion och jag var inte ens nära att krocka, köra på någon eller att köra i diket!
2) Jag fick VG på fysikprovet
3) Jag tror att den där Gålnander faktiskt gillar mig när allt kommer omkring
4) Jag fick MVG på etikprovet!!!
5) Jag har fixat stugan nu. Heeelt perfekt!
6) Jag och C började skriva labbrapporten och nu har jag suttit och nästan skrivit klart den
7) Träffade I på stationen och pratade gamla minnen
8) Det bästa av allt: JAG FICK TILLBAKA MITT KONTOKORT!!!

Tyvärr är det en sak jag är lite nervös över: jag vet inte riktigt hur det kommer att lösa sig med jobbet. Men jag hoppas och tror att det kommer gå bra till slut. Annars kanske det finns någon där ute som känner för att täcka upp för mig? Det är inte SÅ svårt när allt kommer omkring. Och det är kul, ehe.

Om det inte går tänker jag fan sjukanmäla mig för jag har ställt upp så jävla mycket för det där jobbet! Jag har börjat jobba svintidigt på påsklov, jobbat när jag var magsjuk, när jag var bakis, släpade mig upp trots att jag sovit 2 timmar, när jag hade feber och ont i halsen, jag har gått tidigare från skolan för att täcka upp för vissa av dem. Det vore väl själva faan om de inte skulle kunna fixa någon som kunde jobba istället för mig 4 timmar!!! De får ju lön för det!

Nej, nu ska jag fortsätta att läsa Hamlet. Har redan läst halva, det är astråkigt, men jag vill ha det gjort. Orkar inte ha massa läxor på hög, speciellt inte om jag ska vara borta både torsdag och fredag! PÖZZ!


Varför vara produktiv när man kan ta det lugnt?

Tid: Kvart i fem på eftermiddagen
Status: Seg som en julkola
Outfit: Indiska fancypants, halvskabbigt linne och urtvättad tjocktröja.

Ja, jag kan ju inte direkt beskriva den här dagen som produktiv. Just nu sitter jag och kollar på Sveriges smartaste barn fast jag egentligen har massor av läxor att göra. Jag har faktiskt gjort liiite svenska, min ambition är att göra klart det idag. Fast den ska inte vara inne för än på torsdag så det är lugnt.

Fast nu är det ju final i Sveriges smartaste barn. Det kan jag ju inte missa. Och det börjar lukta mat ifrån köket. Yummie =)


10 snabbisar - update mitt i natten

Tid: Alldeles för sent
Plats: I min säng
Sinnesstämning: All happy
Trötthetsfaktor: 7/10
Förträngda måsten: Jobba tidigt, städning, idrottsprov, måste läsa en bok på engelska, div. avbokningar
Saker att vara riktigt glad för: Åre nästa vecka(!!!), bostadsfrågan för Gotland börjar lösa sig, sommaren och sommarlovet är snart här, valborg om två veckor, Taizé närmar sig och snart kommer jag få pengar!
Saker att inte vara lika glad för: Kaffekortet är slut, kontokortet har ännu inte kommit
Planerad syssla inom de nästkommande fem minuterna: Somna
Planerad syssla imorgon bitti: STÄDA (och såklart göra mig i ordning för jobbet)
Intressepilsfaktor: 7/10


En fysiklektion med Lillefots morfar

Yes, nu sitter man på fysiklektion. Varje fredag har NV07A en och en halv timmes fysik ledd av en lärare som liknar Lillefots morfar, låter som berättaren i Bamse och hela tiden sägermer eller mindre logiska saker. Det är ju kul. Lycka till att hålla sig på en seriös nivå. Dessutom är han tydligen en hemlig spion från Ryssland. Tingeling på honom.

Fast ibland gillar vi honom. Vi fick sluta 20 minuter tidigare. I love you Ingmar♥


Bara liiite...

Jag måste bara få skryta liiite med att jag tydligen inte alls missuppfattade svenskuppgiften som jag skrev när jag var väldigt trött och väldigt bakis. MVG rakt igenom, ibland gillar jag den där Gålnander...

Vi fick även tillbaka dikterna som vi skrev (som bland annat tog upp väntetider i Väsby, krashade badkar och rykande rumäner) och den verkade hon också uppskatta. "Rå och kul.Tonsätt den och starta ett band" löd kommentaren. Överväger att skicka den till Calle Micke. Han lär ju kunna hitta på någon bra melodi till:
"Och missar du sista nattbussen hem
kommer du snart att få se
Hur kall en busskur är klockan fem
så se till att du har en plan B"

Måste lägga in en very summerish låt när vi ändå är på G

Stuga vs tält

Någon mer än jag som tycker att det verkar bättre att hyra en stuga än att tälta i en fårhage? Det som skiljer är priset men förhoppningsvis kommer vi få den stugan vi vill ha som alltså endast kostar 1800 kr/vecka. Den kanske inte är särskilt lyxig men duger för mig i alla fall! Tre km från Visby, 400 m från havet, toa, dusch, kylskåp och grill. Och till och med täckning för mobiler! 18 kvadratmeter, behöver man mycket mer än så?

Får vi inte den vi vill ha är det möjligt att vi får en annan stuga. Den har dock bara två bäddar så då får vi väl turas om att sova på golvet. Skulle vi tälta skulle vi ju alla behövt sova på marken! Vi kommer då behöva betala endast 1200 kronor! Vi sparar 600 kr, alltså 12 drinkar på happy hour. Det är illa att jag mäter pengar i drinkar på happy hour. Då får vi tränga ihop oss på 15 kvadratmeter men finns det hjärterum så finns det stjärterum!Liten stuga på 18 kvadratmeterPytteliten stuga på 15 kvadratmeter

Pittoreskt värre

Påsklovsbilder

Känner att man borde lägga upp några bilder i alla fall...Jobba Jobba Jobba måndag till torsdagBehövs någon kommentar?Thaibuffé med Tollet och GK (KhoKho var onåbar). Fyllemat + bakismat + middagVi drar till fjällenFest hela kvällenUte och glider med snowboard och skider

Mhm, det var väl typ det jag gjorde...


Tillbaka till verkligheten

Nu har skolan börjat igen och det var fullt ös medvetslös som gällde från första början! Dagen började med att jag försov mig så hååårt, men lyckades ändå ta mig till skolan i tid. Osminkad och halvskabbig förvisso, men fullt påklädd och jag hann till och med äta frukost! På engelskan fick vi tillbaka två prov (vg på båda som vanligt) och på matten fick vi tillbaka nationella i matte C (VG igen, suprise suprise). Dagen flöt på,vocal coaching efter skolan med CM och MiBj. Det blev verkligen inte mycket pluggande för mig, jag har helt förträngt kemilabbrapporten som ska vara inlämnad imorgon och svenskläxan som ska vara klar på torsdag. Det löser sig.

Dagens bästa idé var dock min och Tollets planerade resa till Gotland i sommar (GK och KhoKho; ni får helt enkelt finna er i planerna) och taggen är på topp! Kanske är inte tältning vår starka sida (tänker på klassresan förra året) men hur jobbigt kan det vara? Vad gör man inte som fattig student? Tofta; here we come!

 ´Gotland we like =D

Ovärd dag men späckat påsklov

Ovärd dag. Jag har gått runt hela dagen iförd endast gigantisk grönrutig bondskjorta och rosa-lila-randiga. strumpor med glitter. Inte okej. Jag har inte ens vågat tänka på min stora väska som borde packas upp, det får bli en senare sak. Och imorgon börjar skolan, jag måste kolla min rexnet. Ah, det verkar lugnt.

Vad har det här påsklovet bjudit på för aktiviteter då? Det har varit ganska späckat men jag har haft riktigt roligt. Man kan ju dra någon slags sammanfattning:

Måndag: Jobba 6,45 - 16,00, psykbryt, promenad.
Tisdag: Jobba 9,00 - 18,00, grillfest i Sunnersta, nattlig promenad i 2 timmar
Onsdag: Jobba 6,45 - 16,00, två timmars sömn i bagaget, powernap på lunchen, thaibuffé med Tollet och GK. Stresspackar till kvart i tolv.
Torsdag: Jobba 6,45 - 16,00, lunch klockan kvart i tre på eftermiddagen, åker direkt från jobbet till Sälen. Sover första natten i Järven 7.
Fredag: Skidåkning hela dagen, bastu, tacos, mys.
Lördag: Grymt väder, Lite skidor men solar mest i en snödriva. Bränner mig och får en rand i pannan. After Ski, påskmiddag, förfest i Järven 7, utgång med J, tappar kontokortet.
Söndag: Väcks tidigt, somnar direkt i en snödriva, bränner mig lite till, åker lite snowboard (grymt kul), åker hem, har sjukt tråkigt i bilen, sminkning i bilen. Kommer hem, snabbduschar, byter om, åker direkt till Uppsala och leker invecklade lekar. Hemma relativt tidigt och på ett bra och säkert sätt (Tack MiBj)

Ja, det var mitt påsklov. Nu är det bara att räkna ner till sommarlovet.


Home sweet home

Home, Sweet home, nu är familjen East tillbaka från Sälen. Jag har gjort exakt ALLT man ska göra under en fjällresa:
1) Åkt skidor
2) Åkt offpist (två gånger till och med, jag hatar dig mamma)
3) Åkt puckelpist (mamma skulle bara visa vägen till en jäääättebra backe)
4) Åkt snowboard
5) Åkt svart backe (frivilligt faktiskt, men med snowboard)
6) Åkt Trollskogen
7) Låtit bli att ramla
8) Varit på after ski
9) Bastat
10) Druckit öl
11) Gjort Sälen by night
12) SOLAT
13) Tagit med mig alldeles för mycket kläder

Och sen lite andra saker då. Men det var kul. Ska lägga upp lite bilder så småningom


Livet på en fjällpinne

Jaha, nu sitter jag är i den lilla fjällstugan tillsammans med föräldrar och syster och med magen fylld av tacos. Jag är helt slut efter en dag helt full av skidåkning och jag måste säga att jag faktiskt inte är helt oäven när allt kommer omkring. Fast jag måste erkänna att jag mest åkt backar som "familjebacken", "trollskogen" och "ljungbacken". Pappa åkte Väggen men den kommer jag inte ens gå nära. Näver Bäver.

Men när vi kom hem blev det utan bastu med systern, tacos med resten av familjen och snart ska vi sitta och mysa i soffan med godis och ostbågar. Me like. Vi dricker även var sitt glas vin, vilket verkligen var en trevlig avslutning på den här dagen.

Nu ska jag gå och mysa i soffan, imorgon blir det Tandådalen, after ski, traditionell påskmiddag och utgång med Jossan. Det är verkligen livet på en fjällpinne.


Påsklov my ass

Sarah's första dag på "påsklovet"

1) (5,30) Kravlar sig upp ur sängen för att halvt medvetslös ta sig till jobbet
2) (6,45) Jobbar, sjukt mycket tråkiga saker att göra, ser hur blå himlen är utanför
3) (9.30) VADÅ BARA HALV TIO???
4) (ca 10.00) Första kunden som provocerar till hängning kommer. Hon vill alltså att jag i huvudet ska veta exakt hur många tapetrullar hon behöver för att tapetsera alla sina värdelösa rum!
5) (ca 10,40) Första saken som inte finns i datorn dyker upp (P.A.I.N.)
6) (ca 12.30) Blodsockernivå: noll. Elak kund kommer in, jag får psykbryt när hon gått därifrån
7) (ca 13.00) Kan inte sluta gråta
8) (ca 13.15) Tar lunch, fortfarande väldigt labil
9) (ca 14.30) Datanissarna dyker upp. Får lyssna i ca 20 minuter om något värdelöst program en av dem håller på att installera någon annanstans och hur mycket vi borde skaffa det. Han tappade dock mig någonstans vid "man kan föra statistik för kundernas  offerter och lägga in det i en annan fil på servern..."
10) (ca 15.30) Vad fan är hans problem? Börjar misstänka att han försöker imponera på mig med sina datakunskaper (inte riktigt rätt taktik...)
11) (16.01) Får äääntligen gå hem! Ringer M och klagar lite...
12) (16.30) Åker direkt till tandläkaren där jag får äckligt flourlack på tänderna
13) (17.05) Kommer hem och ramlar i säng
14) (18,10) Mamma kommer hem, tårarna börjar rinna igen. Blodsockernivå: Återigen noll
15) (18.30) Äter hemmagjort pizza och går en promenad. Kvällen är räddad!

Den här dagen har S.U.G.I.T!!!


Påsklov? Inte direkt...

Alltså, jag fasar verkligen inför imorgon. HALV SEX måste jag gå upp!!! Förstår ni hur tidigt det är? Gah, jag kommer nog inte vara till så stor hjälp innan åtta om jag känner mig själv rätt! Dessutom lyckades jag mer eller mindre däcka i min säng efter träningen så nu kommer jag inte kunna sova inatt heller! Och då kommer jag vara ännu tröttare imorgon. Hur ska detta sluta?

Good, great, excellent

Nyss hemkommen från en lyckad kväll hos allas vår Full Spoon Emelie! Äntligen har vi lyckats samla hela Camp Sweden för en äkta reunion! Självklart kollade vi på alla bilder från Taizé och Bryssel och på Taizéfilmen (mitt livsverk) och sen fick E berätta och visa bilder från hennes Rysslandsresa. Vi fick även smaka massa olika ryska kakor och delikatesser (sockerchock men gott) och ett ryskt thé som jag blev helt kär i! Hon hade två olika, Flirt och Pleasure. Vi vågade aldrig smaka Pleasure (man vet ju aldrig vad som kan finnas i det) men Flirt var jättegott!

Jag fattar inte hur det kommer sig att en av de få snygga killar som kommer in på Knivsta Byggmarknad ENVISAS med att ha en stor toppluva på sig à la Sotarsmurfen! Den är värre än de mössorna vi hade på sexornas show och då är det riktigt riktigt illa! Tänk er en Snygg-biologi-lärar-Jonas (inklusive dialekten), lägg på ca 10 cm på längden, något längre hår och snickarbyxor och förstör sedan hela bilden med den där JÄVLA svarta toppluvan! Jag ber varje kväll att den ska självantända och förgås i lågorna. Nej, det gör jag inte, men man kan ju alltid hoppas. 

Andra bra saker som har hänt
1) Jag lyckades fixa datorn till slut även om det tog ungefär 10 timmar
2) Det har varit helt underbart väder och jag suttit och solat på baksidan hela eftermiddagen
3) Jag har just fått reda på att vi antagligen kommer att ha en praoelev under påsklovet. MOUHAHAHA!!!

MEN DÖ NÅGON GÅNG DÅ DATORJÄVEL

Hur svårt kan det vara???


Ska det vara så jävla svårt att döda en dator???

GAH, jag får panik!!! Jag vill omformatera en dator men INGENTING fungerar ju! KAN DEN INTE BARA DÖ?DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!! Okej, andas, allt går bara man vill det tillräckligt mycket. Men hur lång tid måste jag sitta här och prova det ena efter det andra? JAG HATAR DATORER!!!!!!!


Illa Top 3

Man vet att det är illa när...
1) Man hittar en förtorkad (inte rutten, förtorkad) apelsin under sin säng
2) Hälften av ens smink ligger löst i väskan och hälften i fotändan av sängen
3) Man märker att man har ca 3 tändare i väskan, 2 i nattduksbordslådan och 2 i en annan låda (och var är de när man behöver dem???)

Så mitt rum behöver nog städas nu...


April April you stupid herring

Första april idag. Ganska trevlig dag faktiskt, riktigt vårigt! Och dessutom är jag så bäst på att luras! Sarah - Omgivningen 3 - 0 liksom! Jag lyckades lura alla de tre offer jag utsett (det tredje tillsammans med M) och INGEN lyckades lura mig! (Vadå ingen, säg vem det fucking var) Hahaha, jag är skadad...

Förövrigt har dagen varit trevlig men är det bara jag som tycker att telefonförsäljarna inne på forumgallerian börjar gå för långt? Idag när jag gick förbi så var jag dum nog att gå fram och kolla på de nya mobilerna. Det ska man INTE göra för då går det såhär:
1) Reptilsnabbt kommer en kille fram och frågar om han får titta på min mobil
2) Jag tar fram mobilen och vi diskuterar en kort stund vad jag tycker om den, mina mobilkostnader etc.
3) Han tar mobilen, stoppar den i fickan, och vägrar ge tillbaka den innan jag lyssnar på hans FANTASTISKA erbjudanden!
4) Han ger mig en mobil och jag tänkte vara lite rolig och ta den och gå, sen kommer jag på att min egen mobil finns i hans ficka. Illa
5) "Nej, jag vill inte ha en Nokia. Nej, jag vill inte ha en sån där heller. Ja, jag vill ha ett Wii, men jag vill inte ha det där jävla abonemanget." "Vad vill du ha för mobil då?" "JAG VILL HA MIN EGEN MOBIL SÅ JAG KAN GÅ HÄRIFRÅN!!!"
6) Tillslut får jag min mobil och går något förvirrad och frustrerad därifrån! Får man ens göra så???

Men snart är det påååsk och jag längtar så mycket =) Och de tre värsta månaderna på året är över: nu kommer vår och sommar. Och jag har bokat körlektioner. LIVET LEKER!